Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 09 21

Mindaugas Kuzminskas ant kritikų nepyksta: „Į blogį reikia atsakyti gėriu“

Antru sidabro medaliu pasidabinęs Mindaugas Kuzminskas nepyksta ant sirgalių, kurie netikėjo rinktine nuo pat čempionato pradžios. „Kai žaidi prastai, tave peikia. Kai žaidi geriau – giria“, – paprastas sportininkų gyvenimo tiesas aiškino krepšininkas.
Mindaugas Kuzminckas
Lietuvos krepšinio rinktinės sutikimas Vilniaus Rotušės aikštėje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

– Koks jausmas sugrįžus?

– Jausmas dabar yra puikus. Aišku, kartėlis pralaimėjus finalą išlieka, nes gali finalų ir nebebūti. Bet, kai pamatai, kad tiek daug žmonių suteiki mažytę šventę, tai atperka visą vasaros darbą. Mūsų pasiektas rezultatas yra labai geras. Norėjosi nudžiuginti pirma vieta. Tikėkimės, kad dar toks šansas pasitaikys.

– Kas atsitiko finale?

– Viskas susidėjo. Buvo deja vu – nusileidžiame iš pradžių, o po to yra sunku pasivyti. Besivejančio vaidmenyje visada yra sunkiau. 

– Ar Rudy Fernandezui bus suteiktas nusipelniusio artisto vardas?

– Artistiškumas yra savotiškas meistriškumas. Jei teisėjai to nepastebi, tai yra gerbtina. Nors yra sunku žaisti prieš tokius žaidėjus, kurie daug vaidina, bet ką padarysi. Jei tai veikia, žmogus tuo naudojasi. Tai yra normalu.

– Ar treneris paskambino, pasveikino su sidabro medaliais?

– Ne (juokiasi). Nedėkite šito niekur. Po ketvirtfinalio pasveikino ir pranešė, kad antradienį jau reikia būti treniruotėje. Paprašiau laisvos dienos, tai leido. 

– Kaip ispanai į jus dabar žiūrės?

– Nuo paties tai priklauso. Niekas nežiūri į praeities rezultatus. Visiems svarbu, kaip žaidi dabar. Tuo sportas ir yra skausmingas. Viskas prasideda iš naujo labai greitai.

– Antras sidabras. Kuris brangesnis?

– Jie yra visiškai skirtingi. Tada buvo pirmas medalis, o prie šito daugiau prisidėjau. Svarba yra skirtinga.

– Pirmą kartą žaisite olimpinėse žaidynėse...

– Dar neaišku, ar žaisiu. Reikia būti sveikam ir patekti į rinktinę. Manau, kad dar per toli žvelgiame. Vaikystėje visada turėjau svajonę žaisti rinktinėje. Kai pavyko, svajojau apie olimpines žaidynes. Jeigu tai pavyktų, būtų dar vienos svajonės išsipildymas.

– Kaip vertinate sutikimą?

– Jausmas yra nuostabus. Kai žaidi klube, gauni už tai pinigus. Kai žaidi rinktinėje, tu žaidi už Lietuvą ir gera matyti, kad suteiki džiaugsmo.

– Dabar visi sveikina, bet po grupių etapo susilaukėte nemažai kritikos. Nėra pikta?

– Geras klausimas. Bet ką čia pyksti. Visokių žmonių yra, visokių reikia. Kai žaidi prastai, tave peikia. Kai žaidi geriau – giria. Aš manau, kad tai buvo savotiška pamoka ir tiems žmonėms, kurie mus nurašinėjo. Džiugu, kad suteikiame džiaugsmo ne tik tiems, kurie mus palaikė, bet ir tiems, kurie mus peikė. Aš manau, kad į blogį reikia atsakyti gėriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius