Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 08

Paskutinę akimirką „Žalgirį“ nužudęs „Rytas“ išplėšė penktąsias finalo serijos rungtynes

LKL finalo serijoje dar niekas nebaigta. Šalies čempionas Vilniaus „Rytas“ pademonstravo ypatingą charakterį, visas rungtynes buvo priverstas vytis savo varžovus, tačiau galiausiai ketvirtoje LKL finalo serijos dvikovoje namuose dramatiškai 69:68 (14:23, 18:17, 13:10, 24:18) palaužė Kauno „Žalgirį“ ir išplėšė penktąsias serijos rungtynes. Likus 2 sek. pergalingą metimą pataikė Marcusas Fosteris.
Marcusas Fosteris
Marcusas Fosteris / LKL nuotr.

Serijoje iki trijų pergalių rezultatas – 2:2. Lemiama akistata šeštadienį 17:20 val. bus žaidžiama Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Jau pirmajame kėlinyje svečių pranašumas pasiekė dviženklę žymą ir vadžių Kazio Maksvyčio auklėtiniai neatleido iki pertraukos. Trečiajame kėlinyje „Rytas“ surengė spurtą, grąžino intrigą, o 38-ąją minutę Jaime Echenique dėjimu pirmą kartą šiame mače persvėrė rezultatą, bet tada kauniečius pradėjo traukti keletą sudėtingų metimų pataikęs Ignas Brazdeikis.

„Žalgiris“ atitolo keturiais taškais ir atrodė, kad yra per mažytį žingsnį nuo 24-ojo čempionų titulo, bet paskutinis žodis priklausė tvirtą stuburą parodžiusiam „Rytui“.

Likus 12 sek. ir kauniečiams turint taško pranašumą, abi baudas prametė Isaiah Tayloras. Per visą aikštę prasiveržęs Marcusas Fosteris įmetė pergalingą metimą ir „Žalgiriui“ paliko vos 2 sek.

Minutės pertraukėlės metu lemiamą derinį rengę žalgiriečiai net neparuošė metimo – kamuolio išsimetimas baigėsi klaida.

Mačo didvyriu tapęs M.Fosteris šiame mače įmetė 16 taškų, nors po pirmųjų trijų kėlinių turėjo tik 6.

Vilniečiai pataikė vos 3 tritaškius iš 22 (14 proc.), „Žalgiris“ – 4 iš 25 (16 proc.).

Žalgiriečiams šįkart nepadėjo sunegalavęs Rolandas Šmitas.

„Rytas“: Jaime Echenique 18, Marcusas Fosteris 16 (4 atk. kam., 8 rez. perd.), Evaldas Kairys 11, Margiris Normantas 8, Justinas Gorhamas 6 (7 atk. kam.).

„Žalgiris“: Isaiah Tayloras 14, Ignas Brazdeikis 13, Arnas Butkevičius 11 (10 atk. kam.), Edgaras Ulanovas 9, Tomas Dimša 8.

VIDEO: Marcusas Fosteris: „Mums liko 40 minučių“

Rungtynių eiga

IV kėlinys. „Rytas“ – „Žalgiris“ 69:68

40 min. Ignas Brazdeikis demonstruoja lyderio savybes ir likus 38 sek. pataiko dar vieną labai sunkų metimą. 68:64. Evaldas Kairys pataiko su penkta Kevarriuso Hayeso pražanga. Lieka 33 sek. ir vienas taškas. Ignas Brazdeikis prameta tritaškį, bet kamuolį pastvėrė Arnas Butkevičius. Isaiah Tayloras neįmetė nė vienos baudos, o per visą aikštę prasiveržęs Marcusas Fosteris persvėrė rezultatą – 69:68. Paskutinė kauniečių ataka – nevaisinga. Prireiks penktojo mačo.

39 min. Jaime Echenique dėjimu pirmą kartą išveda „Rytą“ į priekį ir užveda areną, bet tada iniciatyvos imasi Ignas Brazdeikis ir kauniečiai vėl trukteli priekin – 66:64.

38 min. Marcuso Fosterio užvestas „Rytas“ vėl grąžina intrigą. Vilniečiai spurtuoja 6:0 ir lieka vos taškas... 62:63.

37 min. Arnas Butkevičius pataiko iš toli. Kauniečiai tolsta 7 taškais. Koks skaudus dūris iš buvusio kapitono. 63:56.

36 min. Ignas Brazdeikis pelno dar du taškus ir sunkiu metu traukia kauniečius į priekį – 57:53. Elvaras Fridrikssonas gauna techninę pražangą. Ji penkta ir islandas baigia rungtynes. Nulis taškų...

35 min. Ignas Brazdeikis pelno du taškus su Jaime Echenique pražanga, bet bauda netaikli. Kauniečiai priekyje 55:53.

34 min. Marcusas Fosteris lygina rezultatą, o „Žalgirio“ puolimas stringa – 53:53.

33 min. Jaime Echenique pelno du su pražanga. Lieka taškas – 50:51.

32 min. Tomas Dimša išprovokuoja Margirį Normantą mesdamas iš toli, bet neįmeta net dviejų baudų. „Žalgiris“ priekyje – 51:47.

III kėlinys. „Rytas“ – „Žalgiris“ 45:50.

30 min. Tyleris Cavanaugh kėlinį užbaigia taikliu sudėtingu metimu.

29 min. Jaime Echenique mažina atsilikimą iki vieno metimo – 45:47.

28 min. Žalgiriečiai nepataiko kelių gana nesunkių metimų, o Marcusas Fosteris prasiveržimu link krepšio įpučia dar daugiau intrigos – 43:47.

26 min. Niekas čia dar nebaigta. Gytis Masiulis greitos atakos metu skuodžia į puolimą ir vėl lieka vos šeši taškai – 41:47.

24 min. Isaiah Tayloras tritaškiu ramina užsivedusią „Jeep“ areną. Kauniečiai vėl trukteli priekin – 47:38.

23 min. Marcusas Fosteris pagaliau nutraukia tylą ir pataiko labai sunkų metimą puskabliu. Lieka vos šeši taškai. 38:44.

21 min. Marcusas Fosteris grįžo į aikštę, bet iš karto prameta, o kauniečiai tuo naudojasi. Atstumas dviženklis – 34:44.

II kėlinys. „Rytas“ – „Žalgiris“ 32:40.

20 min. Justinas Gorhamas pataiko iš toli.

19 min. Marcusas Fosteris keičiamas ir piktas patraukia iš karto į rūbinę... Nekokios „Ryto“ lyderio rungtynės – vos du taškai per pirmą mačo pusę. Lukas Uleckas pataiko tik antrą šeimininkų tritaškį – 27:36.

18 min. Isaiah Tayloras išnaudoja vilniečių gynybos klaidą – 34:22.

16 min. Evaldas Kairys užbaigia vilniečių atkarpą 4:0 ir Kazys Maksvytis iš karto stveria minutės pertraukėlę. Jo vyrai dar priekyje – 31:22.

15 min. Ignas Brazdeikis sumeta baudas, o Marcusas Fosteris gauna pražangą puolime... „Ryto“ lyderis blaškosi ir žaidžia vienas prieš visus, tuo tarpu „Žalgirio“ brangiausias krepšininkas Iggy pataiko dar vieną solidų metimą – 31:18.

14 min. Jaime Echenique verčia sunkų metimą, bet kitoje pusėje kamuolį po varžovų krepšiu kamuolį nusiima ir metimą kartoja Edgaras Ulanovas. Svečiai pirmauja – 27:16.

12 min. Fortūnos šypsnis „Žalgiriui“ po chaotiškos atkarpos. Laurynas Birutis krauna iš viršaus – 25:14.

I kėlinys. „Rytas“ – „Žalgiris“ 14:23.

10 min. Luko Lekavičiaus flauteris... Vilniui reikia gelbėjimosi plano. Šeimininkai atsilieka 11:21. Maža to, Tomas Dimša pataiko dar ir tritaškį... 11:24.

9 min. Isaiah Tayloras pirmą kartą „Žalgiriui“ suteikia dviženklį pranašumą – 19:9.

8 min. Ignas Brazdeikis nesėkmingai įsijungia į žaidimą ir yra keičiamas. „Rytas“ sumeta tris baudas, bet tritaškiu atsako ir Tomas Dimša. „Žalgiris“ priekyje – 17:9.

7 min. Arnas Butkevičius skuodžia į priekį – 14:6. Vilniečiai ir toliau stipriai stringa puolime. Per septynias minutes – vos šeši taškai...

5 min. Edgaras Ulanovas meta labai sudėtingą metimą. Per pirmas keturias minutes vilniečiai surinko tik du taškus. Akivaizdu, kad kauniečiai nesiruošia juokauti jau nuo pat pirmųjų minučių. „Žalgiris“ priekyje – 12:4.

2 min. Arnas Butkevičius tritaškiu vėl trukteli kauniečius priekin – 5:2.

1 min. Kevarriusas Hayesas pelno pirmuosius rungtynių taškus ir kauniečius per žingsnelį priartina prie pergalės. 2:0 priekyje „Žalgiris“. Rezultatą sudėtingu metimu lygina Marcusas Fosteris – 2:2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius