-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 03

Marcelo Nicola: „Bandysiu padėti Artūrui Gudaičiui patekti į NBA“

Kauno „Žalgirio“ aprangą į Vilniaus „Lietuvos ryto“ iškeitęs Artūras Gudaitis minėjo, kad Marcelo Nicolos jam parodytas dėmesys ir bendravimas buvo viena svarbiausių priežasčių, kodėl perspektyvus 22 metų 210 cm ūgio krepšininkas priėmė nepopuliarų sprendimą. Judviejų keliai pirmą kartą susikirto prieš keletą metų Trevize. Tada argentinietis indvidualiai ruošė Donatą Motiejūną šuoliui į NBA. Pasistiebti iki NBA M.Nicola dabar padės ir A.Gudaičiui.
Marcelo Nicola
Marcelo Nicola / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Artūras padės „Lietuvos ryto“ komandai, o mes padėsime jam augti. Bandysiu padėti jam pasiekti tikslą patekti į NBA ir patobulėti. Tačiau viskas – jo rankose. Artūras turi sunkiai dirbti ir neatsipalaiduoti“, – 24sek.lt sakė 43 metų treneris.

Jis greitai rado bendrą kalbą su A.Gudaičiu individualiai treniruodamas lietuvį Italijoje. Dabar M.Nicola aukštaūgiui bus komandos treneris.

„Kai Trevize individualiai dirbau su tada dar „Benetton“ žaidusiu Donatu Motiejūnu, Artūras vasarą buvo atvykęs padirbėti. Nuo to laiko užsimezgė ryšiai, pradėjome bendrauti. Artūras bendrauja su Donatu ir žino, kaip su juo dirbau. Jis liko patenkintas ir mudviejų darbu“, – pažintį su A.Gudaičiu prisiminė M.Nicola.

Treneriui teks įpaišyti A.Gudaitį į sunkiojo krašto puolėjo poziciją. M.Nicola kol kas nedetalizuoja, kaip po krepšiu gali atrodyti A.Gudaičio ir „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjo Antano Kavaliausko duetas, tačiau specialistas jau turi viziją.

15min.lt montažas/Artūras Gudaitis keliasi į „Lietuvos rytą“
15min.lt montažas/A.Gudaitis keliasi į „Lietuvos rytą“

24sek.lt kalbėjosi su M.Nicola apie A.Gudaičio vaidmenį „Lietuvos ryte“ ir galimybes patekti į NBA

– Treneri, dabar svarbiausias klausimas Lietuvoje: ar Artūras Gudaitis ir Antanas Kvaliauskas kartu žais starto penkete? – 24sek.lt paklausė M.Nicolos.

– Pamatysime. Turėsime dirbti ties šiuo klausimu. Bet nekalbu apie starto penketą ar atsarginių suolą. Rotuosime žaidėjus, bus daug įvairių situacijų. Sezono metu pasitaiko ir traumų, todėl reikės prisitaikyti. Visi turės būti pasiruošę žaisti ar tai starto penkete, ar pakilti nuo suolo. Svarbiausia, kad jie atiduotų viską, kad komanda laimėtų.

– A.Gudaitis nėra tradicinis sunkusis kraštas: jis – masyvus, fiziškai stiprus, žaidžia arčiau krepšio. Sunkiuoju kraštu Artūras rungtyniavo iki atvykdamas į Kauną. Ar aukštame lygyje jis gali sėkmingai žaisti šalia „centro“?

– Jis turės pasistiebti ir tobulėti. Žaisti per dvi pozicijas bus dar vienas jo privalumas. Aišku, reikės prisitaikyti. Bet manau, kad Artūras turi tam potencialo. Mes dirbsime ir jam padėsime. A.Gudaitis pasiruošęs šiam žingsniui psichologiškai. Prireiks laiko, bet viskas bus gerai.

– Jei aikštėje vienu metu bus ir A.Gudaitis, ir A.Kavaliauskas, ar „Lietuvos rytas“ žaisdamas tokiu penketu demonstruos lėtesnį, labiau pozicinį krepšinį?

Norėdamas žaisti sunkiuoju krašto puolėju, jis turi tobulėti žaisdamas veidu į krepšį. Jam teks žaisti daugiau toliau nuo krepšio, prie trijų taškų linijos. Driblingas, prasiveržimai, daug situacijų.

– Tikrai ne. Tikrai ne. Kietai ginsimės ir daug bėgsime.

– Artūras atvyko į „Lietuvos rytą“ norėdamas tobulėti kaip sunkusis krašto puolėjas. Kuriuos žaidimo aspektus šioje pozicijoje jam dabar reikėtų labiausiai patobulinti?

– Norėdamas žaisti sunkiuoju krašto puolėju, jis turi tobulėti žaisdamas veidu į krepšį. Jam teks žaisti daugiau toliau nuo krepšio, prie trijų taškų linijos. Driblingas, prasiveržimai, daug situacijų...

Svarbiausia – žaidimas veidu į krepšį. Aišku, jis turi nepamiršti ir žaidimo nugara. Žaidžiant sunkiuoju krašto puolėju jam tai bus privalumas.

– Kaip manote, kiek metų A.Gudaičiui dar reikia pribręsti NBA?

– Sunku pasakyti. Dabar jam reikia susikoncentruoti „Lietuvos rytui“. Jis turi dirbti ir sau, ir komandai. O mes padėsime jam siekti tikslų. Artūrui nereikia skubėti ir savęs spausti. Po metų, dvejų ar trejų... Sunku pasakyti, nes NBA yra tokia lyga, kur niekada nežinai. Naujokų biržoje jį pakvietė „76ers“, po savaitės iškeitė į „Kings“. Niekada nežinai. O gal atsiras komanda, kuri jo užsinorės ir suteiks galimybę atvykti. NBA yra daug aplinkybių, kurios turi įtakos tavo šansams.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Artūras Gudaitis ir Antanas Kavaliauskas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Gudaitis ir Kavaliauskas

– Panašu, kad „Lietuvos rytas“ turės labai ilgą atsarginių suolą. Ar tai ir bus pagrindinė vilniečių stiprybė kitą sezoną?

– Turėsime 12 labai aukšto lygio žaidėjų, kurie bus pasiruošę žaisti. Kaip sakiau, jie turės būti pasiruošę žaisti ar tai starto penkete, ar kilti suolo. Aišku, tai bus mūsų pranašumas. Rotuosime žaidėjus ir visi gaus pasireikšti.

Tačiau svarbiausia išlikti komanda. Negalime turėti 20 gerų žaidėjų, bet netapti darnia komanda. Visi turės aukotis, kad komanda augtų, tobulėtų ir joje tvyrautų darni atmosfera.

– Kokie kiti „Lietuvos ryto“ žingsniai žaidėjų rinkoje? Ketinate įsigyti tik įžaidėją, ar dar ieškosite pastiprinimo ir po krepšiu?

– Norime baigti komplektuoti komandą. Ieškome žaidėjų, kurie mums bus naudingi.

– Apie kurią poziciją kalbame?

– Dabar negaliu pasakyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius