Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 25

Martinas Gebenas – apie vestuves, galimybes rinktinėje ir „Žalgirio“ naujokus

Medaus mėnuo virto medaus savaite Martinui Gebenui, kuris turėjo kuriam laikui atsiskirti nuo vasarą prie altoriaus atvestos mylimosios tam, kad padėtų Lietuvos rinktinei ir pabandytų prasimušti į pasaulio krepšinio čempionatą.
Martinas Geben
Martinas Geben / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tai ypatingi metai M.Gebenui ne tik dėl to, kad per juos jis debiutavo Lietuvos rinktinėje ir sulaukė kvietimo į Kauno „Žalgirio“ pagrindinę sudėtį.

Praėjusį sezoną Utenos „Juventus“ atstovavusį vidurio puolėją lydėjo ir svarbūs įvykiai toliau nuo krepšinio aikštės – kitoje Atlanto pusėje jis vedė ilgametę draugę ir dabar jau Laura Geben išlydėjo savo vyrą į Lietuvos rinktinės stovyklą.

„Toks jausmas pusę per pusę – iš dalies tai formalumas, nes draugavome ilgai, – apie vestuves su amerikiete sakė M.Gebenas. – Kita vertus, tai naujas gyvenimo etapas, sukūrėme šeimą ir labai tuo džiaugiamės. Mūsų artimieji ir giminės mus labai palaiko ir irgi džiaugiasi drauge.“

Po vestuvių M.Gebenas neturėjo daug laiko praleisti su žmona Jungtinėse Valstijoje, kur susipažino su Laura studijuodamas ir žaisdamas krepšinį, nes jo mylimoji tebesimoko ir rengiasi egzaminams savo tėvynėje.

Todėl ir medaus mėnuo buvo trumpas. „Labiau medaus savaitė, – nusišypsojo M.Gebenas. – Kol kas turėjome tik tiek laiko, bet gal dar bus laiko atšvęsti šį įvykį ateityje.“

Laikas su žmona sutrumpėjo, nes M.Gebenas turi itin svarbių reikalų Lietuvoje.

208 cm ūgio tik šiemet pravėrė Lietuvos krepšinio rinktinės duris, bet iš kandidatų sąrašo krentant aukštaūgiams, Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjo šansai patekti į pasaulio čempionatą važiuosiantį dvyliktuką atrodo ne tokie ir prasti, matant kaip greitai tobulėja 24 metų krepšininkas, anksčiau atstovavęs mūsų šalies jaunimo ir studentų rinktinėms.

Kai praėjusią vasarą „Žalgiris“ sudarė sutartį su M.Gebenu, jis dar buvo mažai regėtas Lietuvos krepšinio sirgaliams, bet per LKL pirmenybes vidurio puolėjas pasiautėjo iš širdies.

Paskolintas į Utenos „Juventus“ jis atsiskleidė Žydrūno Urbono treniruojamoje komandoje.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Martinas Gebenas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Martinas Gebenas

M.Gebenas pelnė po 11,5 taško ir atkovojo po 7,4 kamuolio, aikštėje žaisdamas vidutiniškai po 22 minutes per LKL rungtynes ir tapo naudingiausiu lygos reguliariojo sezono krepšininku.

Nenuostabu, kad jis sulaukė kvietimo į Lietuvos rinktinės rungtynes pasaulio čempionato atrankoje ir debiutavo per mačą pernai lapkritį Italijoje dėjimu į krepšį.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Martinas Gebenas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Martinas Gebenas

Šią vasarą Dainius Adomaitis vėl paskambino vidurio puolėjui, kad praneštų, jog jis yra tarp 18-os kandidatų, kurie kviečiami rengtis pasaulio čempionatui, rugpjūčio 31 dieną prasidėsiančiam Kinijoje.

„Visi geriausi galimi žaidėjai suvažiavo – labai smagu čia būti ir treniruotis. Jei pateksiu į finalinį dvyliktuką, tai pateksiu. O jei ne, vis vien tai bus gera patirtis, kuri man leis geriau žinoti, kaip pasiekti tą lygį ateinančiomis vasaromis. Labai džiaugiuosi čia būdamas“, – sakė Palangoje su rinktine besitreniruojantis vidurio puolėjas.

208 cm ūgio vilniečio galimybės patekti į rinktinę ūgtelėjo, kai vienas po kito atkrito vidurio puolėjai: Artūras Gudaitis (dėl traumos), Antanas Kavaliauskas (baigė karjerą) ir Donatas Motiejūnas (nepakviestas).

„Galbūt mano šansai paaugo, bet aš nenoriu būti tuo žaidėju, kuris pateko į rinktinę vien dėl to, kad kiti atsisakė ar negalėjo atvykti, – sakė M.Gebenas. – Noriu pats užsidirbti poziciją dvyliktuke, įrodyti, kad galiu žaisti šiame lygyje ir atstovauti garbingai Lietuvai.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Martinas Geben
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Martinas Geben

Tarp 18-os kandidatų tik M.Gebenas, Jonas Valančiūnas ir Martynas Echodas yra nuolat vidurio puolėjo pozicijoje žaidžiantys krepšininkai, turint galvoje, kad Domantas Sabonis rinktinėje bus daugiau naudojamas sunkiuoju puolėju.

18 rinktinės kandidatų
Gynėjai Mantas Kalnietis, Lukas Lekavičius, Marius Grigonis, Renaldas Seibutis, Žygimantas Janavičius, Adas Juškevičius
Puolėjai Mindaugas Kuzminskas, Domantas Sabonis, Edgaras Ulanovas, Jonas Mačiulis, Paulius Jankūnas, Arnas Butkevičius, Rokas Giedraitis, Gytis Masiulis, Eimantas Bendžius
Centrai Jonas Valančiūnas, Martinas Gebenas, Martynas Echodas

M.Gebenas mano, kad turi galimybių patekti į dvyliktuką, nors perkrauti galvos mintimis apie tai neketina, nes svarbūs ir kiti dalykai.

Jis nekantrauja, kai galės pratybose pasigalynėti su Jonu Valančiūnu, kurio nepažinojo asmeniškai iki šios savaitės, nors žaisdamas „Notre Dame“ universiteto komandoje buvo tapęs tautiečio sirgaliumi.

„Laukiu pažinties su Jonu, – Palangoje pripažino M.Gebenas. – Nuo tada, kai Jonas atsiskleidė krepšinyje, vėliau tapo žvaigžde Lietuvoje ir NBA, visada sekiau, kaip jis žaidžia. Kai studijavau Amerikoje irgi visada sekiau jo žaidimą NBA, visada didžiavausi tautiečiu. Labai įdomu susipažinti.“

VIDEO: J.Valančiūnas: apie užduotis iš NBA ir rinktinės ilgesį

Iš Lietuvos rinktinės M.Gebeno kelias suks į Kauno „Žalgirį“, kurio vadovai ir treneriai įvertino vidurio puolėjo pažangą Utenoje ir praėjusio sezono pabaigoje jam pranešė, kad ateinantį sezoną jis yra laukiame LKL čempionų gretose.

„Šnekėjome dėl „Žalgirio“ sezono pabaigoje, tada supratau, kad turėčiau būti pagrindinėje sudėtyje, – sakė M.Gebenas. – Tas faktas, kad Antanas Kavaliauskas baigė karjerą, galbūt man ir padeda situacijoje dėl „Žalgirio“.

Šiuo metu jis yra bene geriausiai Kauno naujokus pažįstantis „Žalgirio“ žaidėjas, nes yra žaidęs arba iš arti matęs metais jaunesnį Jocką Landele'ą ir savo bendraamžius Nigelį Hayesą ir Zachą LeDay.

„Jie visi yra stiprūs žaidėjai, esu prieš juos žaidęs arba matęs JAV studentų lygoje, – pasakojo M.Gebenas, – Komanda atsinaujino. Panašu, kad „Žalgiryje“ netrūks alkanų žaidėjų, kurie norės įrodyti savo vertę.“

VIDEO: Paulius Jankūnas pripažino – „Žalgiris“ norėjo, kad jis sugrįžtų į rinktinę
VIDEO: „Rinktinė 2019“: R.Kurtinaitis apie tikslus Lietuvai ir seksą vairuojant

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius