Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 14

Nustebęs A.Gudaitis – apie rinktinės viltis kautis dėl medalių ir norą lipti sienomis

Artūras Gudaitis su nuostaba žvelgia į masinį krepšinio žvaigždžių atsisakymą žaisti pasaulio čempionate. Sienomis norintis lipti Milano „Olimpia“ aukštaūgis troško vėl užsivilkti nacionalinės komandos marškinėlius, tačiau stebės mūsiškių žygį Kinijoje tik per televizorių. 15min laidoje „Rinktinė 2019“ A.Gudaitis dalijosi įžvalgomis apie lietuvių galimybes kautis dėl planetos pirmenybių medalių.

JAV, Serbija ir Lietuva – tokius tris pasaulio čempionato favoritus, prijausdamas savo komandai, išvardijo Artūras Gudaitis.

26 metų 208 cm ūgio vidurio puolėjo teigimu, lietuviai pajėgūs laimėti grupės varžybas su Australija, Kanada bei Senegalu ir nemato priežasčių, kodėl mūsiškiai negalėtų pretenduoti į medalius.

„Kodėl negali? – paklaustas, ar lietuviai gali laimėti medalius, laidoje „Rinktinė 2019“ atkirto A.Gudaitis. – Mes turime į tai taikytis. Mes esame krepšinio valstybė ir už tai mus gerbia.

Mums nereikia nieko bijoti ir turime eiti su tokiu mentalitetu.

Nesu sutikęs žaidėjo, kuris rinktinėje galvotų apie aštuntukus. Man tai yra nesuprantama. Tie tikslų kėlimai... Čia kam? Tikrai ne žaidėjams, gal tik visuomenei arba žiniasklaidai.“

Pasaulio čempionato burtai lietuvius suvedė į vieną grupę su Australijos, Kanados ir Senegalo rinktinėmis. Ant popieriaus šie priešininkai atrodė labai galingai, tačiau artėjant turnyrui NBA žvaigždės ėmė kristi iš sąrašų kaip per žvaigždžių lietų.

Iš 17 NBA pavardžių išplėstiniame kandidatų sąraše, kanadiečių stovykloje liko vos trys.

„Dabar pasižiūrėjus į žaidėjų sąrašą, kurie atsisako žaisti rinktinėse, atrodo, kad tas pasaulio čempionatas tampa antrarūšiu turnyru, – teigė A.Gudaitis. – Man yra keista. Pats tikrai norėjau prisiminti tą vasarą, kai visi kartu susirenka, ruošiasi čempionatui.

Manau, kiekvienam sportininkui toks pasitraukimas nuo krepšinio ilgam laikui yra sunkus. Tu lipi sienomis. Nežinai, ką daryti. Esi išprotėjęs. Įsivaizduoju, su manimi net sunku gyventi.

Mano emocinė būsena tokia, kad reikia išsikrauti. Treniruotės ir reabilitacija neprilygsta rungtynėms. Ta emocija yra visai kita.“

Daugiau A.Gudaičio įžvalgų žiūrėkite 15min laidoje „Rinktinė 2019“.

VIDEO: „Rinktinė 2019“: Rose komplimentai, brolių pokštai ir ginčas dėl favoritų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius