-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 05

Manto Kalniečio neapsvaigino Lietuvos rinktinės pergalių serija: „Viskas labai slidu“

Mantas Kalnietis gaus nuo Jono Mačiulio sprigtą, kai šis pasižiūrės kapitono interviu. „Jis toks baisus, kad jam ta nosis nieko nesugadins. Blogiau nebus“, – kikeno rinktinę į pergalę prieš Ukrainą nudirigavęs įžaidėjas. Po trijų pergalių iš eilės nuotaika lietuvių stovykloje puiki, bet M.Kalnietis savo rimtimi primena apie artėjantį degantį barjerą.
Mantas Kalnietis ir Jonas Mačiulis
Mantas Kalnietis ir Jonas Mačiulis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Surimtėjęs M.Kalnietis siuntė J.Mačiuliui linkėjimus į vietos ligoninę, kur puolėjui buvo atlikta smarkiai sumuštos nosies apžiūra.

Bet Mantas neabejoja – net jeigu nutiko kažkas rimto, Jonas maukšlinsis ant veido kaukę ir žais.

„Patys žinote Joną“, – špygas už bendražygį laiko kapitonas.

Rimtas Mantas ir kitu aspektu.

Pergalė prieš Ukrainą Lietuvai užtikrino vietą Europos čempionato aštuntfinalyje. Tačiau bilietas kišenėje ir trijų pergalių serija neužliūliavo puikų dvigubą dublį atlikusio atakų organizatoriaus.

VIDEO: M.Kalnietis: „Vienos blogos rungtynės gali viską nubraukti“

„Viskas labai slidu. Gerai, važiuojame į Stambulą, bet vienos blogos rungtynės gali viską nubraukti. Turime būti susikaupę ir galvoti, ne prieš ką žaisime, o siekti savo žaidimo gerėjimo. Mums visai nesvarbu, prieš ką žaisime, svarbu, kad mes žiūrėtume savo žaidimo“, – pasakojo 10 taškų ir 11 rezultatyvių perdavimų 31-ojo gimtadienio išvakarėse surinkęs M.Kalnietis.

– Mantai, ar Lietuvos rinktinė jau netoli savo formos piko?

– Sunku vertinti. Paskutinėmis rungtynėmis mes džiaugiamės, bet dabar galvojame apie vokiečius. Norime išlaikyti žaidimo kreivę.

– Kaip vertinate rungtynes su Ukraina?

– Buvome gerai susikoncentravę. Jau 2,5 rungtynių vykdėme žaidimo planą. Labai neblogai stabdėme jų greitą žaidimą. Nors jie atkovojo daug kamuolių puolime, kitus reikalus neblogai išsprendėme. Mes mokame ir mums tai neįprasta, bet šiandien Lietuva galėjo ramiai žiūrėti rungtynes.

– Kas nutiko komandai po galingo pirmojo kėlinio, kai Ukraina priartėjo?

– Normalu, kad visas 40 minučių kreivė visada neina į priekį. Svarbiausia, kad ji nekristų per giliai. Aišku, pirmas kėlinys buvo labai aukšto lygio ir atsirado duobė. Bet tos blogos kreivės mažėja ir mes tuo džiaugiamės.

– Galingas J.Valančiūno žaidimas. Ar akcentavote žaidimą per jį?

– Dažniausiai visada akcentuojama per jį žaisti. Visada turime pranašumą penktoje pozicijoje. Mes jį ir išnaudojame. Šiandien pavyko labai gerai tą padaryti.

Jo buvimas aikštėje, net neįmetant taškų, mums duoda didžiulę naudą. Man pačiam būna geriau organizuoti žaidimą. Kartais jis sako, kad jam neperduočiau kamuolio, nes ant jo eina žmonės. Tai ieškau kitų variantų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius