Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 02

„Neptūnas“ laimėjo ir Utenoje bei serijoje pirmauja 2-0

LKL ketvirtfinalio serijos iki trijų pergalių antrosiose rungtynėse Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai išvykoje 78:57 (16:17, 19:20, 16:11, 27:9) sutriuškino Utenos „Juventus“ ir serijoje jau pirmauja 2-0.

Rungtynės prasidėjo sėkmingu svečių žaidimu, leidusiu greitai atitrūkti (10:4), tačiau persvaros išlaikyti nepavyko ir pirmoji rungtynių dalis vyko labai permainingai. Abi komandos buvo įgijusios 5 taškų persvarą, tačiau greitai žaidimas išsilygino.

Įdomu, kad per pirmąją dalį abi ekipos pataikė tik po vieną tritaškį, o „Juventus“ labai prastai metė ir dvitaškius. Po mačo „Neptūno“ dvitaškių taiklumas (62 proc.) buvo lygiai dvigubai geresnis nei „Juventus“ (31 proc.).

Pirmoje dalyje agresyviai žaidę uteniškiai metė net 22 baudas (pataikė 20), kas leido pirmauti 37:35. Tačiau po didžiosios pertraukos „Juventus“ savo didžiausią ginklą pamiršo ir jau metė vos 5 baudų metimus.

VIDEO: Rungtynių momentas: J.Diggso ir O.Galdiko tandemas įelektrina Utenos publiką

Trečiajame ketvirtyje „Neptūnas“ buvo įgijęs 8 taškų persvarą (48:40), kurią šeimininkams pavyko panaikinti tritaškiais, tačiau „Juventus“ žaidimas nieko gero nežadėjo. Nesugebėjimas pataikyti į krepšį galiausiai lėmė „Neptūno“ pabėgimą.

Klaipėdiečiai puikiai sužaidė pirmąsias tris ketvirto kėlinuko minutes (12:5), pirmą kartą įgydami dviženklę persvarą – 63:53. A.Sireikos minutės pertraukėlė nepadėjo, svečiai ir padidino skirtumą (67:53) ir ramiai užbaigė rungtynes.

VIDEO: Rungtynių momentas: A. Butkevičiaus dėjimas viena ranka

Trečiosios serijos rungtynės gegužės ketvirtą dieną Klaipėdoje bus žaidžiamos nuo 19 valandos.

„Juventus“: V.Čepukaitis 14 (9 atk. kam.), D.Šalenga, V.Šulskis ir O.Galdikas po 8.

„Neptūnas“: V.Šarakauskas 14 (5 atk. kam.), M.Kačinas 13 (6/6 dvit., 5 atk. kam.), M.Girdžiūnas 10, A.Šikšnius ir M.Mažeika (6 atk. kam.) po 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius