Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 30 /12:44

„Nevėžio“ stovykloje – legionieriaus įplieksti nesantaikos laužai: kas meluoja?

Kėdainių „Nevėžis“ turi didesnių problemų nei trečiadienio pralaimėjimas Pasvalio „Pieno žvaigždėms“. Į rungtynes neatvyko vienas kėdainiškių lyderių Malcolmas Grantas, kuris kaltina klubą algų nemokėjimu, tačiau „Nevėžio“ atstovai mušasi į krūtinę ir tikina, kad nėra skolingi nei vienam krepšininkui.
Malcolmas Grantas ir Ramūnas Cvirka
Malcolmas Grantas ir Ramūnas Cvirka / nuotr. kknevezis.lt

M.Grantas yra rezultatyviausias Kėdainių ekipos krepšininkas, pelnantis po 13,9 taško ir atliekantis po 4,5 rezultatyvaus perdavimo.

24sek žiniomis, legionierius gavo pelningesnį pasiūlymą iš Saratovo „Avtodor“, kuris kartu su Kėdainių klubu rungtyniauja toje pačioje FIBA Europos taurės turnyro grupėje.

Komandos tarpusavyje susitiko du kartus, abi rungtynes laimėjo Lietuvos komanda. M.Grantas pirmosiose rungtynėse pelnė 6 taškus ir pataikė tik 2 metimus iš 10-ties bei atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Tačiau per antras tarpusavio rungtynes legionierius surengė 19 taškų, 5 atkovotų kamuolių ir 5 rezultatyvių perdavimų pasirodymą. Tokios rungtynės tikrai galėjo įsiminti Rusijos klubo vadovams.

Iškart po 68:73 pralaimėto mačo namuose, „Nevėžio“ treneris Ramūnas Cvirka žurnalistams situaciją aiškino vaizdžiai ir be užuolankų: „Jis tik šiandien kažkam kažką pranešė. Ne vakar, ne užvakar, o šiandien prieš treniruotę.

Tai yra grubus komandos vidaus taisyklių pažeidimas. Situacija yra paprasta. Jei kam įdomu, ar jam pinigai išmokėti, tai taip, viskas yra išmokėta, bet jis serga savo žvaigždžių liga kažkokia.

Vakar dar nesirgo, bet šiandien iš ryto jam kažkas susisapnavo. Žinau, būna taip žaidėjams, kai seniau jie buvo niekas, niekur nebuvo kviečiami, o tada ateina, sužaidžia ir įsivaizduoja, kad jau gali sėsti ir išvažiuoti. Taip čia nebus.“

Tokių trenerio žodžių pro ausis nepraleido ir pats M.Grantas. Jis atsakymams pasitelkė twitterį, kuriame iš pradžių rašė, jog neketino komentuoti situacijos, bet po R.Cvirkos pasisakymų nusprendė papasakoti savo versiją.

Jis serga savo žvaigždžių liga kažkokia. Vakar dar nesirgo, bet šiandien iš ryto jam kažkas susisapnavo.

„Priežastis, kodėl šiandien nežaidžiau, yra tokia, kad „Nevėžis“ mano, jog žaidėjai turi žaisti už dyką.

Kodėl reikia sakyti, kad Malcolmas Grantas mano, jog yra žvaigždė. Ne, Malcolmas Grantas turi šeimą ir nežaidžia už dyką. Nepasirašiau nemokamo kontrakto“, – pyktį liejo krepšininkas.

Vėliau jis „Nevėžį“ išvadino neprofesionaliu klubu, esą komandos atstovai viešai meluoja, nors patys yra kalti dėl situacijos. „Pasakykit žiniasklaidai, kiek laiko vėluojate su mokėjimais“, – rašė M.Grantas.

24sek susisiekė su Kėdainių klubo direktore Ingrida Marijošiene. Ji apgailestavo, kad susidarė tokia situacija, ir neslėpė, kad anksčiau atlyginimai vėlavo, tačiau dabar klubas iš tikro nėra skolingas nei cento.

Kadangi komanda pateko į FIBA Europos taurę, biudžete buvo atsivėrusi skylė, tačiau vėliau savivaldybės pinigais ją pavyko užkamšyti ir dabar situacija, pasak I.Marijošienės, yra gera.

Paklausta, kodėl legionierius galėjo taip pasielgti, moteris 24 sek sakė: „Aš nesuprantu. Vyko rytinė treniruotė, po jos radau praleistą skambutį nuo jo agento. Perskambinau ir jis pasakė apie situaciją. Jis tikriausiai turi geresnį pasiūlymą.

Aišku, tik spėlioti galim, iš kur tas pasiūlymas atėjo. Gali būti viena iš tų komandų, su kuria mums Europos taurėj teko žaisti. Mes taip spėliojam. Aš niekaip nesuprantu tokios savivalės. Yra kontraktas, mes galime jam neišduoti paleidžiamojo rašto, bet kas iš to? Kuri pusė iš to laimės?“

Šiaip aš norėčiau, kad viskas baigtųsi gražiuoju, kad jis grįžtų, treniruotųsi ir toliau žaistų. Jis yra reikalingas komandai ir buvo vienas iš vedančių žaidėjų.

I.Marijošienė tikina, kad jokių ženklų apie tokį galimą scenarijų anksčiau pastebėta nebuvo. „Ar atlyginimai vėlavo? Taip, vėlavo, šito mes neslepiam, bet sakau, šiai dienai nėra klubas skolingas nei vienam žaidėjui ar treneriui.

Kodėl jis tada neišėjo, kai vėlavo atlyginimai? Tada jis treniravosi, žaidė. Tik gavo atlyginimą ir va. Yra galiojantis kontraktas ir jis grubiai jį pažeidė“, – 24sek pasakojo „Nevėžio“ direktorė.

Klubo vadovė pasakoja, kad apie situaciją yra informuotas ir advokatas, kad viskas būtų įvertinta iš teisinės pusės.

Tiesa, pati I.Marijošienė nepraranda vilties, kad vis dėlto pavyks su žaidėju susitaikyti. „Šiaip aš norėčiau, kad viskas baigtųsi gražiuoju, kad jis grįžtų, treniruotųsi ir toliau žaistų. Jis yra reikalingas komandai ir buvo vienas iš vedančių žaidėjų. Mano noras būtų toks“, – geriausią scenarijų piešė Kėdainių ekipos direktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius