Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2022 07 05

Nė karto Japonijai pirmauti neleidę jauniai – grupės nugalėtojai

Lietuvos U-17 vaikinų rinktinė (3-0) pasaulio čempionato grupių etapą baigė užtikrintai – nesuklupusi nė karto.
Vytautas Žygas
Vytautas Žygas / FIBA nuotr.

Remigijaus Bardausko treniruojami jauniai paskutiniajame grupės etapo mače oponentams neleido pirmauti nė vienos sekundės ir 73:63 (19:11, 25:14, 12:15, 17:23) įveikė Japonijos (0-3) bendraamžius.

Pranašumą lietuviai susikrovė per pirmąją rungtynių pusę, po kurios pirmavo 19 taškų skirtumu. Po pertraukos atkutusiems Azijos žemyno atstovams pasivyti mūsiškių jau nepavyko.

Pergalės kalviais šįkart buvo Aleksas Bieliauskas, pasižymėjęs dvigubu dubliu (14 tšk., 13 atk. kam., 4 rez. perd., 2 per. kam., 1 blk., 29 naud. bal.) ir taip pat universaliai rungtyniavęs Vytautas Žygas (13 tšk., 8 atk. kam., 5 rez. perd., 1 per. kam., 1 blk., 22 naud. bal.).

Po šio laimėjimo tapo aišku, kad lietuviai į atkrintamąsias varžybas žengs iš pirmosios B grupės vietos. Mūsiškių varžovais aštuntfinalyje tapo Naujosios Zelandijos septyniolikmečiai. A grupės varžybose šiai rinktinei pergalių iškovoti nepavyko, o vidutiniškai priešininkams ji pralaimėdavo net 55 taškų skirtumu.

Aštuntfinalio dvikova su zelandais – jau trečiadienį (liepos 6 d.), tiesiogiai iš Malagos šias rungtynes galėsite stebėti FIBA „YouTube“ kanale.

Lietuviai į priekį šovė nuo pat susitikimo pradžios ir dar nepraėjus keturioms minutėms pirmavo dviženkliu skirtumu – 11:0. Tuomet japonai atsakė 9 taškais iš eilės, tačiau kėlinį sėkmingiau pabaigę lietuviai buvo priekyje 19:11. Antrajame ketvirtyje pranašumas palaipsniui augo ir prieš pertrauką pasiekė 19 taškų ribą – 44:25.

Trečiajame kėlinyje komandos ėjo koja kojon ir tik paskutinėmis sekundėmis įmestu tritaškiu japonams pavyko aptirpdyti Lietuvos krepšininkų pranašumą iki 16 – 56:40. Per paskutiniąsias dešimt minučių varžovai neleido atsipalaiduoti mūsiškiams, tačiau iki vienženklio skirtumo jų neprisileidome ir šventėme pergalę 73:63.

Lietuva: A.Bieliauskas 14, V.Žygas 13, Augustas Navickas 9, Petras Padegimas 7, Kristupas Kepežinskas, Ernestas Matulevičius ir Deividas Žukauskas po 6.

Japonija: Yuto Kawashima 27, Eijiro Ogawa 11, Leonas Watanabe 10, Shuntaro Buto 7.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius