-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 15

Į NBA vasaros lygą neišleistas Mindaugas Kuzminskas: „Jei ne šiemet, gal pavyks kitąmet“

Mindaugas Kuzminskas kartu su broliu Sauliumi ir Povilu Čukinu Vilniaus Radvilų gimnazijoje dalija patarimus jauniesiems „centrams“, nors dabar galėjo būti Las Vegase ir parodyti savo galimybes NBA vasaros lygoje. Vis dėlto Malagos „Unicaja“ klubas neišleido 25-erių lietuvio už Atlanto. Lietuvis ant ispanų pernelyg nepyksta. Jis nekantrauja kitą savaitę pasimatyti su draugais pirmojoje Lietuvos rinktinės stovykloje.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Aš, aišku, norėjau (žaisti vasaros lygoje). Norisi save išbandyti. Kada, jei ne dabar? Bet ką padarysi. Jei ne šiemet, gal pavyks kitąmet. Svarbu būti sveikam ir gerai žaisti“, – sakė M.Kuzminskas.

Vidutiniškai po 10 taškų ir 4,5 atkovoto kamuolio Eurolygoje rinkęs puolėjas buvo sulaukęs „Boston Celtics“ ir kitų komandų susidomėjimo. Bet ispanai bijojo, kad lietuvis gaus traumą.

Po, kaip sakė pats krepšininkas, geriausio sezono savo karjeroje, M.Kuzminskas tikisi, kad rinktinėje yra geriau pasiruošęs, nei pernai pasirodė pasaulio čempionate.

„Sezonas tikrai buvo neblogas. Sakyčiau – geriausias mano karjeroje, kai įžengiau į Eurolygą, – sau 7-8 balus už sezoną įsirašė M.Kuzminskas. – Kasmet tas pasitikėjimas ir patirtis kažkiek didėja. Jau pernai galvojau, kad esu daug geriau pasiruošęs, nei pasirodžiau čempionate. Draugiškose rungtynėse irgi taip žaidžiau. Nežinau, kas pakišo koją. Buvo, kaip buvo. Reikia nesižvalgyti atgal, o žiūrėti į priekį.“

– Kaip vertinate „Unicaja“ sprendimą jūsų neišleisti į NBA vasaros lygą? – žurnalistai vidurio puolėjų stovykloje Vilniuje paklausė M.Kuzminsko.

– Tiesiog jie pratęsė su manimi sutartį ir galėjo rinktis, ar mane išleisti. Jie bijojo, kad galiu gauti traumą.

– Pats turbūt norėjote važiuoti?

– Aš, aišku, norėjau. Norisi save išbandyti. Kada, jei ne dabar? Ką padarysi. Jei ne šiemet, gal pavyks kitąmet. Svarbu būti sveikam ir gerai žaisti.

– Kvietė „Boston Celtics“?

– Buvo variantų. Tarp jų – ir Bostonas. Buvo variantų (Juokiasi).

– Kokia jūsų sportinė forma?

– Su vaikais žaidžiau, tai sekėsi neblogai (Juokiasi). „Unicaja“ neišleido manęs į vasaros lygą, norėjo, kad pailsėčiau. Laiko poilsiui užteko, o dabar savaitę jau rimtai sportuoju ir ruošiuosi rinktinei.

Liūdna, kad tiek daug žaidėjų neatvažiuos. Bet ką padarysi. Kasmet visada kažkas atkrenta. Visada atrodo, kad bus blogai, bet išeina kitaip.

– Rinktinėje nebus Lino Kleizos, Donato Motiejūno, Darjušo Lavrinovičiaus, Martyno Pociaus. Kaip vertinate netektis?

– Liūdna, kad tiek daug žaidėjų neatvažiuos. Bet ką padarysi. Kasmet visada kažkas atkrenta. Visada atrodo, kad bus blogai, bet išeina kitaip. Pastarųjų dvejų metų rezultatai tai įrodo. Pernai nebuvo Kalniečio, Kleizos ir Javtoko. Daugelis mus nurašė, bet buvome ketvirti pasaulyje.

– Sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje atsivėrė skylė. Kaip ji bus kamšoma?

– Tai – užduotis treneriams. Yra įspūdingai tarp bendraamžių žaidžiantis Domantas Sabonis. Tas pats Artūras Gudaitis. Treneriai visada kažką randa.

– Kalbama, kad lengvieji krašto puolėjai Jonas Mačiulis ir jūs irgi galėtumėte kompensuoti spragas po krepšiu.

– Stovyklos eigoje matysime, kaip kas atrodys ir kas bus tinkamas sistemai. Mūsų darbas – žaisti.

– Jums pačiam sunkiojo krašto puolėjo pozicija priimtina?

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Moidaugas Kuzminskas prieš Jamesą Hardeną
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Moidaugas Kuzminskas

– Man priimtinos visos pozicijos. Svarbiausia – žaisti, o kur – nesvarbu.

– Pernai pasaulio čempionate koją pakišo jaudulys. Gal po geriausio sezono karjeroje to išvengsite?

– Kasmet tas pasitikėjimas kažkiek didėja, ateina patirtis. Jau pernai galvojau, kad esu daug geriau pasiruošęs, nei pasirodžiau čempionate. Draugiškose rungtynėse irgi taip žaidžiau. Nežinau, kas pakišo koją. Buvo, kaip buvo. Reikia nesižvalgyti atgal, o žiūrėti į priekį.

– Rinktinėje tvyro neeilinė atmosfera. Kurio iš žaidėjų labiausiai pasiilgote?

– Greičiausiai savo bendraamžių – Juškevičiaus, Janavičiaus. Mėgstame kartu leisti laisvą laiką. Manau, kad jų labiausiai pasiilgau, nes geriausiai juos pažįstu.

– Netrūks Brolių pokštų?

– Trūks, bet manau, kad kažkas kitas juos kompensuos (Šypsosi.).

M.Kuzminskas džiaugiasi pratęsęs sutartį su Malagos klubu

– Ar džiaugiatės likęs Malagoje ir kitam sezonui?

– Visada smagu, kai esi vertinamas ir reikalingas. Prieš vasarą žinojau, kad liksiu toje pačioje komandoje, ir tai nuteikė pozityviai. Man ten patinka.

Sezonas tikrai buvo neblogas. Sakyčiau – geriausias mano karjeroje. Sau rašyčiau 7-8. 

– Kaip vertinate savo sezoną Ispanijoje?

– Sezonas tikrai buvo neblogas. Sakyčiau – geriausias mano karjeroje, kai įžengiau į Eurolygą. Rezultatai irgi buvo neblogi. Iki finalo trūko dviejų taiklių metimų, bet krepšinis tuo ir žavus, negali nieko žinoti. Sau rašyčiau 7-8. Visada yra kur patobulėti (Šypsosi.).

– Koks bus jūsų vaidmuo Malagoje kitą sezoną?

– Šiek tiek kalbėjome. Jie nusipirko geriausią Ispanijos jaunąjį krepšininką į mano poziciją. Carlosas Suarezas žais kaip sunkusis krašto puolėjas. Mano vaidmuo keisis tik tuo, kad keisis mano tiesioginis komandos draugas ir tuo pačiu konkurentas, su kuriuo kovosiu dėl minučių aikštėje.

– Broliui Sauliui ir Povilui Čukinui padedate „centrų“ stovykloje. Kaip jums trenerio duona?

– Jaučiuosi ne savo rogėse (Juokiasi). Nesu pratęs. Daugiau stovykloje dirba Saulius su Povilu. Aš tik padedu patarimais, tiek, kiek galiu iš savo tos nedidelės patirties.

Svarbiausia, kad vaikai netinginiautų vasarą. Tokio amžiaus vaikai turi žinoti, ką daryti. Manau, kad tokia stovykla yra puiki savaitėlė jiems. Kad negulėtų lovoje ir galėtų kažką patobulinti. Svarbu, kad vaikai vasarą ne stovėtų vietoje, o tobulėtų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius