-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 18

Nušvilpto „Lietuvos ryto“ treneris Rimas Kurtinaitis ieškos naujų būdų nuversti „Žalgirį“

Paskutinėmis Karaliaus Mindaugo taurės minutėmis Linas Kleiza vis žvilgčiojo į telefoną „Lietuvos ryto“ atsarginių suolo gale. Vilniečių sporto direktoriaus mobiliojo po finalinės turnyro kovos nepasiekė žinutės su sveikinimais laimėjus titulą. Pirmą kartą taip arti trofėjaus kaip klubo vadovas buvęs L.Kleiza turės būti kantrus ir pasitikėti savo vedliu. Rimui Kurtinaičiui ir jo kareiviams nepavyko grąžinti į Vilnių Karaliaus Mindaugo taurės.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Atsigavę po šalto dušo 0:8, „Lietuvos ryto“ krepšininkai buvo perėmę iniciatyvą ir jau veržėsi į pergalę.

Vilniečiai nagais plėšė kamuolius iš žalgiriečių rankų. Jie trigubomis pastangomis bandė atremti „Žalgirio“ išpuolius. Dažnai šoko aukščiau principinių varžovų galvų.

Bet „Žalgiris“ po pertraukos įjungė Eurolygos režimą ir paliko vilniečius čempioniškuose dūmuose 81:62.

„Lietuvos ryto“ krepšininkai paliko „Švyturio“ arenos parketą ir nuleidę galvas, ir nušvilpti. Net kai lipo atsiimti apdovanojimų, didžioji žiūrovų dalis švilpė sidabro medalininkams.

„Gėda! Gėda!“ – šaukė būrelis žiūrovų. Daugiausiai – klaipėdiečiai, vis dar pikti dėl Mindaugo Girdžiūno ir Arno Butkevičiaus perpirkimo gruodį, sukrėtusio „Neptūną“.

„Lietuvos rytas“ nesiklausė tų piktų replikų, vieningai sušuko komandos pavadinimą ir atsisuko padėkoti sirgaliams, kurių ėmė vis daugėti klubui valantis praeities dulkes.

Per likusius keturis sezono mėnesius „Lietuvos rytui“ liko paskutinis šiaudas – revanšas prieš „Žalgirį“ LKL čempionate.

„Sveikinu žalgiriečius su tikrai pelnyta pergale. Priežastys paprastos: mūsų komandai trūksta žaidėjų, kurie turėtų tokių kovų patirties, kai kovojama dėl titulo. Tuo mes įsitikinome šiandien. Trūko ir Echodo, kuris yra pagrindinis mūsų žaidėjas. Bet su tokiomis užduotimis susitvarkyti jam dar sunku. Jis jaunas.

O „Žalgiris“ žaidė kaip tikra Eurolyga komanda, kuri parodė visą galią ir pelnytai laimėjo“, – rungtynes apibendrino R.Kurtinaitis.

– Kiek įtakos rungtynėms turėjo dėl ligos beveik nežaidęs Travisas Petersonas?

– Mums svarbus ir Petersonas, ir Arnas Butkevičius. Neturime ilgo suolo, tad kiekviena netektis mums skausminga.

Turbūt pamenate du pastaruosius mačus, kur Petersonas buvo vienas pagrindinių veikėjų. Pabandžiau jį, bet savaitę jis pragulėjęs lovoje, tad nebuvo tame lygyje. Teko jį keisti atgal. Mums jo trūko, bet manau, kad tai nėra pagrindinė priežastis.

Daugeliui mūsiškių dar trūksta atsakingų mačų patirties, kokią turi „Žalgiris“. Jie moka žaisti Eurolygos įtampoje. Mūsų kai kurie žaidėjai su ja nesusitvarko.

– Kaip planuojate priešintis „Žalgiriui“ LKL fronte?

– Pirmiausia, dirbsime. Laukiame sugrįžtant mūsų sergančių ir traumuotų. Apie kažkokius pakeitimus sudėtyje reikėtų pagalvoti, nes tikrai trūksta solidaus centro.

Bus matyti. Turėsime laiko ir galvosime.

VIDEO: Linksmas E.Ulanovo interviu su A.Milaknio replikomis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius