Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 02

Netikėtai atleistam Rolandui Alijevui – rimti įtarimai

LKL atkrintamųjų kovų įkarštyje netikėtai atleistą Rolandą Alijevą apgaubė lažybų šleifas. Utenos „Juventus“ klubas dėl vidaus taisyklių pažeidimų atleido daugiausiai rezultatyvių perdavimų atliekantį lygos žaidėją. Uteniškiai atleidimo priežasčių nedetalizuoja, o portalas krepsinis.net skelbia skandalingą informaciją – 31-erių krepšininkas kaltinamas dalyvavimu lažybose.
Rolandas Alijevas
Rolandas Alijevas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Remiantis krepsinis.net šaltinių informacija, krepšininkas dalyvavo lažybose ir prisidarė skolų. Esą atitinkami asmenys patys atvyko pas „Juventus“ klubo vadovus ir parodė susirašinėjimus su žaidėju, kur jis pripažįsta dalyvavęs statymuose.

Po pokalbio su krepšininku „Juventus“ atleido starto penketo įžaidėją prieš trečiąsias LKL ketvirtfinalio serijos rungtynes su Prienų-Birštono „Vytautu“.

Krepsinis.net duomenimis, R.Alijevas greičiausiai „režisavo“ FIBA Europos taurės rungtynes. Portalas pabrėžia, kad pernai neblogai „Šiaulių“ klube pasirodęs gynėjas nepasiliko Šiauliuose dar vienam sezonui būtent dėl polinkio režisuoti rungtynes.

24sek šaltiniai patvirtino informaciją, kad praeityje R.Alijevas yra dalyvavęs lažybose, bet ar būtent dėl šių priežasčių „Juventus“ kritiniu sezono metu atleido vieną lyderių, klubo prezidentas Žydrūnas Urbonas negalėjo nei patvirtinti, nei paneigti.

Ž.Urbono teigimu, „Juventus“ turi vidines klubo taisykles, kuriose numatytos sankcijos už tokius pažeidimus kaip alkoholio vartojimas, konfliktas su treneriu ar komandos draugais ir t.t.

R.Alijevas: „Pasakysiu tik tiek, jog yra padaryta klaidų. Tai asmeninės problemos.“

„Jei kam nors tai atrodo lažybos, yra tam tikri organai, kurie šiuos dalykus sprendžia. Kažkas gali sugalvoti, jog ar žmogų girtą matė, ar tai su treneriu konfliktas buvo, todėl nenorime viešai įvardinti priežasties. Tam yra pasirašomos sutartys, apibrėžiama konfidenciali informacija. Rolandas mums padarė žalą ir mes priėmėme sprendimą jį atleisti. Jei žala didesnė – sakykime, valstybei ar įmonei, sprendimus priima tam tikros institucijos“, – 24sek situaciją komentavo Ž.Urbonas.

LKL vadovai taip pat atsiribojo nuo vertinimų. Lyga savo oficialią poziciją ketina pateikti popiet.

Pats R.Alijevas savo feisbuko paskyroje prisiėmė kaltę, bet į aplinkybes nesileido: „Pasakysiu tik tiek, jog yra padaryta klaidų. Tai asmeninės problemos. Labai gaila, kad negalėsiu toliau klubui padėti. Prašau neskambinti ir nerašyti. Tai tikrai asmeniška.“

Įprastai klubo sprendimas atleisti žaidėją yra to klubo reikalas. Tačiau šiuo atveju įtraukta ir lyga. Tai signalizuoja apie neįprastą situaciją.

LKL pastaraisiais metais į pagalbą prieš lažybose dalyvaujančius krepšininkus pasitelkė naujus partnerius iš užsienio. Bet panašu, kad sporto parazitas nesitraukia ir iš krepšinio aikštelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius