Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 11

Krepšinio agentas neabejoja – gandai Milane praplauks pro Mantą Kalnietį

Milano „Emporio Armani“ išėjo rimtai apsipirkti šią vasarą, bet skubūs Italijos klubo žingsniai krepšinio rinkoje nedrumsčia Manto Kalniečio atostogų.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

M.Kalnietis turėtų ramus pradėti Lietuvos rinktinės stovyklą kitą savaitgalį, nepaisant Italijoje sklandančių gandų.

„Emporio Armani“ šią savaitę pasirašė sutartis su keliais žinomais žaidėjais ir dairosi dar vieno įžaidėjo, o populiarusis Italijos sporto portalas gazzetta.it rašo, jog Milano klubas svarsto kurį iš dviejų krepšininkų – M.Kalnietį ar slovėną Zoraną Dragičių – pasilikti.

Tačiau Lietuvos krepšininko agentas Vittorio Gallinari įsitikinęs, kad 30-metis 195 cm ūgio kaunietis liks rungtyniauti Milane.

„Niekas nesikeičia. Yra gandų, bet jų būna kiekvieną vasarą. Milano komanda keičia sudėtį, perka naujus žaidėjus, bet Mantas lieka jų krepšininkas“, – 24sek sakė V.Gallinari.

Madų karaliui Giorgio Armani priklausančiam klubui M.Kalnietis atstovauja nuo 2016 metų sausio, kai persikėlė į Italiją iš Kauno „Žalgirio“.

Pirminė lietuvio sutartis su Italijos klubu galiojo iki šios vasaros, bet įžaidėju patenkinta „Emporio Armani“ nesulaukusi sezono finišo pasiūlė pratęsti sutartį dar dvejiems metams – iki 2019-ųjų vasaros.

„Scanpix“ nuotr./Mantas Kalnietis
„Scanpix“ nuotr./Mantas Kalnietis

Tačiau nerami sezono pabaiga, kai „Emporio Armani“ nesugebėjo apginti titulo, pažadino Milano klubą ryžtis permainoms.

„Emporio Armani“ atsisveikino su įžaidėju Ricky Hickmanu, Jamelu Mc'Leanu, Milanu Mačvanu, Rakimu Sandersu, Krunoslavu Simonu, o trenerio poste kroatą Jašminą Repešą pakeitė Simone Pianigiani.

Po sutarties su naujuoju treneriu pasipylė kiti kontraktai: JAV vidurio puolėjas amerikietis Patrickas Youngas, puolėjai serbas Vladimiras Micovas ir prancūzas Amathas M'Baye, gynėjai amerikietis Andrew Goudelockas ir latvis Dairis Bertanis papildė Milano klubą.

„Milanas nori būti stipresnis, todėl normalu, kad jis perka naujus žaidėjus, – sakė V.Gallinari. – O laikraščiai rašo daug dalykų: anksčiau skelbė, kad Krunoslavas Simonas liks Milane kitą sezoną, bet jis iškeliavo į Stambulo „Anadolu Efes“.

O Mantas turi dvejų metų sutartį su Milano klubu ir dėl to nėra jokių problemų – mes neieškome naujos komandos.“

Mantas nėra laisvas rinkoje. Jei būtų kitaip, neabejoju, kad daug Eurolygos komandų juo domėtųsi.

Vasaros pradžioje Ispanijos žiniasklaida rašė, kad M.Kalniečiu domisi Malagos „Unicaja“, ieškanti atakų organizatoriaus. Bet V.Gallinari teigė, jog pasiūlymais sau ir savo klientui galvos nesuka.

„Šiuo metu nėra jokių pasiūlymų, nes Mantas nėra laisvas rinkoje, – pakartojo Lietuvos krepšininko agentas. – Jei būtų kitaip, neabejoju, kad daug Eurolygos komandų juo domėtųsi. Tačiau dabar nėra priežasčių kalbėtis su kitais klubais.“

Praėjusį sezoną, kurį M.Kalniečiui jaukė kirkšnies trauma, Eurolygos varžybose lietuvis rinko po 7,2 taško ir atliko po 2,9 rezultatyvaus perdavimo.

Nors krepšinio turguje padėtis gali greitai pasikeisti, M.Kalniečio vasara plaukia ramiai – po Europos čempionato su Lietuvos rinktine jis turėtų grįžti į Milaną ir vėl apsivilkti aprangą su simboliais EA7.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mantas Kalnietis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mantas Kalnietis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius