Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 27

M.Kuzminsko ir A.White'o vasara: treniruotės, dietos nukrypimai ir patarimai kolegoms

Krepšininkų vasara jau eina į pabaigą, tačiau profesionalūs sportininkai net ir atostogų metu negali nukrypti nuo kurso ir prižiūri savo kūną. Apie tai portalui „Eurohoops“ papasakojo Mindaugas Kuzminskas ir žalgirietis Aaronas White’as.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Paklaustas, koks yra jo treniruočių ir sporto grafikas vasarą, Milano „Olimpia“ lietuvis M.Kuzminskas kalbėjo: „Net ir iškart po sezono pradedu kažką daryti, nes mano kūnas prie to įpratęs. Jaučiuosi kaltas, jei praleidžiu dieną be jokios sportinės veiklos. Pradžioje plaukioju baseine, užsiimu joga, pilatesu ir panašiai.

Vėliau pradedu sportuoti stadione su treneriu, kad pagerinčiau ištvermę, greitį, šuolį. Nuo tada palaipsniui į rutiną įtraukiu ir krepšinį.

Kasmet po sezono darau tokius pačius testus, kad pamatyčiau, kokios būklės yra kūnas ir ką turiu pagerinti, lyginant su kitais metais.“

Kasmet po sezono darau tokius pačius testus, kad pamatyčiau, kokios būklės yra kūnas ir ką turiu pagerinti, lyginant su kitais metais

Kauno „Žalgirio“ puolėjas A.White’as pasakojo, kad po ilgo ir alinančio sezono iš pradžių bandė ilsinti kojas.

„Mano įprastas grafikas atrodo taip: svorių kilnojimas 3-4 kartus per savaitę ir įgūdžių treniruotės 4-5 kartus per savaitę.

Dažniausiai tai darau dienos viduryje, kai vaikai miega, todėl likusiu metu galiu būti su šeima.

Paprastai aš kilnoju svorius apie 12 valandą, o tada einu prie krepšinio reikalų.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aaronas White'as
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aaronas White'as

Paklausti apie maistą, tiek M.Kuzminskas, tiek A.White’as prasitarė, kad vasarą sau leidžia kiek daugiau nei sezono metu.

„Niujorke ant šaldytuvo turėjau užrašą „Rūpinkis savo kūnu, nes tai – vienintelė vieta, kurioje tu turi gyventi“. Tad visą laiką stengiuosi nepriaugti nereikalingų kilogramų“, – sakė M.Kuzminskas.

„Mano mityba vasarą keičiasi. Ypač tada, kai grįžtu į Ameriką. Visada yra maisto, kurio pasiilgstu ir būtent tą valgau vos grįžęs. Dauguma to maisto nėra pats sveikiausias (juokiasi).

Vienintelis dalykas, kurio nevalgau yra pieno produktai. Valgau sveikų proteinų, daržoves, ryžius, saldžias bulves.

Vasaros metu mėgstu ant grilio keptą maistą“, – pasakojo A.White’as.

Paprašytas duoti patarimą, kaip elgtis tarpsezoniu, M.Kuzminskas akcentavo, kad yra labai svarbu pažinti savo kūną, todėl kiekvienam žaidėjui vasaros rutina turi būti individuali.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Kuzminskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Kuzminskas

„Programos, tinkančios vieniems, tau gali netikti, todėl reikia specialisto pagalbos. Nešvaistyk laiko, vasarą nutinka daugiausiai permainų“, – akcentavo „Olimpia“ lietuvis.

A.White’as prisiminė, kad pirmas dvi savo profesionalo vasaras jis bandė dirbti daugiau nei visi, tačiau sezono eigoje toks entuziazmas gali atsiliepti jėgų trūkumu.

„Reikia atsisėsti ir susidėlioti planą. Tai man padeda žinoti dienotvarkę, maistą, kurį valgysiu, pratimus, kuriuos darysiu“, – patarimais dalinosi žalgirietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius