-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 28

Ne į Vilniaus „Rytą“, o į Ispaniją: baskai džiaugiasi įsigiję LKL naudingiausią žaidėją

Regimantas Miniotas penktadienį debiutavo Lietuvos rinktinėje rungtynėse su Danija, o pirmadienį turėtų iškeliauti į Ispaniją. Baskų žiniasklaida skelbia, kad Lietuvos krepšininkas jau sukirto rankomis su Bilbao RETAbet.
Regimantas Miniotas
Regimantas Miniotas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Vilniaus „Rytas“ geidė LKL šį sezoną Prienų klube sužibusio R.Minioto, bet 24 metų 208 cm ūgio krepšininkas turėtų persikelti pas baskus.

Šio regiono „El Correo“ laikraštis šeštadienį paskelbė, kad Bilbao klubas jau susitarė dėl naudingiausio LKL žaidėjo persikėlimo.

Tiesa, Prienų „Cbet“ komandos treneris Mantas Šernius šeštadienį neskubėjo patvirtinti žinios. „Man kol kas dar niekas nepasakė, kad parašai sudėti, – šeštadienį vidurdienį 15min sakė M.Šernius. – Paskelbti gali ir Maskvos CSKA, bet dar yra procedūros.“

Vis dėlto M.Šernius teigė, kad didžiuosis, kai R.Minioto sandoris su Bilbao klubu įvyks.

„Labai džiaugsiuosi, jei jam pasiseks. Tokia mūsų klubo vizija – žaidėjai ateina, pasirodo ir pakelia sparnus į aukštesnį lygį“, – sakė M.Šernius. – O mūsų komandoje labiau atsiskleisti turės kiti – Einaras Tubutis pirmiausia.“

15min žiniomis, vis dėlto sutartis jau yra patvirtinta. Į Ispaniją krepšininkas turėtų iškeliauti pirmadienį.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Regimantas Miniotas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Regimantas Miniotas

LKL čempionate R.Miniotas šį sezoną pradėjo ypač galingai. Jis pelnė po 18,5 taško ir atkovojo po 10,5 kamuolio, rinkęs po 24,5 naudingumo balų.

Penktadienį iš Kėdainių kilęs aukštaūgis debiutavo Lietuvos rinktinės rungtynėse Vilniuje, kur lietuviai pralaimėjo Europos čempionato atrankos mačą Danijos krepšininkams.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Regimantas Miniotas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Regimantas Miniotas

Vidurio puolėjas per 15 min pelnė 8 taškus ir atkovojo 5 kamuolius.

Bilbao klube R.Miniotas prisidės prie ten antrą sezoną rungtyniaujančio Arnoldo Kulbokos. Šis jau pasidžiaugė žinia apie tautietį savo tviterio paskyroje.

Šį sezoną baskų komandai sekasi prasčiau – praėjusiame čempionate ketvirtfinalį pasiekę Alexo Mumbru auklėtiniai rikiuojasi 15-oje vietoje tarp 19-os komandų, laimėję 2 rungtynes iš 10. FIBA Čempionų lygoje Bilbao klubas pralaimėjo abu mačus.

Iš Kėdainių kilęs, bet Kauno „Žalgirio“ jaunimo ekipoje augęs R.Miniotas nuo 2016 metų žaidė Prienuose, išskyrus vieną sezoną (2018–2019 m.) Kėdainių „Nevėžyje“.

Bet Lietuvos pirmenybėse sunkiojo ir vidurio puolėjo pozicijose galintis žaisti aukštaūgis taip ryškiai atsiskleidė šį rudenį.

„Gerą startą lemia daugybė skirtingų priežasčių, – interviu 15min žurnalistui Rokui Pakėnui šią savaitę aiškino krepšininkas. – Pirmiausia, tai ilgas tarpsezonis, leidęs gerai pasiruošti naujam sezonui. Pradžioje, kol viskas buvo uždaryta, koncentravausi į kūno priežiūrą.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Regimantas Miniotas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Regimantas Miniotas

Sportavau namie, tai bute su kamuoliu tikrai nepridriblinguosi. Kai atsidarė sporto salės, prasidėjo ir kiti dalykai. Daug davė ir tai, kad Prienuose liko tas pats treneris Mantas Šernius ir ta pati man gerai pažįstama žaidimo sistema. Dar tas pats miestas, čia viskas man aišku ir žinoma. Lengviau šįmet buvo įsivažiuoti, o ir komanda sukomplektuota smagi. Viskas susidėjo į vieną. Po kelių geresnių draugiškų rungtynių sulaukiau lyderio vaidmens. Smagu, gerai išėjo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius