Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 02

Nuo kroato žinutės iki algos dydžio: „Barcelona“ traukia į save Šarą

Barselona ūžia apie Šarą. Žinia apie Kauno „Žalgirio“ trenerio sprendimą palikti Lietuvą ir keltis į Barseloną oficialiai gali nuaidėti bet kurią minutę, o kai kurie skelbia, kad susitarimas jau yra įvykęs.
„Karštasis“ Šaras rungtynėse su Milano „Olimpia“
„Karštasis“ Šaras rungtynėse su Milano „Olimpia“ / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Buvęs „Barcelona“ žaidėjas, dabar NBA rungtyniaujantis Mario Hezonja pirmasis brūkštelėjo.

„Šaras grįžta į „Barca“, – prieš vidurnaktį vėlyvą trečiadienio vakarą parašė Kroatijos krepšininkas, šiuo metu atstovaujantis „Portland Trail Blazers“.

Ketverius metus Barselonoje žaidęs kroatas prasilenkė su Šaru, kai šis pats dar rungtyniavo Katalonijos komandoje.

2000–2003 ir 2012–2013 m. „Barcelona“ klube rungtyniavęs, Eurolygos titulą ir tris Ispanijos lygos aukso medalius ten laimėjęs Šaras dabar laukiamas sugrįžti kaip treneris.

Jo pravardė ėmė skambėti visoje Ispanijos žiniasklaidoje, kai tik „Barcelona“ paskelbė, jog atsisveikino su Svetislavu Pešičiumi, kai 70-mečio serbo treniruojama komanda pralaimėjo Ispanijos lygos finale antradienį.

nuotr. Alfredo Pliadžio /Svetislavas Pešičius
nuotr. Alfredo Pliadžio /Svetislavas Pešičius

„Šaras yra arčiau nei bet kada“, – skelbė „mundodeportivo“.

„Išlydėjus Pešičių taikinys Nr. 1 yra Šarūnas Jasikevičius, – rašė šis „Barcelona“ klubui artimas portalas. – Lietuvio sugrįžimas į „Palau“ areną, kur jis tapo tikru idealu kaip žaidėjas, dabar atrodo įmanomas kaip niekada.“

Skelbiama, kad „Barcelona“ traukia Šarą visa jėga ir jam žada suteikti visas galias, ko lietuvis treneris negalėjo tikėtis anksčiau, prieš porą metų, kai derėjosi su „Barcelona“ vadovais, bet tada liko nustebęs jų dėl jų abejingumo.

„Mundodeportivo“ priminė, kad Š.Jasikevičius turi sutartį su „Žalgiriu“, bet gali ją nesunkiai nutraukti, nes kontrakte numatyta tokia sąlyga, o pastaruoju metu jis derėjosi ir su Stambulo „Fenerbahče“, kurią paliko Željko Obradovičius: „Tos derybos truko ilgai pastarosiomis dienomis, bet Šaras nenorėjo duoti atsakymo, nesulaukdamas, kas nutiks Ispanijos lygoje ir nesužinojęs dėl S.Pešičiaus ateities.

Buvęs „Barca“ žaidėjas visada svajojo sugrįžti į „Palau“ areną ir Barseloną, miestą, kurį jis myli ir tikriausiai neturės geresnės galimybės sugrįžti nei dabar. Tiesa, abi pusės turi suderinti (ar sudeginti) senas nuoskaudas ir sukurti naujus santykius.“

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Apie Šaro sugrįžimą trimituoja ir kiti Ispanijos žiniasklaidos didžiausi kanalai.

„Nors Pešičiaus sutartis galiojo iki 2021 metų birželio 30 dienos, klubas nusprendė nutraukti kontraktą, kad surastų naują trenerį pergalingam projektui. Jau kelis sezonus trokštamas yra Šarūnas Jasikevičius“, – rašė AS.

„Marca“ svarstė, kad nereikėtų nurašyti Ž.Obradovičiaus ir Pedro Martinezo variantų, nes jie yra laisvi rinkoje.

Bet ir „Marca“ pabrėžė: „Taikinys yra Šarūnas Jasikevičius.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Iš Turkijos pasigirdo žinia, kad Š.Jasikevičius mieliau žvalgosi į „Barcelona“, nepaisant to, kad Stambulo „Fenerbahče“ siūlo jam geresnes finansines sąlygas.

Turkijos žiniasklaidos kanalo „Socrates Dergi“ žurnalistas Uguras Ozanas Sulakas skelbė, esą „Barca“ pasiūlymas Šarui buvo bent puse milijono eurų prastesnis nei „Fenerbahče“ siūlytos sąlygos.

Turkas anksčiau rašė, jog Stambulo klubo dvejų metų pasiūlymas Š.Jasikevičiui su visomis premijomis gali siekti beveik 3,2 mln. eurų, t.y. 1,6 mln. per sezoną.

Tokiu atveju „Barcelona“ siūlytų truputį daugiau nei milijoną eurų per metus, o tai būtų panašu į tai, kiek Š.Jasikevičius uždirba Kauno „Žalgiryje“.

Tačiau dėl pandemijos ir nenuspėjamų pajamų iš bilietų kitą sezoną Kauno klubas priverstas smarkiai spausti biudžetą.

Diržus veržėsi ir Barselonos klubas, bet jame lieka visas žvaigždynas: Thomas Huertelis, Corry Higginsas, Pau Ribas, Alexas Abrinesas, Adamas Hanga, Victoras Claveras, Pierre Oriola, brangiausiu Europos krepšininku laikomas Nikola Mirotičius bei du sezonus pas Šarą Kaune žaidęs Brandonas Daviesas, taip pat į Barseloną persikelsiantis buvęs bendražygis Nickas Calathesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius