-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 07

Nesusipratimai Tel Avive: kodėl rėkė J.Mačiulis, o A.Sabonis žengė į aikštę?

Ankstyvą ketvirtadienio rytą Lietuvos krepšininkai pakilo į Stambulą tęsti Europos čempionato atkrintamosiose varžybose. Lietuviai Tel Avivą paliko gera nuotaika, nors ne viskas Izraelio mieste vykusiose B grupės varžybose buvo tobula.
Donatas Motiejūnas ir Arvydas Sabonis
Donatas Motiejūnas ir Arvydas Sabonis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tel Avivas profesionaliai surengė B grupės kovas, kuriose sužaistos 15 rungtynių, ir svetingai sutiko sirgalių būrius, kurių daugumą sudarė triukšmingieji lietuviai.

Tačiau ne viskas vyko sklandžiai, kaip galėtų būti. 24sek primena grupės turnyro organizatoriams nemalonias akimirkas.

Neduokite naujo kamuolio

Kamuolys yra apvalus. Šią frazę mėgsta kartoti krepšininkai ir kiti atletai, bet prasta žinia yra ne jo forma, o galimybės jį valdyti.

Grupės etapo pradžioje Mantas Kalnietis ir Jonas Valančiūnas kalbėjosi su FIBA renginių organizatoriumi Lubomiru Mandičiumi ir išsakė priekaištus dėl naujo kamuolio, kuriuo nebuvo patenkinti ir kitų komandų žaidėjai.

Lietuvos krepšininkai žaidė su visiškai nauju kamuoliu, kuris slydo iš rankų. M.Kalnietis su J.Valančiūnu ramiai dėstė L.Mandičiui savo pastebėjimus apie naująjį kamuolį. Jie prašė, kad ir kitose rungtynėse būtų žaidžiama su tokiu kamuoliu, su kuriuo jau anksčiau buvo mėtoma į krepšį ir kuris jau bumbsėjo į parketą.

Praėjusią vasarą „Molten“ pristatė naują kamuolį su specialiu prisilietimo efektu. Bet kai kamuolys sušlampa, rungtynių pabaigoje jis pasidaro labai slidus ir sunkiau kontroliuojamas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas, Mantas Kalnietis ir Liubomiras Mandičius.
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jonas Valančiūnas, Mantas Kalnietis ir Liubomiras Mandičius.

Tautiška giesmė keitėsi Tel Avivo arenoje

Lietuvos sirgaliai buvo priversti be muzikos sugiedoti ketvirtąjį Lietuvos tautinės giesmės posmą, nes prieš pirmą mačą su Gruzija turnyro rengėjai sugrojo tik tris.

Tel Avive pasikartojo senos problemos, kurių pasitaikydavo anksčiau pirmenybėse, kai FIBA nutarė iki dviejų minučių sutrumpinti visų šalių himnus.

Per likusias ketverias grupės rungtynes tokių nesusipratimų nebuvo, nes vėl buvo leidžiama greitesnė, bet visa Vinco Kudirkos kūrinio versija.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sirgaliai krepšinio rungtynėse
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sirgaliai krepšinio rungtynėse

Arvydas Sabonis rinko pistacijas

Per rungtynes su Italija pirmojoje eilėje sėdėjęs Arvydas Sabonis staiga paliko kėdę ir įžengė į aikštę. Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas surinko pistacijų lukštus, kurias į aikštę pabėrė aukščiau sėdėję žiūrovai iš VIP tribūnos.

Atsisukęs A.Sabonis piktai auklėjo užsieniečius, vilkėjusius mėlyna-balta apranga. Tvarka buvo padaryta – žaidėjai aikštėje nepaslydo, Lietuva nugalėjo Italiją ir įsibėgėjo grupės varžybose.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Špokas ir Arvydas Sabonis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Špokas ir Arvydas Sabonis

Jonas Mačiulis šaukė ir šaukė

Tiksėjo paskutinės rungtynių su Italija sekundės. Lietuvos rinktinės pranašumas nebekėlė abejonių, bet emocingos dvikovos pabaigoje Jonas Mačiulis atsisukęs rėkė vaikinui, kurio pareiga buvo valyti grindis.

Puolėjo šūksnis galėjo girdėtis ir Mėnulyje, bet Tel Avivo arenoje adresato nepasiekė, tad J.Mačiulis rėkė toliau. Jis ką tik buvo paslydęs ir pavojingai kryptelėjęs kelį – tą patį, kurio kryžminiai raiščiai buvo plyšę prieš 2011 metų Europos čempionatą.

Grindys buvo sušlapusios aikštės pakraštyje, nes ten kovoje dėl kamuolio prieš tai buvo parkritęs Italijos krepšininkas. Bet šluotą laikęs vaikinas negreitai sureagavo į J.Mačiulio šauksmą.

Ir negali labai pykti – tuo metu jis susižavėjęs žiūrėjo į kitą pusę – pergalę pradėjusius švęsti Lietuvos sirgalius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jonas Mačiulis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jonas Mačiulis

Pavogtų pinigų mįslė ir gėda

Čempionato rengėjai buvo priversti raudonuoti paskutinę grupės varžybų dieną dėl vagysčių čempionato dalyvių viešbučiuose.

Pinigų pasigedo ne tik netoli arenos viešbutyje gyvenusios Kauno „Žalgirio“ šokėjos, bet ir krepšininkų viešbutyje „Hilton“ gyvenęs Donatas Motiejūnas.

Penkių žvaigždžių viešbutyje D.Motiejūnas neteko didelės pinigų sumos – neoficialiomis žiniomis, iš lietuvio buvo pavogti šeši tūkstančiai eurų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tel Avivo „Hilton“ viešbutis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tel Avivo „Hilton“ viešbutis

D.Motiejūnas, kaip ir dar penki rinktinės krepšininkai, gyveno po vieną kambaryje. Jo kambario durys nebuvo išlaužtos, tad buvo aišku, kad didelę sumą pasisavino kažkas iš viešbučio darbuotojų. Iškart kilo įtarimai dėl kambarinių ir šie įtarimai pasitvirtino trečiadienį.

Kam D.Motiejūnui reikėjo tiek pinigų banknotais, galima tik spėlioti. Kaip ir tai, kodėl jis pinigus laikė ne kambario seife.

Buvo keista, kad FIBA į vagystes čempionato viešbutyje užmerkė akis. Krepšinį valdančios organizacijos vadovai tvirtino, esą tik Izraelio rinktinės atstovai neteko bilietų į rungtynes, o niekas kitas oficialių nusiskundimų neišreiškė. Iš tiesų pinigai buvo pavogti ne tik iš D.Motiejūno, bet ir iš Vokietijos rinktinės atstovo.

Regis, labiau nei FIBA, vagystės nuliūdino čempionato savanorius ir darbuotojus, kurie visą savaitę įdėjo daug pastangų, kad B grupės turnyras vyktų profesionaliai ir sklandžiai.

Iš esmės taip ir buvo, nepaisant minėtų nesklandumų, kurie Lietuvos rinktinės iš vėžių neišmušė. Svarbiausia, kad nesusipratimų nebuvo aikštėje, kurioje Dainiaus Adomaičio vyrai iškovojo keturias pergales ir užėmė pirmąją vietą grupėje.

VIDEO: Vokiečius nugalėjusią Lietuvos krepšinio rinktinę sirgaliai išlydėjo į Stambulą
VIDEO: Lietuvos rinktinės sirgaliai pergalę Tel Avive šventė dainomis ir šokiais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius