-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 26

Merginos iš Kauno rajono, vertos milijono

Lietuvos moterų krepšinio lyga (LMKL) turi naujas čempiones. Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“ pirmadienį finale parklupdė Marijampolės „Sūduvą“ 58:39 ir audringai šventė čempionių titulą. Mažiau Lietuvos moterų krepšiniu besidomintiems skaitytojams šis rezultatas neturėtų palikti didžiulio įspūdžio, bet „Sirenų“ sezonas ir jo finišas vertas knygos.
Finalo akimirka.
Finalo akimirka. / „Hoptrans-Sirenos“ nuotr.

„Hoptrans-Sirenos“ LMKL reguliariajame sezone užėmė tik ketvirtąją vietą tarp septynių komandų ir savo sąskaitoje turėjo tik 12 pergalių bei 12 pralaimėjimų.

Kauno rajono žaidėjos gerokai atsiliko nuo lyderių trejeto – trečioje vietoje buvusi Vilniaus „Kibirkštis“ turėjo 17 pergalių, o, pavyzdžiui, reguliariojo sezono nugalėtojos „Utenos“ krepšininkės per 24 rungtynes pralaimėjo vos du kartus. Pusfinalis „Hoptrans-Sirenas“ suvedė būtent su čempionėmis.

Bet griežtų Lino Šalkaus treniruočių užgrūdintos „Hoptrans-Sirenos“ nekėlė baltos vėliavos.

Pralaimėjusios pirmąsias pusfinalio serijos iki dviejų pergalių rungtynes Utenoje 64:65, kaunietės vėliau kirto uteniškėms 51:41 ir 62:59 – per du mačus praleido vid. vos po 50 taškų.

L.Šalkus: „Aš be galo laimingas turėdamas tokią komandą. Buvo visokių nesklandumų, visokių negandų, bet ką jos padarė pusfinalyje ir finale...“

„Merginos džiaugiasi kaip milijoną laimėjusios“, – tada juokavo L.Šalkus. Jau tada jis buvo visiškai ramus, nes „Hoptrans-Sirenos“ viršijo visų lūkesčius.

Finalo serijoje laukė galinga Marijampolės „Sūduva“, šį sezoną jau laimėjusi LKF taurę ir Baltijos moterų čempionatą. Bet saldžių pergalių paragavusios kaunietės nebeketino sustoti.

Jau pirmosiose finalo serijos iki 3 pergalių rungtynėse „Hoptrans-Sirenos“ patiesė „Sūduvą“ 65:61.

Tada visas šlapias nuo emocijų L.Šalkus skėlė visiems skeptikams, kurie manė, kad „Sūduva“ finale bus aiški favoritė: „Tokius ekspertus lauk vyčiau! Čia žaidžia ne ekspertai. Mano merginos – šaunuolės.“

Garliavoje 1100 žiūrovų akivaizdoje „Hoptrans-Sirenos“ dar kartą paguldė ant menčių „Sūduvą“ ir priartėjo prie aukso. Šeimininkės laimėjo panaikinusios 11 taškų deficitą.

Ir kas sakė, kad moterų krepšinis minkštas? Antrajame mače po susidūrimo su varžove „Hoptrans-Sirenų“ lyderės ir komandos direktorės R.Žemantauskaitės-Matlašaitienės antakį „papuošė“ keturios siūlės.

Augusto Didžgalvio/LMKL nuotr./Santa Okockytė
Augusto Didžgalvio/LMKL nuotr./Santa Okockytė

Auksas veiksmo filmo vertu scenarijumi galėjo būti nugvelbtas trečiajame mače Marijampolėje. „Hoptrans-Sirenų“ gynėja Santa Okockytė trečiajame ir ketvirtajame kėlinyje viena pelnė 15 taškų iš eilės, panaikino 18 taškų skirtumą ir buvo pasiruošusi pateikti didžiulę sensaciją (66:66). Vis dėlto marijampolietės išnešė sveiką kailį 71:66 ir sušvelnino serijos rezultatą 1-2.

24 metų 175 cm ūgio S.Okockytė tą vakarą surengė vieną įspūdingiausių pasirodymų LMKL istorijoje. Gynėja pelnė 40 taškų. Nedaug trūko iki LMKL rezultatyvumo rekordo, kuris priklauso Aušrai Bimbaitei (45 tšk.).

Serija sugrįžo į Garliavą. Pamatyti galbūt auksinio mačo į areną susirinko net 1400 žiūrovų – taip buvo pasiektas naujas LMKL sezono lankomumo rekordas.

Tai buvo dar vienas beprotiškas „Hoptrans-Sirenų“ krepšinio vakaras. Kur matyta, kad finale LKF ir BWBL čempionės įmeta vos 39 taškus? Nebent L.Šalkaus rungtynėse.

VIDEO: L.Šalkaus emocijos po sensacingo LMKL finalo

„Hoptrans-Sirenos“ suvaržė marijampolietes iki 28 proc. dvitaškių (11/40), 25 proc. tritaškių (4/16) ir 45 proc. baudų (5/11) bei šventė neįtikėtiną pergalę 58:39.

Garliavos arena sprogo nuo emocijų.

„Jos geriausios pas mane! Tegul niekas nepyksta, bet mes šiais metais geriausi, – susijaudinęs kalbėjo L.Šalkus. – Aš be galo laimingas turėdamas tokią komandą. Buvo visokių nesklandumų, visokių negandų, bet ką jos padarė pusfinalyje ir finale...

Galiu tik galvą nulenkti ir pasakyti ačiū.“​

Merginos iš Kauno rajono, vertos milijono.

„Hoptrans-Sirenos“ nuotr./Finalo akimirka.
„Hoptrans-Sirenos“ nuotr./Finalo akimirka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius