Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 23

„Neptūną“ palieka Gilvydas Biruta, pamaina atvyksta iš Australijos

Klaipėdos „Neptūno“ stovykloje pokyčiai: su komanda atsisveikino ir jau trečiadienį ryte tęsti karjeros į Graikiją išvyksta 24-erių puolėjas Gilvydas Biruta, o artimiausiomis dienomis neptūniečių gretas papildys 26-erių 208 cm australas Angus Brandtas.
Gilvydas Biruta
Gilvydas Biruta / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Australas gimė Sidnėjuje, tačiau 2008 metais persikėlė į JAV dalyvauti Lake Forest akademijoje. Taip pat jis gynė Oregono valstybinio universiteto garbę, pastaruosius du sezonus atstovavo Australijos aukščiausiosios lygos „Sydney Kings“ ekipai. Tai universalus vidurio puolėjas, galintis taikliai mesti iš tolimų distancijų. 

2011 metais A. Brandtas kartu su Australijos universiteto rinktine dalyvavo Kinijoje vykusioje universiadoje, taip pat yra įtrauktas į išplėstinį Australijos rinktinės sąrašą.

Gilvydas Biruta – į Graikiją

Su „Neptūnu“ atsisveikinęs G. Biruta atstovaus Graikijos aukščiausiosios krepšinio lygos „Lavrio“ komandai.

„Pasiilgsiu Klaipėdos. Jau spėjau pamėgti šį miestą, susibičiuliauti su komandos draugais ir sirgaliais, tačiau nusprendžiau karjerą tęsti Graikijoje. Tikiuosi, kad man ten pavyks labiau atsiskleisti“, – oficialiai „Neptūno“ klubo interneto svetainei sakė G. Biruta.

Jis dėkojo „Neptūno“ klubo administracijai ir treneriams už suteiktą galimybę po mokslų JAV įsilieti į šios komandos gretas ir išbandyti jėgas ne tik Lietuvos krepšinio lygos čempionate, bet ir Europos taurės turnyre.

„Klaipėdoje įgijau puikios patirties. „Neptūne“ – nuostabus kolektyvas. Nepamiršiu ir sirgalių, kurie mūsų po kiekvienų varžybų lauke laukdavo net per lietų ar sniego pūgas, didžiausius šalčius. Jie visada prieidavo ir įkvėpdavo, padrąsindavo mane savo šiltais žodžiais. „Neptūnui“ linkiu kuo didžiausios sėkmės. Tikiu, kad klaipėdiečiai gali ir yra verti pasidabinti LKL medaliais. Seksiu šios komandos rezultatus“, – kalbėjo Gilvydas.

„Lavrio“ komanda jau savaitgalį kausis su Atėnų „Panathinaikos“ ekipa.

„Trečiadienį ryte būsiu Graikijoje ir atliksiu medicininę apžiūrą. Tikiuosi savaitgalį jau galėsiu padėti „Lavrio“ ekipai rungtynėse su „Panathinaikos“, – teigė su „Neptūnu“ atsisveikinęs žaidėjas. 

Priminsime, kad devynerius metus po pasaulį (Švedija, Ispanija, JAV) klajojęs jonavietis G. Biruta į gimtąją Lietuvą grįžo 2015 metų vasarą. Jis išbandė jėgas ir NBA vasaros lygoje, atstovaudamas „Denver Nuggets“ komandai. 

G. Biruta JAV baigė Rod Ailando universitetą. Ten įgijo du bakalaurus: viešųjų ryšių bei retorikos ir rašymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius