Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 03

Mintyse paskendęs A.White'as: „JAV turiu namą, bet čia jaučiuosi kaip namuose“

Aaronas White'as šeštadienį tikriausiai paskutinį kartą žaidė su žaliai baltais „Žalgirio“ marškinėliais. Kai Šarūnas Jasikevičius jį paskutinį kartą pakeitė trečiojo kėlinio viduryje, žmonės stojosi iš savo vietų ir atsidėkojo A.White'ui už tuos dvejus metus, kuriuos Kaune praleido šoklusis amerikietis. Tai buvo emocinga akimirka, po kurios krepšininkas greitai atsigauti nesugebėjo.
Aaronas White'as ir Šarūnas Jasikevičius
Aaronas White'as ir Šarūnas Jasikevičius / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

A.White'o kontraktas su „Žalgiriu“ baigėsi.

Puolėjas savo vertę pakėlė iki maždaug 600 tūkstančių eurų, o tokių pinigų „Žalgiryje“ šį sezoną niekas negavo.

Buvo pasirodęs ne vienas pranešimas apie galimą kitą A.White'o stotelę, bet pats krepšininkas po laimėtos LKL finalo serijos 24sek atviravo, jog dauguma gandų nėra teisingi.

Pergalę po paskutiniųjų sezono rungtynių šventęs A.White'as buvo kiek sutrikęs. Jį sujaudino tas atsisveikinimas su „Žalgirio“ arena, kurį suorganizavo Šaras, paskutinį kartą pasodindamas amerikietį ant suolo ir ragindamas publiką sukelti triukšmo bangą.

Tiesa, po rungtynių Š.Jasikevičius prasitarė, kad galbūt per anksti atsisveikino su A.White'u, bet šansų, kad puolėjas suraitys parašą ant naujos sutarties – itin mažai.

Maža to, žaliai baltų oro linijų įkūrėjas vėl taikosi į NBA. Jau praėjusią vasarą buvo kalbama, kad A.White'as tikrai apsivilks „Washington Wizards“ aprangą, bet galiausiai tai neįvyko.

Beveik visi ženklai rodo, kad A.White'o kitą sezoną Kaune nebus. Tai, panašu, supranta ir pats krepšininkas, kuris interviu 24sek pasakojo, kokie ypatingi jam buvo tie dveji metai Lietuvoje.

– Aaronai, jūsų kontraktas baigėsi, kas laukia ateityje? – paklausėme.

– Matysime. Žinoma, man čia patinka, esu patenkintas čia praleistais dvejais metais. Dabar sezonas baigėsi, sėsime su šeima, agentu ir spręsime.

– Tikslas – NBA?

– Taip, bet NBA yra slidus reikalas. Pernai galvojau, kad tikrai ten vyksiu, man sakė, kad tikrai vyksiu, bet galiausiai tai nepavyko. Tu girdi kalbas, jos gali būti tiesa šiandien, bet viskas gali apsiversti rytoj. Noriu ten žaisti, pamatysime, kaip viskas susidėlios.

– Buvo kalbų, kad susidomėjimą rodo „Baskonia“ klubas.

– Kiekvieną dieną pasirodo gandų. Žinot, pasakiau agentui, kad noriu palaukti sezono pabaigos. Žinau, kad susidomėjimo yra. Jei nuoširdžiai, dauguma minimų komandų nėra tos, kurios domisi. Tai kiti klubai.

VIDEO: „LKL Finalas“: kosminis „Žalgiris“, didėjanti praraja ir paslaptingi „Ryto“ gelbėtojai

– Jei nutiks taip, kad negrįšite, kaip galėtumėte apibendrinti tuos dvejus metus „Žalgiryje“?

– Kai palikau aikštę, emocijų buvo labai daug. Ši vieta buvo ypatinga. Ne tik dėl krepšinio, bet ir dėl kitų dalykų. Žmonės čia buvo nuostabūs tiek man, mano žmonai, vaikams. Čia gimė mano sūnus.

Žinoma, man tai reiškia daug. Kalbant apie krepšinį, aš čia patobulėjau, bet svarbiausia – draugystė, užsimezgusi su žmonėmis, ryšys su šia organizacija ir miestu. Išvykti tikrai sunku.

JAV turiu namą, bet čia jaučiuosi kaip namuose. Praleidau 24 mėnesius Lietuvoje, tad bus sunku. Galvojant apie tai kyla daug emocijų, nes tai tokia nuostabi vieta. Tikrai. Dabar klajoju savo mintyse.

Galvojant apie tai kyla daug emocijų, nes tai tokia nuostabi vieta. Tikrai. Dabar klajoju savo mintyse

– Sezono pabaigoje buvo daug kalbų apie žalgiriečių ateitį, taip pat dėl Šaro. Ar matot jį liekantį Kaune?

– Mes apie tai nekalbame, bet mačiau jo komentarą po vienerių rungtynių, kad jį kažkas iš čia turės ištraukti. Visada yra kalbų sezono pabaigoje apie Šarą, Brandoną, mane. Visa tai įdomu, bet tai kiekvieno asmeninis sprendimas. Mano nuomonė čia nesvarbi, bet kodėl ne? Jis kilęs iš čia, jam puikiai sekasi.

– Dveji metai su Šaru. Koks buvo jūsų santykis?

– Mes neturėjome jokių problemų. Taip, jis reiklus. Mačiau kaip kiti vaikinai atvažiavo ir turėjo problemų suprasdami, ko treneris iš jų konkrečiai nori. Mūsų santykiai klostėsi itin sklandžiai.

Jis man pasakydavo, ko nori, o aš tai darydavau geriausiai, kaip tik galėjau. Man patinka, kaip jis dirba. Jis nekalba nesąmonių.

Yra trenerių, kurie tau sakys vieną, o nusisukę – jau kažką kitą. Jei Šaro kažko paklausi, o jis tau atsako – tai bus būtent tai, ką jis iš tikro galvoja. Ir nesvarbu, ar tau tai patinka, ar ne.

– LKL finalo serijoje, atrodo, nebuvo net kovos...

– Taip, taip atrodo. Aišku, reikia pripažinti, kad žaidėme puikiai. Išėjome į aikštę ir demonstravome gerą krepšinį, kuriuo išsklaidėme jų viltis. Pirmose rungtynėse mes davėme gerą toną, antrosiose tęsėme darbus, o Kaune atrodė, kad jie pasidavė, bet tai ne mūsų problema. Mūsų tikslas buvo tiesiog kuo geriau žaisti ir mes tai padarėme. Kaip jie reagavo ar ką norėjo padaryti – tai jau jų reikalai.

Kaune atrodė, kad jie pasidavė, bet tai ne mūsų problema

– Atrodė, kad Kaune 30 taškų pranašumo jums buvo mažai, ar ne?

– Mes po antrųjų rungtynių kalbėjomės, kai laimėjome, atrodo, 18 taškų, ir klausėme: „Kodėl ne 30?“. Todėl padarėme 40.

– Kaip apibūdintumėt šį sezoną?

– Įdomus, įdomesnis nei pernai metų. Pernai buvo tolygus kopimas į viršų, šiemet turėjome daugiau pakilimų ir nuopolių. Galiausiai likome kartu, išgyvenome gerų dalykų. Neskaitant pralaimėtos taurės, viskas buvo gerai.

VIDEO: Triumfo akimirka: žalgiriečiai LKL trofėjų atnešė sirgaliams
VIDEO: Šventinis A.Milaknis prabilo apie NBA klubo dėmesį
VIDEO: B.Daviesas neslėpė, kad nesulaikė ašarų
VIDEO: Marių Grigonį motyvavo „Ryto“ žaidėjų pasisakymai
VIDEO: Antanas Kavaliauskas prioritetą teiks „Žalgiriui“
VIDEO: Š.Jasikevičius apie savo ateitį Kaune: „Dar negaliu atsakyti“
VIDEO: Nate'as Woltersas apie „Maccabi“ gandus: niekas dar nėra oficialu
VIDEO: P.Jankūno išpažintis: šis žiedas nebuvo lengvas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius