-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 24

Naujasis P.Motiejūno pavaduotojas – apie „Žalgirio“ kvietimą ir Justę Jocytę

Kauno „Žalgiris“ naująjį 2021–2022 m. sezoną pasitinka su naujais veidais ne tik komandos sudėtyje ir trenerių štabe, bet ir vadovybėje. Prie „Žalgirio“ organizacijos prisijungia didelį patirtį Europos krepšinyje sukaupęs prancūzas Francois Lamy, užimsiantis direktoriaus pavaduotojo sporto reikalams pareigas.

45-erių metų F.Lamy puikiai pažįstamas Europos krepšinio atstovams – naujasis „Žalgirio“ organizacijos narys ne vienerius metus dirbo agentu bei įvairių Prancūzijos klubų konsultantu. Nuo 2019 m. prancūzas prisijungė prie NBA legendos Tony Parkerio valdomo Vilerbano ASVEL klubo vadovybės bei padėjo po ilgos pertraukos į Eurolygą sugrįžusiai organizacijai sėkmingai žengti pirmuosius aukščiausioje Europos krepšinio scenoje.

P.Motiejūno dešinioji ranka „Žalgirio“ sirgaliams prisistatė „Žalgiris Insider“ tinklalaidėje #ŽalgirisOnAir+. „Žalgirio“ arenoje įsikūrusioje studijoje F.Lamy (kartais net ir lietuviškai) pasidalijo mintimis apie Lietuvą, kurioje anksčiau jau praleido šešerius metus, papasakojo ir apie pirmuosius savo karjeros žingsnius įvairiose komandose, galų gale atvedusius ir į Kauno „Žalgirio“ organizaciją, kurioje nekantrauja kibti į darbus.

„Kai gauni skambutį iš Tonio Parkerio, privalai keliauti. Kai gauni skambutį iš Pauliaus Motiejūno, tu vėlgi privalai keliauti. Vis sakiau žmonėms Prancūzijoje, jog būdamas Kaune, aš einu ne dirbti, o gyventi šia patirtimi – įėjęs į „Žalgirio“ areną, iškart pajutau šiurpuliukus“, – šypsojosi F.Lamy.

Prancūzas nevengė pakalbėti ir apie ankstesnius karjeros etapus ir iššūkius, dalijosi prisiminimais iš jaunystės, kuomet, būdamas 18–19 metų, organizavo įvairaus pobūdžio krepšinio renginius. Be to, naujasis „Žalgirio“ direktoriaus pavaduotojas sporto reikalams puikiai išmano ir agento darbą, sėkmingai dirbo įvairiose Prancūzijos komandose, padėdamas mažo biudžeto klubams pakilti į aukštesnes lygas. Įdomiausias darbas, kaip teigė tinklalaidės svečias, vis dėlto vyksta aplink aikštelę, intensyviai dirbant su mažesnį biudžetą turinčiomis komandomis.

„Pastebėti talentus nėra sunku, nesunku ir sudėlioti komandą iš geriausių žaidėjų, tereikia investuoti į tai pinigų – tą padaryti gali kiekvienas, – atviravo F.Lamy. – Bet tinkamai sudėti trūkstamas dalis ir laukti, kol komanda patirs sėkmę – tai jau didesnis iššūkis ir varginantis darbas. Tuo pačiu tai labai įdomu, nes sukomplektuoti komandą turint daug finansų gal ir smagu, bet aš vis dėlto nenorėčiau tuo užsiimti. Manau, kad tai viena iš priežasčių, kodėl esu „Žalgiryje“ – kur kas įdomiau kovoti turint nedidelį biudžetą.“

Atsakydamas į „Žalgiris Insider“ prenumeratorių klausimus, prancūzas atviravo ir apie Justės Jocytės prisijungimą prie ASVEL moterų ekipos, būtent tuo metu, kai F.Lamy dirbo Vilerbane.

„Jeigu būčiau žinojęs, jog Lietuvoje yra jai galinti padėti organizacija, tikrai nebūčiau Justės kvietęs į Prancūziją. Nusiunčiau Justės video medžiagą Tony Parkeriui ir Nikola Batumui ir pasakiau: „Manau, kad čia turime kažką tokio.“ Tonis pasitiki mano krepšinio instinktu ir pasakė, kad galiu ją pasikviesti. Tad pakalbėjome su jos šeima, ji atvyko pas mus ir mes iš karto ėmėme sutarti, nes Justė yra puiki asmenybė. Ji puikiai jaučia žaidimą, tiesiog yra gimusi žaisti krepšinį. Manau, kad jei viskas pasisuks taip, kaip turėtų, ji gali tapti moterų krepšinio Luka Dončičiumi. Kol kas ji turi viską, kad kiltų aukštyn“, – teigė F.Lamy.

Šešerius metus gyvenęs Lietuvoje, naujasis „Žalgirio“ organizacijos narys jau yra susipažinęs su Lietuva bei jos krepšinio tradicijomis.

„Manau, kad krepšinis yra tarptautinis reiškinys, Lietuva jame užima svarbią poziciją. Čia, „Žalgiryje“, turite savo istoriją, dideli fanų palaikymą, kuris tiesiog nuostabus, o žmonės žino ir supranta, ko ateidami jie gali tikėtis. Niekas čia net ir nemėgintų atvykti nebūdamas motyvuotu, alkanu žaidėju, niekas neatvyktų nesuprasdamas, dėl ko atvyko. Tuo ši vieta ir skiriasi: man nereikia to skiepyti šiai organizacijai, nes visa tai ji jau turi. Tai bus lengvoji dalis“, – pradėdamas darbą Kaune džiaugėsi F.Lamy.

VIDEO: Prie „Žalgirio“ organizacijos prisijungiantis F.Lamy – apie „Žalgirį“, T.Parkerį ir J.Jocytę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius