Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 01 02

Nepadėjo ir įspūdingas naujokas: „Žalgiris“ KMT ketvirtfinalyje sudorojo „Wolves“

Kauno „Žalgiris“ nepabūgo skambaus Alytaus „Wolves“ naujoko Jeffery Tayloro ir nepaisant sėkmingo švedo pasirodymo iškovojo įtikinamą pergalę Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio starte. Kazio Maksvyčio auklėtiniai Dzūkijoje 95:79 (26:21, 22:15, 28:25, 19:19) nugalėjo Rimo Kurtinaičio vyrus ir prieš atsakomąjį susitikimą Kaune susikrovė solidų pranašumą.
Jeffery Tayloras
Jeffery Tayloras / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Vilkų“ gretose debiutavęs J.Tayloras, anksčiau septynis sezonus praleidęs Madrido „Real“ klube, pristatė save Alytaus publikai jau pirmosiomis minutėmis.

Jis pataikė patį pirmąjį rungtynių metimą iš toli, o per pirmąsias tris rungtynių minutes įmetė 8 taškus ir leido „Wolves“ pirmauti 12:6.

Bet ilgai tai nesitęsė. „Žalgirį“ į priekį truktelėjo nuo suolo pakilę Arnas Butkevičius ir Laurynas Birutis ir KMT titulą ginantis Kauno klubas greitai perėmė iniciatyvą.

Daug skylių alytiškių gynyboje radę žalgiriečiai po pirmojo kėlinio pirmavo 26:21, o antrajame po A.Butkevičiaus tritaškio su pražanga pabėgo jau 13 taškų skirtumu (48:35).

Dar labiau „Žalgiris“ įsismagino po ilgosios pertraukos. Alytaus komandos gynyba trūkinėjo per visas siūles, o tuo geriausiai naudojosi Edgaras Ulanovas, pelnęs net 12 taškų iš eilės ir nutolinęs savo komandą net iki 23 taškų skirtumo – 71:48.

„Wolves“ kiek atgaivino J.Tayloras, pataikęs du tritaškius iš eilės, bet atkurti intrigos kovoje dėl pergalės švedas ir „vilkai“ nesugebėjo – skirtumas taip ir nebuvo sumažėjęs iki mažiau nei 12 taškų.

„Wolves“ gretose debiutavęs J.Tayloras iš karto tapo rezultatyviausiu komandos krepšininku. Puolėjas per 26 minutes pelnė 21 tašką (2/2 dvit., 4/7 trit., 5/7 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 7 pražangas ir surinko 26 naudingumo balus.

Kitas „Wolves“ naujokas Ericas Buckneris stebėjo rungtynes arenoje, bet dar nerungtyniavo.

Savo ruožtu „Žalgirio“ gretose jau žaidė po šonkaulio lūžio pasveikęs Lukas Lekavičius. Įžaidėjas ant parketo praleido 8 su puse minutės ir pelnė 6 taškus.

Atsakomąsias rungtynes komandos Kaune žais sausio 22 dieną. Jose ir paaiškės, kuri komanda pateks į vasario 18-19 dienomis Šiauliuose vyksiantį KMT finalo ketvertą.

„Wolves“: Jeffery Tayloras 21 (4/7 trit.), Ahmadas Caveris 14 (7 rez. perd.), Hugo Invernizzi 12, Kristupas Žemaitis 10.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 19, Arnas Butkevičius 17 (9 rez. perd., 4 per. kam., 32 naud. bal.), Laurynas Birutis 15, Tomas Dimša 14.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje