Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 16

Nekaltas pokalbis prie kavos puodelio virto brolių Lavrinovičių svajonės išsipildymu

Panevėžio „Lietkabelio“ direktorius Mantas Ignatavičius prie kavos puodelio šnekučiavosi su Kšištofu Lavrinovičiumi. Vyrai kalbėjo apie galimybę aukštaūgiui 2016–2017 metų sezoną žaisti Aukštaitijos sostinėje. Šalia buvo ir Darjušas Lavrinovičius, kuris visai atsitiktinai sportavo kartu su broliu. M.Ignatavičius leptelėjo, kodėl gi Panevėžyje nenutūpus abiem broliams? Trys dienos ir Darjušas su Kšištofu priėmė „Lietkabelio“ pasiūlymą.
Broliai Lavrinovičiai
Broliai Lavrinovičiai / kklietkabelis.lt nuotr.

„Iš pradžių galvojome derėtis su Kšištofu. Bet kaip tik su juo sportavo Darjušas. Prie kavos pradėjome šnekėti, kad va, kodėl vienas – ateikite abu! Jie neilgai pagalvojo ir pasitarę apsisprendė“, – pasakojo „Lietkabelio“ direktorius Mantas Ignatavičius.

Panevėžys netikėtai išpildė Lavrinovičių svajonę. Dvyniai vis pasvajodavo, kaip norėtų baigti karjerą žaisdami vienoje komandoje.

Todėl toli gražu ne „Lietkabelio“ pasiūlytas atlyginimas atviliojo brolius į Panevėžį.

37-ąjį gimtadienį lapkričio 1-ąją švęsiantys broliai labai rūpinosi ir savo šeimos gerove. Pavyzdžiui, abu Lavrinovičius kvietėsi ir Lenkijos vicečempionė Radomo „Rosa“.

„Bet tame miestelyje vaikams nebuvo tarptautinės mokyklos, tik lenkiška, todėl pasiūlymą atmetėme. Mūsų abiejų labai norėjo ir Kijevo „Budivelnik“, tačiau mes net nedvejodami sutikome su „Lietkabelio“ pasiūlymu“, – 24sek sakė Darjušas.

Kšištofas: „Iki paskutinės minutės galvojau, kad liksiu „Lietuvos ryte“.

„Lietkabelis“ turėtų būti dėkingas ir palankiai susidėliojusioms aplinkybėms. Abu Lavrinovičiai buvo be sutarties, norėjo žaisti Lietuvoje, o „Lietkabelis“ galėjo pasiūlyti ne tik galimybę rungtyniauti kartu ir namus, bet ir ambicijas LKL bei žaidimą Europos taurėje.

Todėl K.Lavrinovičius netgi nusprendė nebetęsti derybų su „Lietuvos rytu“ ir nurūko į Panevėžį.

„Iki paskutinės minutės galvojau, kad liksiu „Lietuvos ryte“, bet taip išėjo, kad mums abiem pasiūlė atvykti į Panevėžį. Susigundėme ir atvažiavome, – pridūrė Kšištofas, net nustebęs Lietuvoje jį užplūdusiais LKL komandų pasiūlymais. – Buvau tikrai nustebintas. Labai malonu, kad dar domisi. Daug pasiūlymų buvo ir iš užsienio, ir Lietuvos.“

Darjušas su Kšištofu tikina dviese tikrai neieškoję vienos komandos. Bet kavos puodelis nekaltai privedė prie svajonės išsipildymo.

Populiariausi Panevėžio gyventojai

kklietkabelis.lt nuotr./Kšištofas Lavrinovičius
kklietkabelis.lt nuotr./Kšištofas Lavrinovičius

Patenkinti ne tik Lavrinovičiai. „Lietkabelis“ trina rankomis, nes žaidėjai pravers ne tik Kazio Maksvyčio deriniams, bet ir panevėžiečių rinkodaros planams. Joks atsitiktinumas, kad jau pirmąją abonementų prekybos dieną panevėžiečiai išpirko 700 sezoninių bilietų į „Cido“ areną.

Broliai su savo šeimomis apsigyveno geriausiame miesto viešbutyje „Romantic“. Šalia jo – senvagė, viena gražiausių Panevėžio vietų miesto centre, po kurią dabar vaikšto nebe tik miestelėnai, bet ir, ko gero, garsiausi gyventojai Panevėžyje.

„Jaunesni komandos draugai kartais nelabai nori eiti pasivaikščioti kartu su broliais, nes tenka praleisti valandą stebint, kaip su jais fotografuojasi panevėžiečiai“, – juokėsi M.Ignatavičius.

kklietkabelis.lt nuotr./Jordi Bertomeu ir Mantas Ignatavičius
kklietkabelis.lt nuotr./Jordi Bertomeu ir Mantas Ignatavičius

„Prieš mėnesį nei svajojome apie tai, nei planavome“, – pripažįsta „Lietkabelio“ direktorius.

Panevėžys irgi. Jei kažkas prieš keletą metelių būtų pasakęs, kad „Lietkabelyje“ žais Lavrinovičiai ir Mindaugas Lukauskis, būtų išvadintas bepročiu.

Bet „Lietkabelis“ auga. M.Ignatavičiaus žodžiais, dviejų brolių išlaikymas tokioms komandoms kaip Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Lietuvos rytas“ ar Klaipėdos „Neptūnas“ nėra brangus malonumas.

„Bet mums jie brangūs. Tik galbūt ne tiek, kiek visi galvoja. Jie savo rinkos vertę susimažino 4 kartus“, – 24sek atskleidė M.Ignatavičius.

Palyginimui, praėjusį sezoną K.Lavrinovičius „Lietuvos ryte“ uždirbo 100 tūkst. eurų. Bet ne piniguose laimė.

„Pasiūlymas mums abiem buvo tikrai netikėtas, – pripažįsta Darjušas. – Bet buvo labai smagus sutapimas. Mes visada norėjome žaisti kartu. O karjeros pabaigoje tą daryti dvigubai maloniau. Ir dar Lietuvoje. Juolab, „Lietkabelis“ turi dideles ambicijas. Sutikome iš karto.“

(Ne)paskutinis sezonas

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai

Nemažai krepšinio gerbėjų po 2015–2016 metų sezono nurašė brolius. Tomas Pačėsas retai kada kėlė Kšištofą nuo „Lietuvos ryto“ atsarginių suolo. Darjušui Italijos vicečempiono Emilijos Redžo „Grissin Bon“ klube dažnai pakilti nuo suolo trukdydavo traumos.

Pagundų pasitraukti iš krepšinio tikrai buvo. Juolab, kai karjerą baigė 39-erių Rimantas Kaukėnas – buvęs Darjušo bendraklubis Emilijos Redže.

M.Ignatavičius: „Klausiate, ar Kšištofui pasiruošimas praėjo be problemų? Problemos tiktai priešininkams.“

„Aš kasmet svarstau (baigti karjerą). Norėčiau žaisti, bet visada atsižvelgi į šeimą, vaikus. Apsvarstai, ar verta žaisti užsienyje, ar jau laikas grįžti namo. Visada tai apgalvoji. Ši vasara buvo ne išimtis“, – 24sek pasakojo Darjušas.

Kšištofas antrino broliui – apie karjeros pabaigą jis pradėjo galvoti dar prieš daugybę metų.

„Žinote, mūsų amžiuje kiekvienas sezonas gali būti paskutinis, – pasakoja Kšištofas. – Kai prasidėjo nugaros traumos, kažkada galvojau, kaip datraukti iki 32 metų. Bet kaip matome – datraukiau iki 37-erių.

Todėl niekada nebeplanuoju. Jei bus dar noro, sveikatos, aišku, pažaisiu ir po kito sezono.“

O parako šie vyrukai dar tikrai turi.

Jau pirmosiose draugiškose rungtynėse jiedu buvo rezultatyviausi „Lietkabelio“ gretose – Kšištofas pelnė 16, Darjušas – 11 taškų.

Per 27 minutes Kšištofas buvo įmetęs net 25 taškus į Saratovo „Avtodor“ krepšį. Jis – tikras „Lietkabelio“ puolimo lyderis.

Karolio Kavolėlio nuotr./Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai
Karolio Kavolėlio nuotr./Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai

„Klausiate, ar Kšištofui pasiruošimas praėjo be problemų? Problemos tiktai priešininkams“, – juokėsi M.Ignatavičius.

„Man nebereikia statistikos, kad kažkur išvažiuočiau pasirašyti didelės sutarties. Todėl man svarbiausi komandiniai rezultatai, – kuklinosi Kšištofas. – Bet pasiruošimas buvo labai stiprus. Tikrai gero lygio. O ir aš asmeniškai jaučiuosi gerai.“

Tuo tarpu Darjušas su Latvijos klubu „Jekabpils“ per 24 minutes surinko 18 taškų, 12 atkovotų kamuolių ir 32 naudingumo balus.

Iki kol jį sukaustė seniai gerai pažįstamas nugaros skausmas.

Pavojaus signalas

Tomo Tumalovičiaus nuotr./Darjušas Lavrinovičius
Tomo Tumalovičiaus nuotr./Darjušas Lavrinovičius

Jau po trejų pirmųjų draugiškų rungtynių Darjušas Lavrinovičius pajuto nugaros skausmus ir turėjo priverstinai pasitraukti į užribį. Jį tikimasi pastatyti ant kojų pirmosioms LKL sezono rungtynėms rugsėjo 22-ąją su Kauno „Žalgiriu“.

„Fizinė būklė bloga, – atviravo D.Lavrinovičius. – Sužaidžiau trejas draugiškas rungtynes ir man paskaudo nugarytę. Uždegimėlis ten, kur anksčiau buvo operuota nugara. Nuo krūvio atsirado uždegimas ir reikia poilsio.“

Ant popieriaus „Lietkabelis“ atrodo solidžiai, tačiau akis bado komandos branduolio amžius. Tarkime, broliai Lavrinovičiai žaidžia starto penkete. Jiems lapkričio 1-ąją sueis 37-eri.

M.Ignatavičius: „Taip, kaip broliai dirba pasirengimo etape, tai aš buvau maloniai nustebintas. Net jaunimą pastūmėjo į priekį. Tikri profesionalai. Nesitikėjau tokio jų darbštumo.“

Šalia lengvojo krašto puolėjo pozicijoje – 37-erių Mindaugas Lukauskis. Kitam gynėjui iš Panevėžio Gintarui Leonavičiui – 32-eji, įžaidėjui Lorenzo Williamsui – 31-eri.

Žinant brolių traumų istoriją ir „Lietkabelio“ krepšininkų amžių, virš vyriausios LKL komandos visuomet kils raudona vėliavėlė.

Kitaip tariant, „Lietkabelio“ sezonas pastatytas daugiausiai ant sveikatos.

„Rizika tikrai yra, – neslėpė M.Ignatavičius. – Bet, pavyzdžiui, toks Lukauskis, ar kaip pas mus anksčiau žaidęs Dainius Šalenga, yra tikri profesionalai, kurie taip prižiūri savo kūną, jog galėtų žaisti iki 40 metų.“

Kad patyrę žaidėjai sulauktų geriausios priežiūros, „Lietkabelis“ bendradarbiauja su šeimos klinikomis, reabilitacijos centru. Sezono metu vyriausiems komandos nariams krūvį paskirstys ir treneriai.

Bet tai nereiškia, kad Lavrinovičiai nelankys treniruočių ir pasirodys tik rungtynėse.

„Taip, kaip jie dirba pasirengimo etape, tai aš buvau maloniai nustebintas. Dirba visu šimtu procentų. Net jaunimą pastūmėjo į priekį. Tikri profesionalai. Nesitikėjau tokio jų darbštumo“, – stebisi M.Ignatavičius.

Tačiau jei bus būtinybė, „Lietkabelis“ tikrai padarys broliams nuolaidų. O tokių gali prireikti dėl įtempto tvarkaraščio – juk „Lietkabelio“ laukia ir dešimt sunkių mūšių Europos taurėje.

„Bet manau, kad viskas bus gerai. Dėsime visas pastangas. Jie puikiai jaučia kūną ir kada jam reikia poilsio“, – nesijaudina M.Ignatavičius.

Karolio Kavolėlio nuotr./Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai
Karolio Kavolėlio nuotr./Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai

O jei išliks sveikas, „Lietkabelis“ bus pavojingas net ir LKL favoritų ratui. Su Lavrinovičiais ir būriu kitų pergalių išalkusių žaidėjų, Panevėžio klubas taikosi į pirmąjį LKL ketvertą.

D.Lavrinovičius: „Apie kažką kalbėti dar labai anksti. Kalbėsime, kai ką nors laimėsime, o dabar nėra čia ko spėlioti.“

„Tikrai smagus kolektyvas, – linktelėjo Kšištofas. – Surinkti geri krepšininkai, bet čia, žinote, viskas priklausys nuo smulkmenų: sveikata, susižaidimas ir t.t. Ir gerai suburta komanda gali nerodyti rezultato. Juolab čia ne NBA, kur komandoje yra 15 žaidėjų – neduok Dieve, du iškris ir bus tragedija.“

„Be abejo, mūsų sudėtis nebloga. Visose pozicijose turime gerų žaidėjų. Bet prieš sezoną galima norėti, spėlioti, tikėtis, tačiau svarbiausia darbas, susižaidimas, vienas kito supratimas, trenerio filosofija. Apie kažką kalbėti dar labai anksti. Kalbėsime, kai ką nors laimėsime, o dabar nėra čia ko spėlioti. Norėti galima, bet prie noro reikia dar pridėti daug pastangų“, – nukirto Darjušas.

Ar „Lietkabelis“ iš tiesų, kaip sakė LKL prezidentas Remigijus Milašius, taps lygos bomba, spręsti dar per anksti. Bet kad broliai išjudins Panevėžį ir LKL – net neabejokite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius