Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 23

„Man Sound“ balsų ansamblis: nuo folkloro iki R&B

Šventiniame Lietuvos nacionalinės filharmonijos koncertų cikle „Kalėdų muzikos savaitė“ gruodžio 29 d., antradienį, 19 val. viešės vokalinis vyrų sekstetas „Man Sound“. Ne pirmą kartą Lietuvoje koncertuosiantis a cappella ansamblis iš Ukrainos šį kartą pristatys nuotaikingą ir džiazo ritmais pulsuojančią programą: slavų liaudies dainų aranžuotes džiazo stiliumi bei džiazo, populiariosios muzikos ir ritmenbliuzo muzikantų George’o Bensono ir Alo Jarreau kūrybą.
Ansamblis „Man Sound“
Ansamblis „Man Sound“ / M. Raškovskio nuotr.

„Man Sound“ balsų ansamblis klausytojus pavergia profesionalumu, ansamblio balsų pločiu ir tembrine įvairove, slaviška ekspresija bei temperamentu ir tiesiog natūraliu bendravimu su publika, be jokios distancijos.

Nors „ManSound“ dažniausiai įvardijamas kaip džiazo ansamblis, jo repertuarą sudaro kuo įvairiausia muzika: etaloniniai džiazo kūriniai (George’o Gershwino, Stevie’o Wonderio, George’o Bensono), afroamerikietiška soul ir gospel muzika, „The Beatles“ šedevrai, Adriano Celentano ir Andrea Bocelli hitai, žinomiausias amerikiečių miuziklų repertuaras ir slaviškas folkloras bei išradingos jo džiazo aranžuotės, dažniausiai atliktos buvusio grupės vadovo Vladimiro Michnoveckio.

Vokaliniam sekstetui „Man Sound“ 1994 m. susiburti pasiūlė kompozitorius ir aranžuotojas Vladimiras Michnoveckis. Šeši profesionalai – Kijevo konservatorijos ir Kultūros instituto absolventai po metų repeticijų pasirodė keliuose Europos džiazo festivaliuose ir netrukus išvyko poros mėnesių gastrolių po džiazo lopšį ir meką – JAV, keturiose Vakarų pakrantės valstijose surengdami dešimtis koncertų.

A cappella ansamblis aktyviai koncertuoja tiek Rytuose, tiek Vakaruose: Ukrainoje, Rusijoje, Gruzijoje, Moldovoje, Kazachstane, Baltarusijoje, taip pat ir Prancūzijoje, Olandijoje, Vokietijoje, Austrijoje, Šveicarijoje, Italijoje ir JAV. Tarp ryškiausių jų prizų galima paminėti Wardo Swingle’o – garsaus ansamblio „The Swingle Singers“ įkūrėjo – apdovanojimą (džiazo kategorijoje), gautą nurungus grupes iš dar aštuonių Europos šalių bei JAV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius