-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 09

Moterų rinktinė olimpinėse žaidynėse: kada, jei ne dabar?

Jurgita Štreimikytė-Virbickienė antradienio popietę net išsižiojo, kai pamatė būrį žurnalistų, išlydėjusių nacionalinę moterų rinktinę į Europos čempionatą Vengrijoje ir Rumunijoje. Populiarumo recepto vis dar beieškančiai moterų rinktinei – svarbūs metai ir galimybė atsidurti dėmesio centre. Manto Šerniaus treniruojama moterų komanda sieks kelialapio į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.
Lietuvos moterų krepšinio rinktinė išskrenda į 2015 m. Europos krepšinio čempionatą
Lietuvos moterų krepšinio rinktinė išskrenda į 2015 m. Europos krepšinio čempionatą / Viganto Ovadnevo / 15min nuotr.

Nors Lietuvos rinktinę išretino traumas patyrusios Giedrė Paugaitė bei Greta Šniokaitė ir dėl asmeninių priežasčių pasitraukusi Eglė Šulčiūtė, lietuvės į čempionatą išvyksta karingai nusiteikusios.

G.Petronytė: „Visada reikia kelti aukščiausius tikslus. Patekti į olimpines žaidynes – tikra svajonė. Kada daugiau, jei ne dabar?“

„Išvykstame kovingomis nuotaikomis. Turėjome gerą pasiruošimą, o paskutinės draugiškos rungtynės su kinėmis mus nuteikė labai optimistiškai. Aišku, labai gaila, kad nevažiuojame stipriausios sudėties, bet komandą netektys dar labiau sutelkė“, – sakė viena rinktinės lyderių Gintarė Petronytė.

LKF iškėlė rinktinei tikslą patekti į stipriausiųjų penketuką. Čempionės iškart gaus kelialapį į kitų metų olimpines žaidynes, o 2-5 vietas užėmusios komandos pateks į olimpinę atranką.

Lietuvos moterų rinktinė dar niekada nežaidė olimpinėse žaidynėse.

„Visada reikia kelti aukščiausius tikslus. Patekti į olimpines žaidynes – tikra svajonė. Kada daugiau, jei ne dabar? – pasitikėjimo rinktine neslėpė G.Petronytė. – Komanda – pakankamai gerai subalansuota. Gal pagal pavardes mes nepatenkame į elitą, bet žaidžiame komandinį krepšinį, esame be galo motyvuotos ir mūsų nurašyti nereikia. Važiuojame siekdamos aukščiausių tikslų.“

Viganto Ovadnevo/15min.lt nuotr./Lietuvos moterų krepšinio rinktinė išskrenda į 2015 m. Europos krepšinio čempionatą
Viganto Ovadnevo/15min.lt nuotr./M.Šernius

Traumos neišgąsdino ir nacionalinės komandos trenerio M.Šerniaus. Jam LKF iškelti tikslai neatrodo neįgyvendinami.

„Tikrai nevažiuojame užimti 10-11 vietos. Atiduosime viską, ką galime“, – pareiškė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klube dirbęs strategas.

Jį taip pat teigiamai nuteikė paskutinės draugiškos rungtynės su Kinijos ekipa, kurią lietuvės nugalėjo 86:76.

„Labai geras rodiklis yra Kinijos rinktinė. Pernai su ja žaidėme ir laimėjome sunkiau nei šiemet, nors ir turime nemažai netekčių. Jautėmės labai lengvai ir buvome atsipalaidavę. Tai – rodiklis, kad per metus padarėme pažangą ir esame geresnė komanda“, – džiaugėsi M.Šernius.

Europos čempionatas Vengrijoje ir Rumunijoje vyks birželio 11-28 dienomis.

Lietuvės Šoprone D grupėje susitiks su Ispanijos, Švedijos, Slovakijos ir Vengrijos rinktinėmis.

Būtent su čempionato favoritėmis ispanėmis ketvirtadienį mūsiškės pradės pasirodymą pirmenybėse.

„Manau, kad ispanės ir prancūzės tikrai turėtų žaisti finale. Bet joms tos pergalės tikrai lengvai neatiduosime“, – kovingą moterų rinktinės nusiteikimą čempionatui savo žodžiais iliustravo M.Šernius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius