-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 10 04

Martinas Schilleris paaiškino savo manevrus ir apibūdino LKL: „Tai kitoks žvėris“

Kauno „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris paaiškino, kada tikisi daugiau iš sekmadienį debiutavusio Patricio Garino, ir kalbėjo apie Lietuvos krepšinio lygą (LKL).
Martin Schiller
Martin Schiller / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

M.Schilleris atrodė patenkintas po sekmadienį Pasvalyje laimėtų rungtynių prieš „Pieno žvaigždes“.

„Pirmiausia – esu patenkintas pergale. Manau, kad mes turėjome šansų perlaužti rungtynes anksčiau, bet tuo nepasinaudojome dėl to, kad turėjome bėdų dėl atkovotų kamuolių, dėl to, kad prasižengėme per dažnai. Jei tai būtume pataisę, būtų lengviau“, – sakė „Žalgirio“ treneris.

Šįkart jis pirmą kartą pakeitė starto penketą, vietoj Steve'o Vasturios įtraukęs Roką Jokubaitį, bet tvirtino, kad ateityje gali būti visaip.

„Nebūtinai, – paklaustas, ar R.Jokubaitis išstūmė S.Vasturią, – sakė M.Schilleris. – Tai buvo rotacijos klausimas. Rokas puikiai sužaidė Atėnuose, mes ir sumąstėme, kad Rokas galėtų pradėti starte. Bet norėjome anksti į aikštę leisti ir Patricio, kol jis dar įšilęs po apšilimo. O tik tada leisti Steve'ą Vasturią. Taip dėliojome, bet kaskart mes spręsime mačas po mačo.“

Patricio Garino pirmą kartą žaidė po dešimties mėnesių pertraukos, kuri prasidėjo jam žaidžiant „Baskonia“ klube ir patyrus sunkią kelio traumą. Šįkart argentinietis per 6 minutes nepelnė nė taško, prametęs tritaškį.

„Nežinau, nes nesu medikas, – paklaustas, kada tikisi produktyvesnio P.Garino aikštėje, sakė M.Schilleris. – Bet mano patirtis sako, kad reikia kažkiek laiko. Jis nežaidė krepšinio beveik 10 mėnesių dėl sunkios kryžminio raiščio traumos. Jei reikia kalbėti apie laiką, manau, kad pusantro mėnesio prireiks.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Patricio Garino
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Patricio Garino

Tai buvo ketvirtasis M.Schillerio mačas LKL pirmenybėse. Treneris iš Austrijos teigė pajutęs Lietuvos pirmenybių specifiką.

„Patirtis fenomenali – didelė garbė treniruoti šį didį klubą, jausti sirgalių palaikymą, nors tribūnos ir nėra pilnos, – visa tai miela, – kalbėjo M.Schilleris. – Atrandu ir naujus dalykus.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martin Schiller
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martin Schiller

Treniruoti skirtingose lygose – Austrijoje, Vokietijoje, JAV, o dabar Lietuvoje ir Eurolygoje reikia priprasti. Suprantu, kad LKL yra inteligentiška lyga, pasižymi aukštu krepšinio IQ, gal kiek trūksta atletiškumo, bet jį atstoja jėga ir IQ.

Pavyzdžiui, Vokietijoje žaidžiamas labai atletiškas krepšinis. Čia visai kitas žvėris. Išmokti, suprasti – man tai puiki patirtis.“

VIDEO: M. Schilleris: „P. Garino įgauti formai prireiks dar bent pusantro mėnesio“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius