-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 03

Martynas Pocius palieka Kauno „Žalgirį“ ir kelsis žaisti į Ispaniją

Kauno „Žalgiryje“ greitu metu įvyks Artūro Milaknio ir Martyno Pociaus rokiruotė. Apie tai 24sek rašė jau anksčiau. Dabar paaiškėjo daugiau šio perėjimo detalių. M.Pocius kitą sezoną rungtyniaus Ispanijos aukščiausioje lygoje ir gins Mursijos UCAM komandos garbę. Jo vietą „Žalgiryje“ užims iš Kazanės UNIKS sugrįžtantis A.Milaknis.
Martynas Pocius
Martynas Pocius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tokio veiksmo Lietuvos čempionų kolektyvas nusprendė imtis, nes komandai reikalingas snaiperis. Nors abiejų šių krepšininkų taiklumas praėjusį sezoną nebuvo aukštas, A.Milakniui krepšį sekėsi atakuoti taikliau ir potencialas jo šiuo klausimu tikrai yra didesnis.

Gindamas Kazanės UNIKS garbę A.Milaknis Europos taurės varžybose vidutiniškai pelnė po 6,9 taško ir tritaškius mėtė 37 proc. taiklumu. Šis rezultatas Rusijos klubo netenkino ir jis nusprendė atsisveikinti su 30-ies metų krepšininku iš Lietuvos.

M.Pociui sezonas buvo dar sudėtingesnis. Krepšininkas Eurolygoje sužaidė 19-a rungtynių, aikštėje praleido po 14-a minučių ir pelnė po 3,4 taško. Martynas tritaškius metė 19-os procentų taiklumu. Akivaizdu, kad šie skaičiai netenkino Kauno komandos vadovų. Ir buvo priimtas sprendimas atsisveikinti su šiuo taip pat 30-ies metų žaidėju.

Mursijos UCAM komanda praėjusį sezoną Ispanijos čempionate užėmė 7-ą vietą, todėl artėjantį sezoną žais Europos taurės varžybose. Ispanijos klubas nepateko į vieną grupę su „Lietkabelio“ ir „Lietuvos ryto“ komandomis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Martynas Pocius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Martynas Pocius

M.Pocius jau yra žaidęs Ispanijoje. Du sezonus jis gynė Madrido „Real“ komandos garbę. Tai jau trečias kartas Martyno karjeroje, kai jis atsisveikins su Kauno „Žalgiriu“.

Kitą sezoną M.Pociaus lauks kovos aukščiausioje Ispanijos krepšinio lygoje, o jo vietą „Žalgiryje“ užims A.Milaknis.

Oficialiai ši žinia bus paskelbta, kai visos pusės baigs derinti perėjimo detales. Žodiniai susitarimai 24sek žiniomis jau pasiekti.

M.Pocius dar turėjo metus galiojančią sutartį su Kauno „Žalgiriu“. Ispanijos komanda nepadengs viso žaidėjo uždarbio, numatyto jo sutartyje kitą sezoną. Todėl Lietuvos čempionai turės padengti likusį skirtumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius