-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 30

Martynas Pocius NBA planetoje regi du žalgiriečius, taip pat ir trenerį

Trumpam sugrįžęs į Lietuvą Martynas Pocius krepšinio įvykius Lietuvoje seka NBA žmogaus akimis. NBA klube „Denver Nuggets“ sezoną dirbęs buvęs Lietuvos rinktinės ir „Žalgirio“ krepšininkas mano, kad dabartinėje Kauno komandoje yra vyrų, kurie pritaptų stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje.
Martynas Pocius
Martynas Pocius / Alfredo Pliadžio nuotr.

Jis gerai supranta krepšinį abejose Atlanto pusėse, nes daug metų praleido ir JAV, ir Europoje.

Duke'o universitete studijas baigusio M.Pociaus profesionali karjera nebuvo ilga – aštuoneri metai, bet per juos vilnietis iškovojo ne tik medalių su Lietuvos rinktine, bet ir titulų su klubais – 196 cm ūgio žaidėjas keturis sezonus atstovavo Kauno „Žalgiriui“, o du – Madrido „Real“.

Nors dėl traumų M.Pocius buvo priverstas karjerą baigti 30-ies, jis iškart įšoko į NBA pasaulį, kai pernai pateko į „Denver Nuggets“ klubą, kuriame jau dirbo du tautiečiai: Artūras Karnišovas ir Tomas Balčėtis.

M.Pocius užėmė „Nuggets“ krepšinio operacijų vadybininko pareigas ir su malonumu nėrė į naujo darbo iššūkius.

Džiaugiuosi, kad priėmiau tokį sprendimą – jis buvo teisingas, nes kasdien eidamas į naują darbą mėgavausi, daug išmokau ir tebesimokau.

„Man labai patiko, – 24sek sakė Martynas Pocius. – Džiaugiausi darbu ir krepšinio žaidimo visiškai nepasiilgau. Nors traumos padarinių nebejaučiu – turbūt tai pirmieji metai, kad nereikia nuskausminamųjų vaistų, – net savo malonumui krepšinio nebežaidžiu.

Džiaugiuosi, kad priėmiau tokį sprendimą – jis buvo teisingas, nes kasdien eidamas į naują darbą mėgavausi, daug išmokau ir tebesimokau.

Labai įdomu išvysti NBA iš vidaus ir pamatyti, kaip viskas veikia, nes viskas tikrai kitaip nei Europoje. Labai tikiuosi, kad ir kitais metais dirbsiu ten.”

M.Pociaus pirmoji sutartis su „Nuggets“ baigiasi šią vasarą, bet jis nusiteikęs tęsti darbus klube, kuris tik per plauką liko nuo NBA atkrintamųjų varžybų, laukinėse lenktynėse Vakarų konferencijoje likęs devintas, nepaisant 46 laimėtų rungtynių iš 82.

Trumpam grįžęs į Lietuvą M.Pocius ne tik stebėjo jaunųjų Lietuvos talentų, tokių kaip Laurynas Birutis, žaidimą, bet ir „Žalgirio“ lemiamas kovas Eurolygos ketvirtfinalyje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martynas Pocius „Žalgirio“ rungtynėse
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martynas Pocius „Žalgirio“ rungtynėse

Jis sekė „Žalgirio“ sezono žygdarbius ir būdamas JAV, tad Kauno komandos šuolis į Eurolygos finalo ketvertą pernelyg nestebino.

„Jie kryptingai eina toliau nuo to, ką pradėjo praėjusį sezoną, yra Šarūno didelis indėlis. Kiekvienas atlieka savo užduotį. „Žalgiris“ yra žiauriai stiprus, kaip komanda.

Nėra europinio lygio žvaigždžių, bet svarbiausia – žaidimo plano laikymasis, drausmė aikštėje, išpildymas to, ko nori Šarūnas, – apie Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą „Žalgirį“ kalbėjo M.Pocius. – Praėjusį sezoną komanda patyrė ne vieną apmaudų pralaimėjimą 1-2 taškais, o šiais metais patirtis ir prisidėję žaidėjai sustiprino klubą. Viskas vyko kryptingai ir labai normalu, kad „Žalgiris“ dabar taip gerai atrodo.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martynas Pocius ir Paulius Jankūnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martynas Pocius ir Paulius Jankūnas

Viskas atrodo taip gerai, kad M.Pocius įsivaizduoja bent porą žalgiriečių NBA.

Paklaustas, kurie Kauno komandos vyrų, galėtų įkelti koją elitinę pasaulio krepšinio lygą, M.Pocius išskyrė legionierius.

„Axelis Toupane'as – jis jau yra žaidęs NBA“, – sakė M.Pocius apie prancūzą, kuris 2015-2016 m. sezoną sužaidė 21 mačą Denverio komandoje, o paskui dar po porą rungtynių kituose NBA klubuose.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Axelis Toupane'as
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Axelis Toupane'as

„Kevinas Pangosas, manau, kad sulauks daug žvilgsnių. Jis jau pernai žaidė NBA vasaros lygoje ir ten atrodė gerai. Visko gali būti, manau, kad antru arba trečiu įžaidėju NBA lygoje Kevinas galėtų rungtyniauti, ypač po tokio sėkmingo sezono – svarstė M.Pocius apie 25 metų kanadietį, kuris pernai vasarą NBA vasaros lygoje buvo užsivilkęs „Washington Wizards“ aprangą. – Kita vertus, jo terpė dabar tokia, kad jis gali gauti labai gerą kontraktą ir Europoje.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kevinas Pangosas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kevinas Pangosas

Galbūt perspektyvų NBA turi ir „Žalgirio“ treneris?

„Manau, kad tikrai turi, – apie Š.Jasikevičių sakė M.Pocius. – Jis vienas perspektyviausių trenerių, bet sunku nuspėti, kaip bus ateityje, ar jis pats norėtų?

Čia jau bus Šarūno sprendimas. Jei jis tikrai norėtų, manau, kad daug klubų jį priimtų išskėstomis rankomis. Žinoma, pradžioje ne pagrindiniu treneriu, nes specifika labai skiriasi, bet asistentu ne vienas, ne du, o gal ir ne šeši klubai mielai pakviestų.”

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Kevinas Pangosas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Kevinas Pangosas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius