-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 29 /18:46

Naujo sezono „Žalgirį“ statyti pradėjęs Š.Jasikevičius žino, kuo ši komanda bus kitokia

Šarūnas Jasikevičius pradeda antrą sezoną stovėdamas prie stipriausios šalies komandos vairo. Kol visa Lietuva su nekantrumu laukia ketvirtadienį prasidedančios Europos čempionato karštinės, Kauno „Žalgirio“ krepšininkai negailėdami jėgų lieja pirmąjį treniruočių prakaitą Nemuno saloje.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Į pirmąją oficialią treniruotę žalgiriečiai susirinko praėjusį penktadienį.

Tiesa, „Žalgirio“ jaunieji krepšininkai jau kelias savaites plušėjo prižiūrimi komandos fizinio parengimo trenerių. Pagal individualų planą kartu dirbo ir Paulius Jankūnas, Paulius Valinskas bei Martynas Varnas.

Po vasaros atostogų užsienyje į Lietuvą grįžo ir vidurio puolėjas Antanas Kavaliauskas, į Kauną atvyko legionieriai, kurie neatstovauja savo šalių nacionalinėms rinktinėms.

Pirmosiose treniruotėse „Žalgirio“ trenerių štabas dar neišvydo su Lietuvos rinktine Europos čempionatui besirengiančių Edgaro Ulanovo ir Artūro Milaknio bei Prancūzijos ir Serbijos rinktinių narių – Axelio Toupane ir Vasilije Micičiaus. Iš studentų Universiados su aukso medaliu sugrįš ir Martynas Sajus.

Bulgarijos rinktinei kvalifikacijoje į pasaulio čempionato atrankos varžybas padėjusiam Dee Bostui treneriai taip pat suteikė šiek tiek papildomo poilsio.

Blogiausias dalykas, jog nėra jokio tęstinumo, o jis krepšinyje yra labai svarbus.

„Norėtųsi išlaikyti praėjusio sezono lygį. Krepšinis kasmet atletiškėja ir surasti atletiškų krepšininkų yra labai sunku. Tikiuosi, kad tiek Aarono, tiek Brandono atėjimas mums padės. Paskutiniu momentu prisijungė Axelis, Dee Bostas taip pat atletiškas krepšininkas. Pirmas įspūdis, kad praradome snaiperius: Luką, Brocką, tačiau iš kitos pusės, šiose pačiose pozicijose mes suatletiškėjome. O tai dabartinėje Eurolygoje yra labai svarbu. Tačiau kol kas tai yra tik šnekos, taip atrodo „popieriuje“, o kaip bus – parodys laikas“, – prieš treniruotę kalbėjo Š.Jasikevičius.

– Kurios pozicijos labiausiai sustiprėjo ir kur esate susilpnėję?

– Bandysime išlaikyti panašų braižą kaip ir pernai. Žinoma, komanda šiek tiek keisis, nes turės būti atletiškesnė nei pernai. Naujas sezonas, naujos problemos, nauji iššūkiai. Komandoje daug žaidėjų yra naujų, o tai reiškia, kad viskas prasideda iš naujo. Blogiausias dalykas, jog nėra jokio tęstinumo, o jis krepšinyje yra labai svarbus. Taip, išliko tas pats treneris, tas pats štabas, treniruočių procesas taip pat nelabai keisis, bet žaidėjai skirtingi ir jiems teks pratintis prie sistemos. Labai svarbu, per kiek laiko tai sugebės padaryti.

– Luko Lekavičiaus išėjimas buvo netikėtas. Kaip skaudžiai šis nuostolis atsilieps?

– Mums tai yra didžiulis nuostolis, nes, visų pirma, mes praradome savo sistemos auklėtinį, jauną lietuvį. O tokių nėra daug. Visi talentingi žaidėjai išvažiuoja labai jauni į NBA ar stipriausias užsienio komandas.

Praradimas yra didelis ir skaudus, bet turime džiaugtis, kad išvyksta ne bet kur, o į elitinį Europos klubą. Tai yra mūsų sistemos įvertinimas.

Praradimas yra didelis ir skaudus, bet turime džiaugtis, kad išvyksta ne bet kur, o į elitinį Europos klubą. Tai yra mūsų sistemos įvertinimas.

Bus sunku, bet stengsimės kitų žaidėjų pagalba tai kompensuoti.

– Tai reiškia, kad jaunieji komandos nariai Paulius Valinskas, Martynas Varnas, sugrįžtantis Martynas Sajus šiemet gaus svarbesnius vaidmenis nei pernai?

– Dabar sunku pasakyti. Per sezoną mums teks sužaisti apie 80 rungtynių. Pernai stengėmės išnaudoti visus žaidėjus. Šiemet darysime tą patį. Noriu, kad nedarytume problemos dėl vieno ar kito pralaimėjimo, nes skirsime daug dėmesio jaunimo tobulėjimui.

Nuo jų pačių priklausys, koks bus tas vaidmuo komandoje. Mano darbas yra reaguoti į tai, kaip jie dirba ir žaidžia. Tai yra klubas, atsakingas ne tik už gerus rezultatus, bet ir už jaunimo ugdymą.

Kaip bebūtų, „Žalgiryje“ visada žais patys geriausi, ypač Eurolygoje.

– Kada Dee Bostas turėtų prisijungti prie komandos?

– Tikiuosi, kad atvyks po 2-3 dienų.

– Jeigu Axelis Toupane'as pateks į Prancūzijos rinktinės dvyliktuką, sezonui teks ruoštis be keturių žaidėjų. Kiek tai apsunkina darbą ir pasiruošimą?

– Ir taip aišku, kad šita Europos krepšinio sistema yra katastrofa. Jeigu mūsų žaidėjai sugrįš likus vienai dienai iki oficialios sezono pradžios, tai apie ką galime kalbėti. Tai absurdas. Vieną dieną sugrįžęs žaidėjas turės treniruotę, o jau kitą turės žaisti su Alytumi. Ir tai tik, jeigu... Neaišku, ar visiems pavyks atvykti laiku, ar reikės sugrįžti namo, pasiimti daiktus. Tai yra nesąmonė, bet to mes negalime kontroliuoti. Dėl to stengiamės kontroliuoti bent jau tai, ką galime.

– Milano „Emporio Armani“ atstovai prasitarė, kad į FIBA tarpvalstybinių rungtynių „langus“ planuoja išleisti savo jaunimo komandos žaidėjus. Gal ir jūs turite panašių minčių?

– Ne, tokių minčių nėra.

– Netrukus prasideda Europos čempionatas. Jūsų akimis, kas yra varžybų favoritai ir ko galime tikėtis iš mūsų komandos?

– Šia tema nenorėčiau kalbėti, nes mačiau vos dvejas mūsiškių rungtynes. Mačiau rungtynes su prancūzais, kur varžovai stipriai pralošė, ir paskutinį mačą su ispanais.

O kai statai namą, juk niekas neina žiūrėti, kaip dedami pamatai.

Velnias žino, kas ką rodo ir kiek stengiasi. Visos komandos turbūt tik deda pamatus ateičiai. O kai statai namą, juk niekas neina žiūrėti, kaip dedami pamatai. Aš dėl įvairių priežasčių daug rungtynių nemačiau, todėl ir komentuoti nenorėčiau.

– Kalbant apie Eurolygą ir jos komandų pokyčius, turnyras šiemet bus stipresnis ar silpnesnis?

– Sunku vertinti. Praėjusiais metais buvo daug stiprių komandų, kurios liko už aštuntuko borto. Tai ir „Maccabi“, Milanas, „Barca“ – jos visos tikrai sustiprėjo. Toks vaizdas, kad abi Ispanijos komandos šiemet bus tikrai stipresnės nei pernai. Atrodo, kad bus dar sunkiau.

Apšilę kojas treniruotėse į pirmąsias draugiškas rungtynes žalgiriečiai stos rugsėjo 4 d. Jų varžovais turėtų būti Astanos „Astana“ krepšininkai. Rugsėjo 8 d. kontroliniame mače bus išbandytos jėgos ir su Maskvos srities „Chimki“ ekipa.

Rugsėjo viduryje „Žalgirio“ delegacija vyks į 6 komandų turnyrą Turkijoje. Grupės rungtynėse kauniečiai susigrums su „Nižnij Novgorod“ ir Bursos „Tofas“ ekipomis, o galutinę vietą turnyre išsiaiškins sužaidę su viena iš Stambulo „Anadolu Efes“, Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Bandirmos „Banvit“ komandų.

Pasiruošimą sezonui vainikuos Lietuvos čempionų išvyka į Londoną. Ten rugsėjo 22 d. „Žalgirio“ vyrai susitiks su Lenkijos vicečempionais – Torūnės „Polski Cukier“ krepšininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius