Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 20

Pagrindinį savo tikslą NBA vasaros lygoje įgyvendinęs Mantas Kalnietis: „Užteks“

Kai Mantas Kalnietis įžengė į „Vanagupės“ viešbutį, nuaidėjo džiaugsmingi šūksniai. Lietuvos rinktinės įžaidėjas ir pernai buvo nacionalinės komandos stovykloje, tačiau dėl traumos praleido pasaulio čempionatą Ispanijoje. Nepilnus du mėnesius praėjusį sezoną rungtyniavęs 28 metų 196 cm ūgio žalgirietis į rinktinę grįžta išalkęs didžiojo krepšinio.
Mantas Kalnietis
Palangoje prasideda Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pasiruošimo Europos čempionatui stovykla. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Labai smagu grįžti, nes tikrai esu labai pasiilgęs krepšinio, savų veidų. Ypač – po tokių sunkių metų, kai iškritau iš rinktinės paskutinę dieną. Labai norisi su jais bendrauti ir aikštėje, ir už jos ribų“, – apie smagų susitikimą su bendražygiais sakė M.Kalnietis.

Vienas didžiausių rinktinės autoritetų pasakojo apie savo įspūdžius iš NBA vasaros lygos Orlande ir savo fizinę savijautą po operacijų nusėto sezono.

– Praėjusį sezoną žaidėte labai mažai. Jaučiatės išalkęs krepšinio?

– Aišku, tikrai labai pasiilgau krepšinio. Alkį jaučiu. Visada jaučiu. Dabar svarbiausia išlikti sveikam. Tikiuosi, kad galėsiu sportuoti visa jėga ir pasiekti gerų rezultatų.

Galiu pasakyti, kad tai buvo paskutinis mano vizitas Amerikoje. Jei atsiras realus pasiūlymas, galbūt, bet jau viską išbandžiau. Buvau dvi vasaras iš eilės. Pamačiau, kas ir su kuo ten valgoma. Užteks.

– Prieš atvykdamas į rinktinę dalyvavote „Indiana Pacers“ peržiūroje. Kokį įspūdį paliko viešnagė JAV?

– Įspūdžiai geri – vien teigiami. Pamačiau, ko trūksta, ką turiu, kaip ten žaidžiamas krepšinis. Pagrindinis mano tikslas buvo pasitikrinti sveikatos būklę. Esu patenkintas, kad nei peties, nei kelio – dėl ko praleidau didžiąją dalį praėjusio sezono, neskaudėjo. Taip pat nejaučiau baimės žaisti. Dėl to esu labiausiai patenkintas.

– Ko pritrūko patekti į NBA?

– Trūko tempo, fizikos. Treneris minėjo, kad neatlaikiau ir nebuvau tam pasiruošęs fiziškai. Turbūt prie to prisidėjo smulkios traumos. Bet džiaugiuosi, kad galėjau žaisti krepšinį be skausmų.

– Ar dar puoselėsite planus patekti į NBA?

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Palangoje prasideda Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pasiruošimo Europos čempionatui stovykla.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./M.Kalnietis ir J.Kazlauskas

– Dabar tikrai apie tai negalvoju. Bet galiu pasakyti, kad tai buvo paskutinis mano vizitas Amerikoje. Jei atsiras realus pasiūlymas, galbūt, bet jau viską išbandžiau. Buvau dvi vasaras iš eilės. Pamačiau, kas ir su kuo ten valgoma. Užteks.

– Kirkšnies skausmų, kurie šiek tiek jus pristabdė Orlande, nebejaučiate?

– Nieko rimto. Tikrai. Jokių skausmų nejaučiu. Dabar 4-5 dienas nieko nedariau, viskas praėjo. Visą gegužę ir birželį praėjau fizinį pasirengimą, todėl turbūt ne viską darysiu kartu su rinktine. Galbūt turėsiu lengvesnę programą, nes visa tai jau esu padaręs per pastaruosius du mėnesius.

– Tarp kandidatų į įžaidėjo poziciją – Adas Juškevičius, Žygimantas Janavičius ir Lukas Lekavičius. Problemų su šia pozicija nebus?

– Su Pauliumi kalbėjome, kad gausi tą klausimą, kuris visada būdavo skirtas man dėl įžaidėjų. Aišku, daugiau žmonių – daugiau privalumų. Nemanau, kad yra bėda. Kaip ir eskaluojama bėda dėl sunkiųjų krašto puolėjų, taip būdavo ir dėl įžaidėjų. Man šios kalbos – juokingos.

VIDEO: Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė susirinko į pirmąją stovyklą Palangoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius