-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 06

Nukraujavusį „Rytą“ pažeminęs „Žalgiris“ iškovojo rekordinę pergalę

Lietuvos krepšinio grandų dvikova – be jokios intrigos. Kauno „Žalgirio“ ekipa sumindė vos su septyniais pagrindinės komandos krepšininkais atvykusį Vilniaus „Rytą“ ir rekordinę pergalę prieš savo aršiausią varžovą iškovojo rezultatu 92:45 (23:11, 22:11, 27:11, 20:12).
Marius Grigonis
Marius Grigonis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Kauniečiams Lietuvos krepšinio pirmenybėse tai jau septintoji pergalė iš eilės. Daugkartiniai LKL čempionai yra vienvaldžiai lygos lyderiai.

„Rytui“ tai buvo ketvirtasis kluptelėjimas per 11 susitikimų. Jau po dviejų dienų sostinės krepšininkų laukia labai svarbi FIBA Čempionų lygos akistata su Rygos VEF.

„Žalgiris“ šiame mače iškovojo ne tik didžiausią pergalę klubo istorijoje prieš Vilniaus „Rytą“, kuri iki šiol siekė 38 taškus (2019 m., 92:54), bet 47 taškų skirtumas tapo rekordiniu šių dviejų komandų akistatose.

Iki šio susitikimo rekordas priklausė tuometiniam Vilniaus „Lietuvos Rytui“, kuris 2009 m. kauniečius pažemino 42 taškų skirtumu (100:58).

Rungtynių pradžia – klampi ir fiziška, o jau per pirmąsias kėlinio minutes buvo užfiksuotos dvi nesportinės pražangos. Iš pradžių M.Echodas be ceremonijų trinktelėjo alkūne M.Grigoniui, tačiau po kelių akimirkų jau „Ryto“ aukštaūgis atsidūrė nukentėjusio vietoje, kuomet nesportiškai prasižengė M.Gebenas. Antroje kėlinio pusėje „Žalgiris“ surado savo lyderį L.Lekavičių, kuris pelnė 9 taškus, o greitai į priekį nurūkę LKL čempionai pirmavo 23:11.

Pirmajame kėlinyje du žalgiriečiai buvo priversti sėstis ant atsarginių suolelio ne savo noru – S.Vasturia pasisuko čiurną, o po M.Echodu pasimaišęs R.Jokubaitis susitrenkė galvą. Visgi pastarasis jau po kelių minučių sugrįžo į aikštę, o S.Vasturia rungtynėse nebepasirodė.

D.Kairys dar pirmoje rungtynių dalyje į kovą metė du Vilniaus krepšinio piramidės atstovus Roką Jocių bei Adą Šimonį, tačiau net ir minimalus suteiktas poilsis klubo lyderiams vaisių neatnešė. „Žalgiris“ dominavo bei pradėjo pataikyti tritaškius – du A.Milaknio tolimi metimai, Th.Walkupo ir K.Lukošiūno tritaškiai bei šeimininkų dominavimas 45:22.

Po pertraukos vaizdas aikštėje darėsi dar liūdnesnis. Išsikvėpę vilniečiai nesusikurdavo absoliučiai jokių progų puolime, o didelę rotaciją naudojęs Martinas Schilleris palaikė savo auklėtinių degimą aikštėje. Likusi rungtynių dalis tebuvo formalumas – vienintelė likusi intriga buvo ta, ar „Žalgiriui“ pavyks savo amžinus varžovus nugalėti rekordine persvara.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lukas Lekavičius
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lukas Lekavičius

Nugalėtojų gretose puikias rungtynes sužaidė Lukas Lekavičius. Kauniečių įžaidėjas pataikė visus 8 metimus iš žaidimo, o su 17 taškų ir 20 naudingumo balų buvo rezultatyviausias bei naudingiausias mačo žaidėjas.

Solidžiai prieš savo buvusį klubą atrodė ir daug žaidimo laiko gavęs Marekas Blaževičius. Vidurio puolėjas per 22 min. pelnė 10 taškų ir surinko 14 naudingumo balų.

Vilniečių komandoje vieninteliu dviženklininku tapo Martynas Echodas, įmetęs 10 taškų, tačiau pataikęs tik 3 dvitaškius iš 11.

Nerezultatyviausią sezono mačą sužaidęs „Rytas“ iš žaidimo atakavo tragiškais procentais: vos 25% dvitaškių, 19% tritaškių ir 64% baudų.

Kovą po krepšiu svečiai pralaimėjo 29:43, o rezultatyvių perdavimų grafoje skirtumas daugiau nei dvigubas – 10:21.

Kauno „Žalgiris“: Lukas Lekavičius 17 (20 naud. bal.), Marius Grigonis 14, Rokas Jokubaitis 11 (6 rez. perd.), Marekas Blaževičius 10 (6 atk. kam.), Artūras Milaknis 9, Nigelas Hayesas ir Martinas Gebenas po 8, Thomas Walkupas ir Paulius Jankūnas (9 atk. kam.) po 6, Karolis Lukošiūnas 3, Steve'as Vasturia 0, Augustine'as Rubitas nerungtyniavo.

Vilniaus „Rytas“: Martynas Echodas 10 (8 atk. kam.), Dovis Bičkauskis 9, Mindaugas Girdžiūnas ir Gytis Radzevičius po 6, Augustas Marčiulionis ir Kristijanas Kitsingas po 5, Lukas Uleckas 3, Adas Šimonis 1, Rokas Jocius 0.

Rungtynių eiga

Po IV kėlinių: Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Rytas“ 92:45

40 min. Finalinė rungtynių sirena fiksuoja rekordinę kauniečių pergalę 47 taškų skirtumu – 92:45

37 min. Rezultatas milžiniškas, tačiau tai vis tiek išskirtinė akimirka pirmą tašką LKL nuo baudos metimų linijos pataikiusiam A.Šimoniui (85:43).

35 min. Tikriausiai paskutinė – reklaminė minutės pertraukėlė, prieš kurią žalgiriečiai pirmauja 83:42.

33 min. Vienas iš retesnių „Ryto“ mini spurtų 5:0, tačiau esmės šiame mače tai nekeičia (79:40).

31 min. Įkaitusio Milo nebeatšaldysite – eilinis tritaškis į vilniečių krepšį (75:33).

Po III kėlinių: Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Rytas“ 72:33

30 min. Lyg to būtų maža, A.Milaknis su beveik trečiojo kėlinio sirena įsodina dar vieną tritaškį (72:33).

29 min. Na štai – jau turėjome ir 40 taškų persvarą, kurią kiek aptirpdo dar per gerą metrą nuo tritaškio pataikęs D.Bičkauskis (67:30).

27 min. Technine pražanga yra „apdovanojamas“ Vilniaus „Ryto“ suolas. Visgi sostinės krepšininkų nusivylimas yra tikrai suprantamas (65:24).

26 min. Viso labo du vilniečių pelnyti taškai per kėlinį – 62:24.

24 min. Nelabai ką yra ir pakomentuoti. Po M.Grigonio dvitaškio žalgiriečių persvara pirmą kartą perkopia 30 taškų (55:24).

23 min. N.Hayesas nesunkiai apeina K.Kitsingą ir suverčia du taškus su pražanga (53:24).

21 min. Kėlinys prasideda Th.Walkupo tritaškiu, o šeimininkų persvara pasiekia naujas rekordines aukštumas (48:22).

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Augustas Marčiulionis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Augustas Marčiulionis

Po II kėlinių: Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Rytas“ 45:22

19 min. Į bet kokį vilniečių bandymą sugrįžti „Žalgiris“ sureaguoja atitinkamai. Antrasis Milo tritaškis ir komandas skiria vėl 20 taškų (42:22).

17 min. Pagaliau ledus pralaužia ir K.Kitsingas, pataikydamas pirmą tritaškį. Estui atsaką pateikia K.Lukošiūnas, įmesdamas tokios pat vertės metimą (39:20).

16 min. Antrasis M.Gebeno dėjimas, šį kartą jau pagavus R.Jokubaičio siųstą kamuolį ore (36:17).

15 min. Na štai – įpusėjus antram kėliniui LKL debiutuoja ir kitas „Ryto“ jaunuolis Adas Šimonis.

14 min. Šviesulių vilniečių gretose nedaug, tačiau tokiu tampa lėtas, bet labai užtikrintas A.Marčiulionio prasiveržimas (32:16).

12 min. Vau! M.Blaževičius atlieka jau antrą įspūdingą bloką, šįsyk neleisdamas M.Echodui įkrauti kamuolį į krepšį (30:12).

11 min. M.Echodas tik ketvirtuoju bandymu pataiko pirmą savo baudos metimą, o kitoje aikštės pusėje tinklelį toliau skrodžia L.Lekavičiaus metimai (27:12).

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martinas Geben
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martinas Geben

Po I kėlinio: Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Rytas“ 23:11

10 min. Jau devyni L.Lekavičiaus taškai, o jo vedamas „Žalgiris“ pirmauja daugiau nei dvigubai – 23:11. Tokiais tempais kauniečiai gali pasiekti ir rekordinę sezono pergalę.

8 min. D.Kairys jau pirmajame kėlinyje į ugnį metą jaunąjį Roką Jocių, kurį iš karto puolime atakuoja M.Blaževičius – 18:8.

7 min. Keturi greiti L.Lekavičiaus taškai ir kauniečiai tolsta – 14:6.

6 min. Po pirmosios minutės pertraukėlės į kovą yra metamas M.Blaževičius, kuriam tai pirmasis mačas prieš savo buvusį klubą (10:4). Jaunuolis iš karto išsivalo savo baudos aikštelę ir nupučia M.Girdžiūno metimą.

5 min. Greitoje atakoje Th.Walkupas atlieka perdavimą-saldainiuką per nugarą M.Gebenui, kuris drebina „Žalgirio“ arenos krepšį (8:4).

3 min. Antroji nesportinė nuobauda – šįsyk jau prieš M.Echodą, kurį ne pagal taisykles timptelėjo M.Gebenas. Apmaudu, jog aukštaūgis nepataiko nė vienos baudos (6:2).

2 min. M.Echodas be ceremonijų trinkteli M.Grigoniui alkūne ir užsidirba nesportinę pražangą. Atsižvelgiant į tai, kad jis yra vienintelis vilniečių vidurio puolėjas, Martynui reikėtų būti atsargesniam (4:2).

1 min. Žalgiriečiai jau pirmoje atakoje dominuoja po lenta ir nusiima keletą kamuolių puolime, tačiau nepataiko nesunkių metimų. „Ryto“ taškų sąskaitą atidaro M.Echodas, bet ilgai persvara džiaugtis nepavyksta – pasižymi ir M.Grigonis (2:2).

Kauno „Žalgirio“ startinis penketas: Th.Walkupas, M.Grigonis, S.Vasturia, N.Hayesas ir M.Gebenas

Vilniaus „Ryto“ startinis penketas: A.Marčiulionis, M.Girdžiūnas, G.Radzevičius, K.Kitsingas, M.Echodas.

Beje, LKL čempionai šiame mače versis be Joffrey Lauvergne'o, tad savojo šanso neabejotinai sulaukti turėtų jaunasis Marekas Blaževičius, kuris pirmajame klubų mače nerungtyniavo.

Prieš rungtynes palaikymą savo klubui išreiškė ir aktyviausia Kauno „Žalgirio“ aistruolių grupuotė „Green White Boys“, tuščią tribūną užpildžiusi dideliu plakatu – „Stipresnio viruso už žaliai baltą nėra“.

VIDEO: „urBONUSas“: rinktinės gėda, „Ryto“ mįslės ir TOP 30 kontraktų Lietuvoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius