-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 06 26

M.Grigonis – apie didelę žaidėjų kaitą rinktinėje ir „vis dar neklausantį kūną“

Šiandien, sekmadienį, Lietuvos krepšinio rinktinė draugiškame mače vėl susitiks su broliais latviais, šįkart – namuose.
Marius Grigonis
Marius Grigonis / nuotr. Ž.Vingelio/LKF
Temos: 1 Marius Grigonis

Likus kelioms akimirkoms iki šiandienos rungtynių, dabartinės Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kapitonas Marius Grigonis pasakojo, jog komanda siekia patobulėti, dar labiau koncentruotis į pasiruošimą, mat pastarasis tapo didžiausia problema pirmųjų rungtynių metu.

Krepšininkas ne tik neseniai grįžo į aikštelę, bet ir tapo rinktinės kapitonu. „Protas dirba, o kūnas dar ne iki galo nori bendradarbiauti. Nors žinojau, kad pirmąsias rungtynes taip ir bus, tačiau labai smagu: viskas – procese“, – sakė M. Grigonis bei pridėjo, kad kapitono vaidmens nesureikšmina, mat tai – tik formalumas.

Šiandien rinktinėje – daug naujų, jaunų veidų. Marius tuo džiaugiasi, tačiau taip pat laukia ir veteranų sugrįžimo, kadangi dabartinė rinktinės sudėtis nėra galutinė: „Žinoma, jeigu visi žaidėjai visada būtų tie patys, būtų lengviau, tačiau smagu, kad ateina vis daugiau žmonių. Vyksta kartų kaita – kuo daugiau žaidėjų, tuo geriau.“

Pirmąsias rungtynes, birželio 22 d. trečiadienį, Lietuvos rinktinė žaidė Rygoje prieš latvių ekipą. Lietuvos rinktinė nusileido Luca Banchi treniruojamai latvių ekipai rezultatu 52:70.

Latvijos komandą į pergalę vedė Rihardas Lomazas, pelnęs 15 taškų, taip pat neatsiliko ir Andrejis Gražulis pelnęs 13 taškų ir atkovojęs 7 kamuolius.

Lietuvos rinktinės varikliu šį kartą tapo debiutantas iš už Atlanto, Ignas Brazdeikis, pravarde Iggy. Jis prisidėjo 13 taškų ir atkovojo 7 kamuolius.

Po šiandieninių kontrolinių rungtynių, Lietuvos rinktinės laukia FIBA pasaulio čempionato atrankos varžybos, kurios prasideda liepos 1 d. – lietuviai išvykoje susitiks su Bulgarijos rinktine, o liepos 4-ąją namuose, Klaipėdoje, sužais su Čekija.

Po liepos 4 d. rungtynių rinktinės laukia poilsis, o į antrąją treniruočių stovyklą komanda vėl susirinks liepos 25 d.

Šios dienos rungtynes žiūrovai galės stebėti per TV3 televiziją arba internetu, naujienų portale tv3.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius