Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2020 02 08

Marijampolė rengiasi statyti krepšinio areną

Marijampolės savivaldybė puoselėja planus statyti krepšinio areną už 12 mln. eurų – tikimasi, jog prie projekto prisidės Vyriausybė. Jos atstovai kol kas galimybių nekomentuoja.
Krepšinis
Krepšinis / Vytauto Šauklio nuotr.

Marijampolės savivaldybė architektūriniame konkurse atrinko tris geriausius architektūrinius projektus, laimėtoju pripažintas bendrovės „Tiksli forma“ projektas „Sūkurys“, pateikusios siūlymą suprojektuoti beveik 7 tūkst. kv. metrų areną su 3000 vietų žiūrovams. Arena būtų statoma miesto pakraštyje, greta Vokiečių gatvės.

Savivaldybės meras Povilas Isoda sako, kad nauja arena būtina norint, kad miesto klubas „Sūduva–Mantinga“ galėtų žaisti FIBA čempionų lygoje, kurioje šiuo metu rungtyniauja Klaipėdos „Neptūnas“ bei Panevėžio „Lietkabelis“.

„Šiandien architektūrinis konkursas baigtas, tikrinama dalyvių kvalifikacija ir bus priimti sprendimai. Siekiame užsitikrinti finansavimą, viena mintis yra gauti Vyriausybės paramą, tai būtų mūsų ir Vyriausybės lėšos. Jei to užsitikrinti nepavyks, mintis yra rinktis koncesiją ar alternatyvius finansavimo šaltinius“, – sakė P.Isoda.

Jis sako, kad per pastaruosius šešerius metus „Sūduva–Mantinga“ laimėjo tris kartus Nacionalinės krepšinio lygos čempionatą bei siekia žaisti Lietuvos krepšinio lygoje, mieste taip pat yra tinklinio komanda, esanti tarp šalies lyderių. Nauja sporto infrastruktūra leistų treniruotis vaikams, neįgaliems sportininkams. Šiuo metu „Sūduva–Mantiga“ žaidžia Marijampolės Žaidimų sporto mokyklos salėje, kur telpa 600 žiūrovų.

Arenoje taip pat vyktų kultūriniai renginiai – dabartinis kultūros centras talpina tik 800 žmonių.

P.Isoda tiksi, jog arena bus pradėta statyti per artimiausius dvejus metus.

Meras pabrėžė, kad projektuojamoje arenoje pagrindinę krepšinio salę būtų galima transformuoti į tris krepšinio sales treniruotėms, taip pat būtų atskiros erdvės, pavyzdžiui, imtynių sportui, administracinės ir pagalbinės patalpos.

Premjero Sauliaus Skvernelio patarėjas Skirmantas Malinauskas sako, kad Vyriausybės galimybės prisidėti prie projekto bus svarstomos gavus oficialų savivaldybės prašymą.

„Kol kas nesame gavę jokių paraiškų ir jokių oficialių prašymų, pristatytas tik maketas. Todėl apie tai, kokia dalimi galėtų prisidėti Vyriausybė, kol kas komentuoti ankstyva“, – BNS sakė S.Malinauskas.

Areną statyti Marijampolė planavo jau prieš trejus metus – tuomet skelbtas koncesijos konkursas statyboms sklype prie buvusios pradinės mokyklos Armino gatvėje, bet planus, pasak mero, savivaldybė atšaukė iškilus klausimų dėl pastato sklype, įtraukto į Kultūros vertybių registrą. Architektūrinis konkursas surengtas rekomenduojant Viešųjų pirkimų tarnybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius