-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 14

Naujieji LKF vadovai rinktinės treneriu Kazį Maksvytį mato bent iki 2024 m. Paryžiaus

Kazys Maksvytis gavo bene karščiausias pareigas Lietuvoje. 44 metų treneris, šuo metu dirbantis Rusijos klube „Parma“, patvirtintas mūsų šalies vyrų krepšinio rinktinės treneriu per antradienį surengtą naujos Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovybės vykdomojo komiteto posėdį. „Pasirinkti tikrai geri treneriai“, – tikino naujasis LKF prezidentas Vydas Gedvilas.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kazys Maksvytis vėl turės galimybę treniruoti žaidėjus, su kuriais tiek daug pasiekė ir iškilo krepšinyje.

Iš Darbėnų kilęs krepšinio specialistas 2008–2012 metais laimėjo įvairaus amžiaus Europos ir pasaulio jaunimo pirmenybes su komanda, kurioje žaidė Jonas Valančiūnas, Edgaras Ulanovas, Rokas Giedraitis, Arnas Butkevičius.

Dabar K.Maksvytis vėl galės su jais ir kitais geriausiais Lietuvos krepšininkais bandyti pakelti šalies krepšinio prestižą, smukusį pastaraisiais metais, kai po nesėkmės olimpiniame atrankos turnyre iš posto pasitraukė Darius Maskoliūnas.

Iškilęs jaunimo rinktinėje, K.Maksvytis savo trenerio reputaciją yra patvirtinęs klubiniame krepšinyje.

Pradėjęs nuo Kauno „Aisčių“ ir Vilniaus „Sakalų“, daugiausiai jis pasiekė su Klaipėdos „Neptūno“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ klubais, su kuriais po kartą iškovojo LKL sidabrą, taip pat yra laimėjęs ir bronzą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kazys Maksvytis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kazys Maksvytis

Su „Neptūnu“ K.Maskvytis pasirodė Eurolygoje 2014–2015 m, o ten klaipėdiečių pagrindu sulipdyta komanda iškovojo 4 pergales grupėje ir turėjo šansą įsmukti į „Top16“.

Nuo 2019 metų K.Maksvytis vadovauja „Parma“ ir su Rusijos krepšinio vidutinioku kartais įgelia elitiniams VTB Jungtinės lygos klubams. K.Maksvyčio vadovaujami Permės krepšininkai 2020 metais Jungtinėje lygoje rikiavosi penkti, o praėjusį sezoną finišavo aštunti tarp trylikos komandų.

K.Maksvytis jau buvo kviečiamas treniruoti Lietuvos krepšinio rinktinę prieš dvejus metus ir buvo davęs sutikimą Arvydui Saboniui, tačiau tada trenerio neišleido Permės klubas.

Suprasti akimirksniu

  • Lietuvos rinktinės treneriai
  • 1992–1996 m. Vladas Garastas
  • 1997–2001 m. Jonas Kazlauskas
  • 2001–2006 m. Antanas Sireika
  • 2007–2009 m. Ramūnas Butautas
  • 2010–2012 m. Kęstutis Kemzūra
  • 2013–2016 m. Jonas Kazlauskas
  • 2016–2019 m. Dainius Adomaitis
  • 2019–2021 m. Darius Maskoliūnas
  • 2021 m. Kazys Maksvytis

Praėjusią vasarą, kai sutartis su „Parma“ buvo pasibaigusi, tariantis dėl naujo kontrakto įtrauktas punktas, leidžiantis K.Maksvyčiui treniruoti ir Lietuvos rinktinę.

Lietuvos vyrų ir moterų rinktinės treneriai buvo renkami per LKF naujosios vadovybės posėdį, per kurį generaliniu sekretoriumi buvo patvirtintas Mindaugas Balčiūnas. Moterų rinktinės treneriu išrinktas Rimantas Grigas.

Visi namų darbai buvo parengti ir rinkimai vyko vieną renkantis iš vieno.

„Turėjome vieną kandidatą – Kazį Maksvytį, kuris prisistatė nuotoliniu būdu, – sakė naujasis LKF prezidentas Vydas Gedvilas. – Paleidžiamieji raštai yra suderinti, su klubo („Parma“) prezidentu taip pat suderinta – nėra jokių kliūčių atvykti į rinktinę.

Kazys atsakė į visus vykdomojo komiteto narių klausimus ir jo kandidatūrai buvo pritarta vienbalsiai.“

V.Gedvilas teigė, kad K.Maksvytis yra numatęs sau asistentą, bet jį įvardins artimiausiomis dienomis.

M.Balčiūnas pridūrė, kad netrukus bus pristatytas visas 4–5 įvairių pozicijų specialistų štabas – toks, kokio paprašė K.Maksvytis.

Su treneriu dar nėra pasirašyta sutartis, bet V.Gedvilas teigė, kad kontraktas bus numatytas olimpiniam etapui, – tokiu atveju iki 2024 metų žaidynių Paryžiuje.

„Dažniausiai skiriama olimpiniam ciklui, o paskui, jei jam gerai seksis, – bus peržiūrima, svarstomos galimybės“, – sakė V.Gedvilas.

LKF naujoji vadovybė kol kas neskuba iškelti tikslų K.Maksvyčiui.

Pirmieji darbai su rinktine laukia lapkritį, kai atsivers pirmasis 2023 metų pasaulio čempionato atrankos langas, o lietuviai žais su Bulgarija ir Čekija. Pirmajame atrankos etape mūsiškių grupėje dar yra Bosnija ir Hercegovina, su kuria dusyk bus žaidžiama vasarį.

Pirmasis etapas pasibaigs liepą, o vasaros antrojoje pusėje laukia svarbiausias metų krepšinio įvykis – Europos krepšinio čempionatas.

„Vykdomasis komitetas nustato tikslus kasmet – dabar svarbiausias tikslas iškopti į Europos čempionatą, – teigė M.Balčiūnas. – O Europos čempionate formalus tikslas bus nustatytas pavasarį.“

Manoma, kad preliminarus rinktinės žaidėjų, tarp kurių veikiausiai vėl nebus NBA ir Eurolygos žaidėjų, sąrašas bus pateiktas spalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius