Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 16

Donaldas Kairys – atleistas: „Rytas“ turės naują trenerį

Po triuškinančio pralaimėjimo Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) ketvirtfinalyje Vilniaus „Ryto“ komandoje tęsiasi permainos. 15min žiniomis, sostinės klubas turėtų atsisveikinti su vyriausiuoju treneriu Donaldu Kairiu. Netrukus „Rytas“ oficialiai patvirtino šią informaciją.

„Pirmiausia norėtumėme atsiprašyti už pastaruoju metu demonstruojamus komandos rezultatus, kurie netenkina nei klubo, nei Vilniaus krepšinio bendruomenės. Todėl po šių rungtynių kitokio sprendimo negalėjo būti. Tikėjome Donaldu ir jo darbu Vilniuje, tačiau žvelgiant į rezultatus – pokyčiai neišvengiami. Linkime jam sėkmės kitose karjeros stotelėse“, – rytasvilnius.lt cituoja „Ryto“ valdybos pirmininką Darių Gudelį.

2020-ųjų vasarą Vilniaus klubas su D.Kairiu pasirašė trejų metų kontraktą pagal formulę 2+1.

„Ryto“ vairą laikinai arba iki sezono pabaigos perima D.Kairio asistentas Giedrius Žibėnas.

Iki sezono Vilniuje, 36-erių lietuvis tapo Indonezijos čempionu, dirbo Irane, Italijoje, Danijoje ir Estijoje. Jiedu su graiku George'u Dedu šį sezoną asistavo D.Kairiui.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas

Beje, G.Žibėnas porą rungtynių jau suvadovavo „Rytui“ kaip vyr. treneris ir pasiekė dvi pergales – trečiajame mačo su Prienų „CBet“ (105:81) kėlinyje diskvalifikuotas D.Kairys negalėjo treniruoti komandos ir dvikovoje su Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“ (96:91).

D.Kairio treniruojamas „Rytas“ šią savaitę baigė pasirodymą dviejuose turnyruose.

Pralaimėjimu Atėnuose vilniečiai pasitrauks iš FIBA Čempionų lygos jau po grupės varžybų (sausio 26 d. dar liko sužaisti paguodos mačą su Strasbūro SIG), o iš Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyro dar ketvirtfinalyje „Rytą“ eliminavo Utenos „Juventus“.

Pirmąjį mūšį Utenoje „Rytas“ pralaimėjo 87:89, o atsakomajame nusileido net 78:105. Pastarąjį kartą vilniečiai nepasiekė KMT finalo ketverto 2017 metais.

VIDEO: „urBONUSas“: antipatijos „Ryte“, išbalęs R.Kurtinaitis, iššūkis D.Adomaičiui ir Ą.Tubelis NBA

Su 9 pergalėmis ir 5 pralaimėjimais „Rytas“ LKL čempionate rikiuojasi trečias.

Artimiausiu metu „Ryto“ klube bus daugiau permainų.

15min žiniomis, Vilniaus komanda planuoja atsisveikinti su legionieriais Ryanu Boatrightu bei Keithu Bensonu. Prieš keletą dienų dėl pasiūlymo iš Kinijos „Rytą“ jau paliko vienas geriausių ekipos žaidėjų Maurice'as Ndouras.

VIDEO: „urBONUSas“: S.Babrauskas ir M.Gecevičius baisiai atvirai – kodėl niekas nebegerbia „Ryto“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius