-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 23

Naujame Augusto Marčiulionio susitarime su „Rytu“ – svarbus punktas

Naujame ilgalaikiame Augusto Marčiulionio bendradarbiavimo susitarime su Vilniaus „Rytu“ įtrauktas svarbus punktas. A.Marčiulionis 15min patvirtino, kad kol kas lieka Vilniuje ne kaip profesionalas ir pasilieka galimybę ateityje rungtyniauti NCAA.

NCAA universitetų susidomėjimo sulaukęs 18-metis gynėjas šią vasarą neišvyks studijuoti ir žaisti krepšinio į Ameriką. Tačiau tokia galimybė lieka galioti 2021-ųjų vasarą – pagal susitarimą su „Rytu“, po metų A.Marčiulionis dar galės persikelti į NCAA.

rytasvilnius.lt nuotr./Rolandas Jarutis, Augustas Marčiulionis, Donaldas Kairys ir Šarūnas Marčiulionis
rytasvilnius.lt nuotr./Rolandas Jarutis, Augustas Marčiulionis, Donaldas Kairys ir Šarūnas Marčiulionis

192 cm ūgio krepšininku domisi žinomi NCAA universitetai. Susidomėjimo lietuviu neslėpė ir prie prestižinio „Wake Forest“ universiteto trenerių štabo prisijungęs Antanas Kavaliauskas.

„Iškart pradėjau ieškoti komandai lietuvių. Broliai Tubeliai buvo įdomus variantas, bet jie jau buvo apsisprendę važiuoti į Arizoną – pavėlavome. Domino Augustas Marčiulionis, bet jis dar nebuvo apsisprendęs, ką darys – liks Lietuvoje ar išvažiuos į NCAA“, – interviu 15min praėjusią savaitę sakė „Wake Forest“ žaidėjų vystymo treneris.

TAIP PAT SKAITYKITE: Įdomių pasiūlymų sulaukęs Antanas Kavaliauskas pradeda naują gyvenimo etapą NCAA

NCAA šią vasarą pasirinko „Ryto“ piramidėje augęs A.Marčiulionio porininkas Ąžuolas Tubelis. Kitas Vilniaus „Perlo“ vedlys susiejo savo ateitį su Arizonos universitetu ir ten išvyko kartu su broliu Tautvilu.

2019-2020 m. sezoną žaisdamas NKL, Vilniaus „Perlo“ gretose, A.Marčiulionis per 29 minutes rinko vid. 15,3 taško (45,4 proc. dvit., 31,8 proc. trit.), 3,6 atkovoto kamuolio, 5,8 rezultatyvaus perdavimo, 1,9 perimto kamuolio ir 16,6 naudingumo balo.

Kartu su Ą.Tubeliu jis padėjo „Rytui“ laimėti jaunių Eurolygos atrankos turnyrą Kaune. A.Marčiulionis rinko vid. 18,3 taško, 3,8 atkovoto kamuolio, 6,5 rezultatyvaus perdavimo, 23,5 naudingumo balo ir buvo išrinktas į geriausių turnyro žaidėjų penketą.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Eurolygos jaunimo turnyro finalas: Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Rytas“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Eurolygos jaunimo turnyro finalas: Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Rytas“

Vėliau A.Marčiulionis sulaukė kvietimo į prestižinę „Basketball Without Borders“ stovyklą Čikagoje NBA Visų žvaigždžių savaitgalio metu.

Lietuvis ten išsiskyrė savo fiziniais duomenimis – sudėjimu, greičiu, rankų ilgiu, delnų ir rankų dydžiu. Taip pat buvo tarp lyderių pagal įvairius testus, kurie ypač aktualūs NBA skautams.

„Rytas“ antradienį oficialiai pranešė apie bendradarbiavimą su A.Marčiulioniu dar trejiems metams.

VIDEO: „urBONUSas“: „Žalgirio“ laukimo žaidimas ir „Ryto“ planai „B“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius