Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 10

Lyga užmerkia akis LKL klubų skoloms, bet įveda saugiklį Vilmanto Dilio atvejui

Bent pusė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) klubų praėjusį sezoną baigė su skolomis žaidėjams ir kitiems kreditoriams, bet lygos vadovai teigė, kad svarbiausia, jog finansinės problemos sprendžiamos tarpusavyje.
Rungtynių akimirka
Vilmantas Dilys lieka suspenduotas dėl dopingo bylos. / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Naujasis Vilniaus „Lietuvos ryto“ vadovas Antanas Guoga skolų palikimą sostinės klube yra įvardijęs 3,4 mln. eurų suma, Kauno „Žalgirio“ skolų mokėjimas tęsiasi nuo Vladimiro Romanovo, o daugumos kitų LKL klubų krepšininkai pasibaigus praėjusiam sezonui buvo nesulaukę vieno, dviejų ar net keturių mėnesinių atlyginimų.

Daugiau nei pusė iš dešimties klubų, tarp jų Prienų-Birštono „Vytautas“, Alytaus „Dzūkija“, „Šiauliai“, Kėdainių „Nevėžis“, Klaipėdos „Neptūnas“, praėjusį sezoną finišavo laiku neįvykdę įsipareigojimų.

Ne visi LKL žaidėjai yra atgavę užmokestį iki šiol, nors jau kitą mėnesį prasidės naujasis sezonas.

Tačiau po LKL klubų valdybos susirinkimo ketvirtadienį LKL vadovai tvirtino, jog yra patenkinti licencijavimo procesu.

„Detalių negaliu pasakyti, bet turime išvadas iš nepriklausomos kompanijos, kuri mums padeda trejus metus. Ne tik Virginijaus Šeškaus komanda (Prienų „Vytautas“), bet ir kiti klubai turi įsiskolinimų, – pripažino LKL direktorius Romualdas Brazauskas. – Mums svarbiausia, kad komandos arba jau atsiskaitė su žaidėjais ir darbuotojais, arba yra sudaryti įsiskolinimų išmokėjimų grafikai.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL sezono pristatymo spaudos konferencija
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LKL sezono pristatymo spaudos konferencija

Visiems lygos dešimt klubų suteiktos licencijos naujam sezonui.

„Kelerius pastaruosius metus LKL vykdė klubo licencijavimą, mums padėjo audito kompanija. Licencijavimas vyko sklandžiai, pernai ir užpernai su klubais turėjome daugiau problemų, – tvirtino R.Brazauskas. – Anksčiau klubai žiūrėjo kreivai, manė, kad mes per daug juos tikriname. Dabar klubai supranta, kad tai yra pagalba, nes jie tokiu būdu geriau susitvarko su dokumentais.“

Nepaisant licencijavimo, lyga neturi duomenų, kiek klubų tebeturi skolų krepšininkams ir kokie yra skolų dydžiai. „Bet mes neturime duomenų, kad dėl to kiltų nesutarimų“, – tvirtino R.Brazauskas.

Ateityje lyga planuoja įvesti sugriežtintą žaidėjo deklaraciją, kurią užpildęs krepšininkas pasižadės nedalyvauti lošimuose, taip pat prisiimti sau atsakomybę dėl medikamentų bei dopingo kontrolės taisyklių vykdymo.

„Dabar viskas bus aiškiau surašyta ant popieriaus lapo“, – sakė R.Brazauskas.

Praėjusį sezoną LKL sukrėtė dopingo skandalas, kai Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ puolėjo Vilmanto Dilio organizme rasta dviejų draudžiamų medžiagų pėdsakų.

Kol kas bausmė krepšininkui nėra skirta – nors dopingo bylos duomenys išsiųstos į FIBA, dar laukiama atsakymų iš antidopingo agentūros.

„V.Dilys lieka suspenduotas ir negali būti registruojamas LKL varžyboms“, – sakė LKL direktorius R.Brazauskas.

LKL naujas sezonas prasidės rugsėjo 19 dieną Panevėžyje, kur atidarymo rungtynes žais vietos „Lietkabelis“ ir Utenos „Juventus“.

Senų gerų varžovų Kauno „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ pirmoji dvikova numatyta spalio 8 dieną „Siemens“ arenoje Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius