-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 30

Martynas Pocius – apie neįprastą vasarą, skaudžią operaciją ir malonų sugrįžimą į „Žalgirį“

Martynas Pocius jaučiasi ramus dėl kito sezono. Ne tik todėl, kad pasirašė sutartį su Kauno „Žalgiriu“. Jis žino, kad grįžta į namus. „Grįžtu namo. Ramu, nes viską pažįstu, – 24sek.lt sakė 29 metų gynėjas. – Džiaugiuosi. Norėjosi sugrįžti. Pamačiau ir vienur, ir kitur. Kitur gerai, bet namie – geriausia.“
Martynas Pocius
Martynas Pocius / Dainiaus Lukštos nuotr.

M.Pocius su „Žalgiriu“ sudarė sutartį su galimybe ją pratęsti dar metams. Anksčiau iš viso tris sezonus Kaune rungtyniavęs lietuvis 2009 m. nuo „Žalgirio“ atsispyrė į Madrido „Real“, o 2014 m. – Stambulo „Galatasaray“.

Tačiau panašu, kad šį kartą M.Pocius gali užsibūti ilgiau.

„Tikrai nesupykčiau užsibūti ilgiau. Aišku, čia jau kaip gyvenimas duos, nieko nepriplanuosi. Jeigu grįšiu ilgesniam laikui, bus tik smagiau“, – sakė M.Pocius.

Praėjusį sezoną Euruolygoje vidutiniškai 6,2 taško per rungtynes rinkęs krepšininkas 24sek.lt pasakojo apie sugrįžimo į „Žalgirį“ motyvus, reabilitaciją po nugaros operacijos ir retą vasarą be rinktinės.

M.Pocius: „Jei atvirai, tai net nepamenu, kada turėjau tokią laisvą vasarą. Gal tai buvo prieš aštuoniolikmečių čempionatą, prieš kokius 10 metų“.

„Jeigu atvirai, nepamenu, kada turėjau laisvą vasarą“, – pats nusistebėjo M.Pocius, kuris Lietuvos rinktinei šiemet negalėjo padėti dėl nugaros traumos.

– Kodėl pasirinkote „Žalgirį“? – 24sek.lt paklausė M.Pociaus.

– Buvo ir kitų pasirinkimų, bet „Žalgiris“ man – kaip namai. Čia viskas sava. Namuose jautiesi geriausiai. „Žalgiris“ turi viską, ko reikia – puikios treniruočių sąlygos, ideali „Žalgirio“ arena, puikūs fanai, Eurolyga. O kažkur toli važinėti, nežinau... Nebuvo kažkokio tokio varianto, kuris būtų 16 kartų geresnis. Nemačiau priežasties, kodėl gi nesugrįžti į „Žalgirį“.

– Su kokiomis ambicijomis grįžtate?

– Dar ankstoka kalbėti, kai pusė komandos nėra žinoma. Prižadėti gali labai daug, bet aš labai nemėgstu tokių dalykų. Aišku, norėtųsi kuo toliau, kaip ir sakė Mantas Kalnietis, peržengti tą „Top 16” etapą, bet dar reikia sulipdyti komandą, ja tapti, o tada jau žiūrėsime.

Pats noriu šią vasarą skirti atsigavimui. Norisi sezono be traumų. Normalaus sezono, kai galėčiau padėti komandai kiek įmanoma labiau.

– Kaip vyksta jūsų reabilitacija po nugaros operacijos?

– Jau individualiai spotuoju, ruošiuosi. Sportas suderintas su visokiomis procedūromis, nugaros stiprinimais, čiurnų, kelių ir panašiai. Viskas vyksta palaipsniui. Spėsiu pasiruošti pirmajai komandos stovyklai be jokių problemų.

„Scanpix“ nuotr./Martynas Pocius
„Scanpix“ nuotr./Martynas Pocius

– Vasarą leidžiate ne rinktinėje. Kada paskutinį kartą turėjote tokią vasarą?

– (Pauzė.) Jei atvirai, tai net nepamenu. Gal tai buvo prieš aštuoniolikmečių čempionatą, prieš kokius 10 metų.

– Nekeista stebėti rinktinės žaidimą iš šalies?

– Dar pažiūrėsime, kiek bus keista ar ne. Ypač, kai ateis čempionatas.

– „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas dabar darbuojasi su Lietuvos rinktine, bet gal jau teko kartu šnektelėti apie jūsų vaidmenį kitą sezoną?

– Su treneriu jau kalbėjome, bet apie vaidmenis – dar nieko. Komanda dar komplektuojama. Kai susitiksime rugpjūtį, bus aiškiau. O dabar – dar vasara, komplektacijos darbai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius