-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nukraujavę „Šiauliai“ dramatiškai nukovė septynis jonaviečius

Nukraujavę „Šiauliai“ (5-14) pergalingai sugrįžo į „Betsafe-LKL“ kovas po rinktinių pertraukos.
Leonardas Thorpe'as
Leonardas Thorpe'as / Žanetos Bytautienės / „Šiaulių“ klubo nuotr.

Žydrūno Urbono auklėtiniai namuose 89:86 (28:25, 17:16, 23:20, 21:25) palaužė Jonavos „CBet“ (7-12) ir dar žingsneliu priartėjo prie atkrintamųjų traukinio.

Nuo aštuntoje vietoje įsitaisiusio Klaipėdos „Neptūno“ (6-12) šiauliečiai dabar atsilieka pergale. Tiesa, klaipėdiečiai yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau.

Aukšto intensyvumo pirmajame ketvirtyje abiem komandoms geriau sekėsi ne gintis, o rinkti taškus. Po dešimties minučių vieno metimo persvara džiaugėsi šeimininkai – 28:25. Antrasis kėlinys jau nebuvo toks rezultatyvus, tačiau vaizdas ant parketo iš esmės nesikeitė – pirmąją mačo dalį 45:41 laimėjo „Šiauliai“.

Po pertraukos šiauliečiai kiek padidino apsukas ir nutolo dviženkliu skirtumu (54:43), bet Jonavos krepšininkai greitai aptirpdė savo atsilikimą – 54:56. Po to ir vėl sekė sėkmingesnė šeimininkų atkarpa, leidusi į lemiamą kėlinį nusinešti kelių atakų pranašumą – 68:61. Penktoji pražanga iš mačo eliminavo Ivaną Marinkovičių, taip Virginijaus Šeškaus dispozicijoje liko vos šeši žaidėjai. Nepaisant to, svečiai kibo oponentams į atlapus ir likus 100 sekundžių komandas skyrė tik 2 taškai (77:79).

Tuomet į L.J. Thorpe'o dvitaškį dviem baudomis atsakė Ryanas Larsonas. Kitoje aikštės pusėje Danielio Baslyko tritaškis gerokai priartino jo komandą prie pergalės (84:79). Po vandens pertraukėlės R. Larsonas sukūrė „2+1“ situaciją, bet L.J. Thorpe'as darsyk pasižymėjo dvitaškiu (86:82). Tauras Jogėla prametė tritaškį, Shaquille'as Keithas, Justas Furmanavičius ir Bennettas Vander Plasas realizavo po vieną baudą, tačiau intrigos vėl įpūtė J. Furmanavičiaus tritaškis (86:88). Galiausiai D. Baslykas taip pat realizavo tik vieną baudos metimą, o J. Furmanavičiaus metimas iš aikštės vidurio skriejo pro šalį.

„Šiaulius“ į pergalę vedė L.J. Thorpe'as, kurio sąskaitoje – 28 taškai, 7 rezultatyvūs perdavimai ir 30 naudingumo balų. Svariai prie laimėjimo prisidėjo ir D. Baslykas (14 tšk., 20 naud. bal.) bei Paulius Danusevičius (14 tšk., 7 atk. kam., 17 naud. bal.).

„Betsafe-LKL“ nuotr./Žydrūnas Urbonas
„Betsafe-LKL“ nuotr./Žydrūnas Urbonas

Saulės miesto ekipa prieš pat rungtynes pranešė, jog atsinaujinusi pėdos trauma užbaigė Dachono Burke'o sezoną, o plyšęs blauzdos raumuo 5-6 savaitėms iš rikiuotės eliminavo ir vieną komandos lyderių Eimantą Stankevičių.

Svečių gretose lyderiavo lietuviai puolėjai – J. Furmanavičius ir T. Jogėla. Pirmasis pelnė 29 taškus, atkovojo 6 kamuolius ir surinko 24 naudingumo balus, o antrasis prie 15 taškų pridėjo 8 atkovotus kamuolius, 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 22 naudingumo balus.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Virginijus Šeškus
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Virginijus Šeškus

Jonaviečiai irgi nesivertė pilna rotacija – susitikimui neregistruotas buvo Mike'as Lewisas, ant parketo neišbėgo Lukas Kreišmontas, o komandą paliko nė vienerių rungtynių nesužaidęs vidurio puolėjas Ousmane'as Drame'as. Naujasis „CBet“ vidurio puolėjas, I. Marinkovičius, pelnė 13 taškų ir atkovojo 7 kamuolius, tačiau išnaudojo asmeninių pražangų limitą ir surinko tik 4 naudingumo balus.

„Šiauliai“: L.J. Thorpe'as 28, Danielis Baslykas ir Paulius Danusevičius po 14, Shaquille'as Keithas ir Nojus Mineikis po 10.

„CBet“: Justas Furmanavičius 29, Tauras Jogėla ir Strahinja Mičovičius po 15, Ivanas Marinkovičius 13, Edvinas Šeškus 7.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius