-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 04 13

Nuo laiptų vyrą nustūmęs krepšininkas įstrigo Šilutėje: „Iš manęs nori 100 tūkst. eurų“

Eina trečia savaitė, kai Jeffery Charlesas Perkinsas buvo atleistas iš „Šilutės“ klubo, bet amerikietis krepšininkas vis dar Lietuvoje. „Viską padarysime, kad jis čia sėdėtų dar ilgai“, – sakė Tomas Kazlauskas, kurį krepšininkas nustūmė nuo laiptų per incidentą paryčiais prie Šilutės naktinio klubo durų.
Jeffery Perkinso
Jeffery Charlesas Perkinsas / NKL/MBaranausko nuotr.

J.Ch.Perkinsas vis dar Šilutėje, kur atvyko žaisti krepšinį, bet dabar jau nežinia, kada vėl galės tai padaryti.

Iš Sietlo kilęs 25 metų krepšininkas giliai įklimpo, kai sužalojo T.Kazlauską per kraupų incidentą, užfiksuotą vaizdo kamerų.

VIDEO: Jeffery Perkinso nuotykiai Šilutėje

Iš pirmo žvilgsnio ramiai prasidėjęs pokalbis baigėsi liūdnai abiem jo dalyviams.

T.Kazlauskas patyrė kojos lūžį ir turėjo atlaikyti klubo sąnario operaciją, o J.Ch.Perkinsui gresia keleri metai nelaisvės, jei jis nesusitars su nukentėjusiu dėl žalos atlyginimo.

„Veikėjas, kuris mane kaltina, prašo 100 tūkst. eurų – negaliu su tuo sutikti, nes neturiu tokių pinigų. Nesu net arti to, – sakė amerikietis, iki konflikto žaidęs Nacionalinėje krepšinio lygoje – antroje pagal pajėgumą po LKL. – Aš sakiau, kad negaliu to padaryti, bet man pasakė, kad tada mane laikys čia tiek ilgai, kiek galima.“

Konfliktas įvyko kovo 25 dieną pusę penkių ryte prie Šilutės kokteilių baro „Golden Room“ lauko durų. Jos yra antrajame aukšte, pakilus apie 2,3 metro nuo šaligatvio.

Štai kaip situaciją pasakojo T.Kazlauskas: „Aš paprašiau, kad mane praleistų, nes ėjau į vidų pasikviesti draugo. Jis (J.Ch.Perkinsas) nelabai norėjo įleisti manęs.

Dariau viską, kad išvengčiau konflikto. Puikiai pamenu, kad sakiau jam „give me five“.

Prieš tai jie buvo išvaryti iš klubo. Tiesiog aš pasitaikiau ne laiku ir ne vietoje. Konfliktų nebuvo, bet vyrai jau buvo pradėję banguoti viduje ir apsaugos jau buvo išprašyti lauk. O išėjus lauk pasitaikiau aš.

Dariau viską, kad išvengčiau konflikto. Puikiai pamenu, kad sakiau jam „give me five“ (duok penkis). Pažiūrėkite įrašą ir įsitikinsite, kad aš keliu ranką nepiktai: duok penkis ir eik, žmogau, šalin, nes nesame nusiteikę boksuotis.“

J.Ch.Perkinso versija buvo kiek kitokia.

Papasakokite, kas nutiko tą naktį, tiksliau, paryčiais prie naktinio baro, kur krepšininkų neturėtų būti tokiu metu, 15min paklausė J.Ch.Perkinso.

– Tai buvo vakaras po rungtynių, kita diena mums buvo laisva. Aš nuobodžiavau namie, tad sutikau su pasiūlymu prasiblaškyti ir džiaugiausi lietuvių kompanija.

V.Mikaičio/NKL nuotr./Jeffery Charlesas Perkinsas
V.Mikaičio/NKL nuotr./Jeffery Charlesas Perkinsas

Ketinau keliauti namo, kai prie manęs pristojo vyras. Jis kalbėjo tik lietuviškai, bet agresyviu tonu.

Nežinojau, ką jis kalba, galbūt kažką neteisingai supratau, bet pasakiau jam, kad turiu eiti namo, ačiū, bet nesuprantu, ką tu sakai. Tada jis prisiartino, pagriebė mano ranką. Aš tiesiog atstūmiau jį šalin. Nenorėjau sužeisti, tik nustumti nuo savęs. Bet jis buvo pakankamai girtas, neišlaikė balanso ir nukrito.

Nenorėjau sužeisti, tik nustumti nuo savęs. Bet jis buvo pakankamai girtas, neišlaikė balanso ir nukrito.

Aš tikrai nenorėjau jo sužaloti, tiesiog pasidaryti sau erdvės.

– Tad šis konfliktas įvyko jums abiem nežinant, apie ką kalbatės?

– Taip. Tai net nebuvo konfliktas. Aš rengiausi eiti, stengiausi nekreipti dėmesio, nors jis kažką kalbėjo. Lietuviškai žinau tik „labas“, tad ir sakiau jam, kad turiu eiti. Beveik visi supranta, kai sakai, kad nori eiti, bet nebuvau tikras, kad jis suprato. Jis pagriebė ranką, tad jį nustūmiau.

– Pastūmėte stipriai.

– Ne, nelabai stipriai, jis tiesiog nelaikė pusiausvyros, deja, už jo nebuvo turėklų.

– Ar bandėte sužinoti, kas jam nutiko?

– Ne tą naktį, nes tada iškart išėjo jo draugas, kuris norėjo su manimi susimušti. Kai ištrūkau iš jo draugo, tiesiog pabėgau. Nenorėjau toliau tęsti kovos.

– Pabėgote namo?

– Taip.

– Ar incidento metu jūs buvote paveiktas alkoholio?

– Taip, bet ne tiek, kad norėčiau ką nors sužeisti ar nežinočiau, ką darau.

– O kitą dieną jus sulaikė policija?

– Kitą dieną treneris man pranešė, kad viskas yra nufilmuota. Pirmadienį įvyko pokalbis su policija.

Klubas poelgio netoleravo

Dėl naktinių žygių J.Ch.Perkinsas tuoj pat buvo atleistas iš „Šilutės“ klubo.

202 cm ūgio amerikietis rinko po 11 taškų ir atkovojo po 4,6 kamuolio NKL pirmenybėse, bet „Šilutės“ komandos vadovas Dainius Gricevičius iškart priėmė sprendimą.

„Tai buvo skaudi netektis – jis buvo vienas pagrindinių žaidėjų ir kas žino – gal vienas jo atkovotas kamuolys ar blokas būtų mums padėjęs iškopti į finalo ketvertą, – sakė D.Gricevičius, kurio vadovaujama komanda ketvirtfinalio serijoje 2:3 nusileido Kauno „Žalgirio-2“ komandai, šį savaitgalį kovosiančiai dėl NKL apdovanojimų. – Jis atsiprašė, pripažino klaidą ir net atsisveikino su ašaromis akyse.

Tačiau mes negalėjome toleruoti tokio poelgio, todėl abipusiu susitarimu santykius nutraukėme.“

VIDEO: Jeffery Perkinso dėjimas Jonavoje

Klubas nutraukė sutartį, sustabdė krepšininko būsto nuomos sutartį, maitinimą ir tęsė gyvenimą be J.Ch.Perkinso.

O šis pateko į sudėtingą padėtį.

Policijos teigimu, ikiteisminio tyrimo byloje J.Ch.Perkinsui yra paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš Lietuvos.

Iš pradžių krepšininkas tikėjosi, kad tardytoja baigs ikiteisminį tyrimą iki balandžio 17 dienos – būtent tai dienai, po NKL finalo ketverto, klubas jau seniai yra nupirkęs bilietus į Jungtines Valstijas.

„Aš bandžiau kalbėtis su JAV ambasada, tačiau tik vienas asmuo pasiūlė pagalbą. Susisiekiau su teisininku, bet neturiu pinigų jo paslaugoms sumokėti. Man buvo skirtas valstybinis juristas, bet vyresnio amžiaus žmogus nelabai gali mane suprasti, nes nemoka angliškai. Jokio bendradarbiavimo, jis tik atidirba savo valandas, – sakė J.Ch.Perkinsas. – Bandžiau vėl kreiptis į ambasadą, bet jie atsisakė man padėti, nes mano pasas yra policijoje.“

M.Baranausko/NKL nuotr./Jeffery Charlesas Perkinsas
M.Baranausko/NKL nuotr./Jeffery Charlesas Perkinsas

Skaičiuoja, kad trauma atsilieps ir verslui

Amerikiečiui talkina tik „Šilutės“ komandos treneris Laimonas Eglinskas, laisvai kalbantis angliškai.

Visa tai atsilieps mano verslui, be to, prieš akis dar laukia operacijos, reabilitacijos. Tai ne piršto įpjovimas.

Jis patvirtino, kad krepšininkas kelis kartus buvo susitikęs su žemės ūkio srityje dirbančiu T.Kazlausku, kuris reikalauja 100 tūkst. eurų žalos atlyginimui.

To neslepia ir nukentėjęs vyras. „Taip, taip, – dėl 100 tūkst. eurų patvirtino T.Kazlauskas, kuris ieškiniui teisme sukurti pasitelkė advokatą. – Mūsų ieškinys paskaičiuotas pagal verslo balansus, piniginius srautus. Tai nėra iš kosmoso paimti skaičiai. Visa tai atsilieps mano verslui, be to, prieš akis dar laukia operacijos, reabilitacijos. Tai ne piršto įpjovimas, viskas nėra taip paprasta.

Aš negaliu vairuoti. Manau, kad teismas nuspręs, ar mano prašoma suma yra didelė.

Derybų negali būti, jei žmogus sako, kad nieko neturiu ir neturėsiu. Jei jis tartųsi ir siūlytų išmokėjimų grafiką – jei ne dabar, tai po metų sumokės, galima būtų derėtis, bet noro nerodo. Tad tegu sprendžia teismas.“

Suma tokia didelė todėl, kad esu amerikietis. Tai vienintelė priežastis.

J.Ch.Perkinsui pagal straipsnį už atitinkamą nusikaltimą gresia bausmė laisvės atėmimu iki trejų metų.

Jis teigė, jog santaupos jau beveik ištirpo, tad jis niekaip negali atlyginti prašomos sumos, kuri jam atrodo nereali.

„Ji tokia didelė todėl, kad esu amerikietis. Tai vienintelė priežastis,“ – skundėsi J.Ch.Perkinsas.

Jis tikisi išsikapstyti kažkaip be pagalbos iš JAV. „Nenoriu velti į savo problemas kitų“, – sakė krepšininkas, kilęs iš daugiavaikės šeimos Sietle – jis turi šešis brolius bei seseris.

VIDEO: Perkinsas drebina krepšinio konstrukciją

Krepšininkui padedantis treneris L.Eglinskas įsitikinęs, kad žaidėjas turėtų atlyginti žalą, bet prašoma žalos atlyginimo suma ir jam atrodo nesąžininga, juo labiau kad nukentėjusiam koja jau buvo lūžusi keturis kartus anksčiau.

Šiuo metu padėtis atrodo prasta ne tik kojos lūžį patyrusiam lietuviui, bet ir jį nustūmusiam amerikiečiui.

Lietuvoje tai tapo dideliu įvykiu, bet gal man dar pavyks kažkur žaisti krepšinį.

„Aš nežinau, kas bus toliau. Man tai pirmas toks atvejis, dar nesu buvęs tokioje situacijoje, nežinau, kaip tai atsilieps mano krepšinio karjerai, – sakė J.Ch.Perkinsas. – Lietuvoje tai tapo dideliu įvykiu, bet gal man dar pavyks kažkur žaisti krepšinį.

Galbūt kiti atsižvelgs į tai, kad taip man nutiko pirmą kartą, kad tai tiesiog buvo blogas sprendimas. Ne man vienam nutinka tokių dalykų. Tikiuosi, kad nenusikaltau taip baisiai, kad visiškai sugadinčiau savo karjerą.“

Bet kuriuo atveju jo karjera ir pajamos nelabai įdomu T.Kazlauskui, kuriam nerūpi NKL žaidėjo uždarbio dydis. Jis nelinkęs daryti nuolaidų: „Ar tai turėtų mane jaudinti? Jis turėjo prieš nusikaltimą įvertinti. Dabar tai jo problemos, o ne mano.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius