-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 16

Netikėtai „Lietuvos ryte“ likęs Marcelo Nicola tikisi suburti stiprią komandą

Lietuvos krepšinio bendruomenės nariai sutikę gatvėje iš nuostabos klausinėja, kaip tai nutiko. Bet Vilniaus „Lietuvos rytas“ – klubas, kuris per 18 sezonų pasamdė 21 strategą, po „sausu“ rezultatu pralaimėtos LKL finalo serijos Kauno „Žalgiriui“ paliko argentinietį Marcelo Nicolą trenerio poste. 43 metų strategas švyti, kad „Lietuvos ryto“ vadovai įvertino jo darbą, nors jis ir nebuvo vainikuotas auksu. M.Nicola 24sek.lt pasakojo apie „Lietuvos ryto“ vasaros darbus ir būsimus iššūkius Vilniuje.
Marcelo Nicola
Marcelo Nicola / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Davai“, – pradėti pokalbį ir prisėsti ant Arvydo Sabonio krepšinio centro kėdžių ragina M.Nicola. Argentinietis išmoko keletą tokių lietuviškų žodžių kaip „ačiū“, „laba diena“ ar „viso gero“, bet skundžiasi, kad mūsų kalba – labai sudėtinga.

Jos pasimokyti M.Nicola dar turės laiko. „Lietuvos rytas“ metams pratęsė sutartį. Vasario viduryje Vilniuje Virginijų Šeškų pakeitęs treneris turės galimybę suburti jam patinkančią komandą, kuri geriausiai atitiks jo krepšinio filosofiją.

„Manau, kad kitą sezoną galime nuveikti gerų darbų. Bus lengviau pradėti sezoną ir įskiepyti savo filosofiją nuo pat pradžių. Esu labai labai laimingas, kad liksiu „Lietuvos ryte“, – bendraudamas su 24sek.lt neslėpė M.Nicola.

– Treneri, daugeliui „Lietuvos ryto“ sprendimas pratęsti sutartį buvo netikėtas, nes Vilniaus klubas pasižymi didžiule trenerių kaita. Ar nustebote ir jūs pats? – 24sek.lt paklausė M.Nicolos.

– Susidariau įspūdį, kad vadovai liko patenkinti mano darbu. Pats nuo pat pradžių Vilniuje jaučiausi labai laimingas. Man patiko klubas, komanda. Neturėjau jokių priekaištų. Jie manė, kad gerai atlikau darbą ir kad galiu sėkmingai dirbti ateityje.

– Gal dar sezono metu „Lietuvos ryto“ vadovai buvo užsiminę, kad paliks jus trenerio poste nepriklausomai nuo sezono baigties?

– Ne. Sezono metu rūpinausi būsimomis rungtynėmis ir apie tokią galimybę nekalbėjome. Apie ateitį šnekėjome jau tik pasibaigus sezonui.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Marcelo Nicola
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Marcelo Nicola

– Greičiausiai nebuvo lengva pritaikyti savo krepšinio filosofiją, kai vasario viduryje atvykote į Vilnių. Juk komanda buvo aiškiai orientuota į žaidimą prie perimetro ir puolamąjį krepšinį.

– Tokia trenerio darbo dalis. Kiek įmanoma stengiausi įdiegti dalį savo krepšinio filosofijos. Gaila, kad nepavyko triumfuoti, bet stengsimės tai padaryti kitą sezoną. Dabar turime suburti stiprią komandą.

– Kurią poziciją reikia labiausiai patobulinti?

– Turime suburti gerą subalansuotą komandą. Nepasakysiu vieno aspekto. Tiesiog turime žaisti subalansuotą krepšinį. Norėdamas laimėti čempionų titulą, negali galvoti tik apie gynybą ar tik apie puolimą.

– Ką manote apie „Lietuvos ryto“ naujokus Deividą Gailių, Marių Runkauską, Roką Giedraitį?

– Jie – geri žaidėjai, bet laukia daug darbo. Kitam sezonui turime paruošti stiprią sudėtį.

– Ar turite jums patinkančių žaidėjų, kuriuos norėtumėte pasikviesti į „Lietuvos rytą“?

– LeBronas Jamesas (Šypsosi.). Būtų puiku (Šypsosi.).

Algirdo Venskaus nuotr./Antanas Kavaliauskas
Algirdo Venskaus nuotr./Antanas Kavaliauskas

Yra žaidėjų, kurių atsakymo dar laukiame. Negaliu atskleisti pavardžių, bet, be abejonės, stebime krepšininkus, kuriais pasitikime ir kurie galėtų mums padėti.

Turime vieną mums labai svarbų vyruką, su kuriuo reikėtų pratęsti sutartį. Tai – Antanas Kavaliauskas. Jis yra labai svarbus žaidėjas tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Antanas – patyręs, turi gerą charakterį, padeda jaunesniems žaidėjams, padeda įsilieti į komandą naujokams. Jei liks komandoje, savo patirtimi pravers ir Kšyštofas Lavrinovičius.

Visi turės daryti savo darbą.

– Kalbamės Donato Motiejūno krepšinio stovykloje. Prieš dvejus metus būtent čia ir prasidėjo jūsų kaip trenerio pažintis su Lietuvos krepšiniu. Nekeista?

– (Šypsosi.) Galbūt. Nežinau, ar tai turėjo įtakos mano karjeros keliui į Lietuvą. Tiesiog myliu krepšinį ir trenerio duoną, todėl čia ir atvykau. Donatas manęs paprašė prisidėti ir aš tai padariau su malonumu.

Patirtis šioje stovykloje – fantastiška. Smagu pasimokyti tiek iš kitų trenerių, tiek tų pačių vaikų. Matyti, kaip jie mėgaujasi krepšiniu. Štai todėl aš čia ir grįžau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius