Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 09

Netikėtas skambutis sujaukė paskutinę akimirką į rinktinę įšokusio snaiperio planus

Deividas Gailius jau ramiai ruošėsi draugiškiems turnyrams Turkijoje, kai jo telefoną sudrebino neplanuotas skambutis. Pamatęs, kad skambina Dainius Adomaitis, 30-metis snaiperis iškart suprato, apie ką bus kalba.
Deividas Gailius
Deividas Gailius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Draugiškos rungtynės | Lietuva – Latvija | 19:30 | „Siemens“ arena

Paskutinėje Lietuvos krepšinio rinktinės treniruotėje prieš rungtynes su Latvija sekmadienio rytą apsilankė trys žiniasklaidos atstovai: du žurnalistai ir vienas operatorius.

Vienintelis kontrolinis išbandymas prieš oficialius mūšius 2019-ųjų pasaulio čempionato atrankoje nekelia didelio ažiotažo.

„Deividai, čia dėl tavęs tiek susirinko?“ – juokavo pro šalį praėjęs Mindaugas Kuzminskas.

„Jo, visi trys“, – kvatojo Deividas.

Šio pokalbio būti visai neturėjo, nes dar prieš porą savaičių Dainius Adomaitis paskelbė 15 rinktinės žaidėjų sąrašą, kuriame nebuvo D.Gailiaus pavardės.

Bet į rinktinės stovyklą neprisistačius Mariui Grigoniui, atkritus Mindaugui Girdžiūnui ir Arnoldui Kulbokai, D.Adomaitis persigalvojo. Prieš 6 dienas 201 cm ūgio puolėjas jau buvo oficialiai pristatytas kaip Lietuvos rinktinės narys būsimoms 2019-ųjų pasaulio čempionato atrankos rungtynėms su Kroatija (rugsėjo 14 d.) ir Nyderlandais (rugsėjo 17 d.).

Toks D.Adomaičio sprendimas D.Gailiui buvo netikėtas.

„Ne, nieko nebuvome kalbėję. Treneris paskambino, papasakojo situaciją ir teko atvažiuoti“, – 24sek sekmadienio rytą po Lietuvos rinktinės treniruotės pasakojo D.Gailius.

Jo dar nebuvo nacionalinės komandos stovykloje penktadienį, kai visa ekipa susirinko pirmajai treniruotei Vilniaus „Ryto“ arenoje.

D.Gailius dar žaidė draugiškas rungtynes su Izmiro „Karšiyaka“, su kuria vasarą sudarė dvejų metų sutartį.

Turkijos klubas nebuvo labai patenkintas dėl tokio posūkio, bet D.Gailiui sužaidus su komanda draugiškas rungtynes, vėliau nebeliko kliūčių.

„Klubas, aišku, nenorėjo išleisti, todėl teko sužaisti dar vienas draugiškas ir dėl to čia pavėlavau. Bet viskas gerai susidėliojo ir išleido tvarkingai.

Žinote, visada smagu žaisti už Lietuvą. Kai pamačiau, kad treneris skambina, supratau, dėl ko, ir su mielu noru prisijungiau“, – tikino D.Gailius.

Su treneriu D.Adomaičiu apie tikslias savo užduotis šiame dvylikos vyrų būryje jis dar nekalbėjo, bet D.Gailius nujaučia, ko iš jo prašys strategas.

Klaipėdietis sykį jau vilkosi Lietuvos rinktinės aprangą pirmajame FIBA lange. Tada dvikovose su Kosovu ir Lenkija jis rinko vid. po 8 taškus, 4,5 atkovoto kamuolio ir 1,5 rezultatyvaus perdavimo.

Šįkart D.Gailių vėl matysime kompanijoje, kurioje bus daugiau aukščiausio kalibro ginklų. Būti čia jam svarbiau nei klubo draudimai.

Lietuvos rinktinės rotacija
Mantas Kalnietis Lukas Lekavičius
Renaldas Seibutis Adas Juškevičius
Edgaras Ulanovas Rokas Giedraitis Deividas Gailius
Mindaugas Kuzminskas Eimantas Bendžius Edgaras Želionis
Artūras Gudaitis Evaldas Kairys

PČ atrankos J grupė

1. Lietuva 6-0
2. Italija 4-2
3. Lenkija 3-3
4. Nyderlandai 3-3
5. Kroatija 3-3
6. Vengrija 3-3

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius