Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2016 01 03

Neįprastas Lino Kleizos gimtadienis

Linas Kleiza sausio 3-ąją mini 31-ąjį savo gimtadienį. Bet jis kitoks nei įprastai. Pirmą kartą savo karjeroje puolėjas gimtadienį pasitinka neturėdamas darbo.
Linas Kleiza
Linas Kleiza / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Linas Kleiza

2006-2009 m. jis gimtadienį šventė kaip „Denver Nuggets“, 2010-aisiais – Pirėjo „Olympiakos“, 2011-2013 m. – „Toronto Raptors”, 2014-aisiais – Stambulo „Fenerbahče“, o 2015-aisiais – Milano „Emporio Armani” narys.​​

Tačiau šį sezoną L.Kleiza nerungtyniauja. Nuo birželio mėnesio, kai su „Emporio Armani“ nelauktai klupo Italijos čempionato pusfinalyje, lietuvis net 8 mėnesius profesionaliai nežaidė krepšinio.

Puolėjas gydosi traumas, kurios pristabdė L.Kleizos sugrįžimą į didįjį krepšinį ir pastaraisiais metais kankino vieną ryškiausių pastarojo dešimtmečio Lietuvos krepšinio žvaigždžių.

Po lemtingosios kelio traumos 2011-aisiais, L.Kleizos žaidimo kreivė pastebimai smuko žemyn. Jis nebeišsilaikė „Raptors“ komandoje, neįsitvirtino pas Željko Obradovičių Stambule ir netapo „Emporio Armani“ lyderiu.

Pabaigęs sezoną Italijoje L.Kleiza turėjo planų prisijungti prie Kauno „Žalgirio“, bet net ir pasiekus sezono pusiaukelę tokios galimybės dabar nėra. Sugrįžti į aikštę jis dar nepasirengęs.

„Viskas yra gerai, kol kas vis dar vyksta reabilitacijos procesas, bet kažkokios datos, kada galėčiau grįžti, pasakyti negaliu. Kaip jau esu minėjęs anksčiau, su niekuo nepradėsiu kalbėtis, kol nebūsiu visiškai pasiruošęs – dabar visos mintys nukreiptos į reabilitaciją“, – Gabrielei Miknevičiūtei iš krepsinis.net gruodžio pabaigoje sakė L.Kleiza.

L.Kleizos karjera
2005-2009 m. „Denver Nuggets“
2009-2010 m. Pirėjo „Olympiakos“
2010-2013 m. „Toronto Raptors“
2013-2014 m. Stambulo „Fenerbahče“
2014-2015 m. Milano „Emporio Armani“

„Nuo vasaros su juo nebendravome. Ir nežinome, kaip jam sekasi. Esame sutarę, kad vėl kažkada pabendrausime. Jis turi pasakyti, kada bus pasiruošęs ir galės pradėti sportuoti. O kol kas neaišku, kada tai bus“, – gruodžio 8-ąją 24sek.lt sakė „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

„Top 16” varžybas „Žalgiris“ pradėjo be L.Kleizos, kuris į Kauną galėtų atvykti nebent vasario viduryje – kai po pirmojo rato Eurolyga vėl leis registruoti naujus žaidėjus.

Teoriškai, tokia tikimybė didelė, nes „Žalgiris“ iki sezono Eurolygoje pabaigos gali verstis be R.Javtoko. L.Kleiza nėra „centras“, bet sustiprintų priekinę liniją.

Bet planuoti, kaip parodė praeitis, dar labai anksti. L.Kleizai belieka palinkėti kantrybės, stiprybės ir sveikatos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje