Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 06 29

Mantas Šernius: „Jei Lietuvos rinktinėje atsiras natūralizuota žaidėja, tikrai nebūsiu treneris“

Europos krepšinį užplūdo dar viena natūralizuotų krepšininkų banga. Moterų Europos čempionate iš užsienio pakviestos žaidėjos tampa lyderėmis, o vyrų nacionalinės rinktinės legionieriais dažniausiai kamšo starto penketo spragas. Lietuvos krepšinio istorijoje nacionalinėje komandoje dar niekada nerungtyniavo natūralizuotas žaidėjas. Jei tokia atsirastų Lietuvos moterų rinktinėje, joje tikrai nedirbtų dabartinis nacionalinės komandos strategas Mantas Šernius.
Sutiktuvių akimirka
Sutiktuvių akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Jis griežtai pasisakė apie FIBA taisykles rinktinėms leisti turėti vieną krepšininką iš užsienio, kuriam suteikta pilietybė.

Penkios iš aštuonių pirmąsias vietas Europos pirmenybėse užėmusių rinktinių turėjo natūralizuotas krepšininkes.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Sutiktuvių akimirka
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Sutiktuvių akimirka

„Moterų Europos čempionatas tapo hibridiniu. Tai lyg šalių klubinės komandos. Tai grožio neprideda. Vengrijoje žmonės į arenas tikrai nesurinko taip, kaip galbūt ateitų Lietuvoje ar kitose šalyse. Nebeįdomu. Žaidėjos, atvykusios iš svetur, tempė komandas. Visas žaidimas pastatytas tik ant jų“, – kiek piktinosi pirmadienį į Lietuvą grįžusios rinktinės treneris M.Šernius.

Lietuves dažnai skriaudė būtent natūralizuotos krepšininkės.

Juodkalnijai atstovaujanti amerikietė Angelica Robinson į lietuvių krepšį įmetė 24-is, Turkijoje žaidžianti Lara Sanders (JAV) – 14 (12 atk. kam.), Baltarusijos įžaidėja Lindsay Harding – 12 (8 atk. kam.), Rusijos gynėja Epiphanny Prince (JAV) – 12 (5 rez. perd.), švedė Ashley Key (JAV) – 9, vengrė Alexandria Quigley (JAV) – 20, slovakė Kristi Toliveri (Kroatija) – 23 taškus.

„Žiūrėti savo šalies rinktinės žaidimą, kai legionierė dirba tik tam, kad pelnytų kuo daugiau taškų, nėra smagu ir malonu. Aš, jei Lietuvos rinktinėje atsiras natūralizuota žaidėja, tikrai nebūsiu treneris. Aš – tik už lietuves“, – pareiškė M.Šernius.

Jis tikino, kad aštuntąją vietą Europos pirmenybėse užėmusios krepšininkės atidavė visas jėgas ir pasiekė gerą rezultatą. Rinktinė sulaukė daug užsienio komandų komplimentų.

Kaip ir užsienio klubų dėmesio. M.Šernius teigė, kad nemažai žaidėjų sudomino pajėgias Europos ekipas. Anot trenerio, Lietuvos krepšininkių rungtyniavimas Europos komandose padėtų pakilti šalies krepšinio rinktinės meistriškumui.

Europos moterų komandų susidomėjimo sulaukė ir M.Šernius. Jis teigė, kad dabar yra apsisprendimo kryžkelėje – dirbti vyrų ar moterų krepšinyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius