Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 08 15

Olimpinio prizininko dukra seka tėčio pėdomis: sieks nustebinti Europos čempionate

Kai 1992 metais Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė su Arūnu Visocku džiaugėsi Barselonos olimpinių žaidynių bronza, to dar negalėjo matyti penkiolikmetė Simona Visockaitė, kuri pasaulį išvydo 2002 metais. Tačiau buvęs krepšininkas, o dabar treneris A.Visockas tikrai pirmose eilėse stebės kaip jo dukra su komandos draugėmis pradeda kovas „Always“ Europos jaunučių iki 16 metų A diviziono krepšinio čempionate Kaune.
Simona Visockaitė
Simona Visockaitė / nuotr L.Šilkaičio

„Į pirmąją treniruotę mane atvedė tėtis, kuris tuo metu jau pradėjo savo trenerio karjerą, – prisimena S.Visockaitė. – Aš pati labai norėjau, tačiau ir tėtis mane skatino sportuoti, jis tikėjo, kad galiu būti krepšininke ir tai tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi“.

Šiuo metu penkiolikmetė vilki Kauno krepšinio mokyklos „Aisčiai“ aprangą, o Moksleivių krepšinio lygoje ji yra viena savo komandos lyderių. Savo metų čempionate ji per rungtynes pelno po 19 taškų ir atkovoja po 13 kamuolių, o dviems metais vyresnių, U18 čempionate, rinko po 12 taškų ir atkovodavo po 17 kamuolių. Tiesa, krepšininkė prisimena, kad aikštėje buvo ir sunkių akimirkų.

„Pati pradžia krepšinyje nebuvo lengva, tačiau įsivažiavau ir buvo vis geriau. Žinoma, vaikystėje negalvojau, kad galiu būti profesionalia krepšininke, nepavykdavo daug ko atlikti, kaip treneris rodydavo. Tačiau su laiku supratau, kad tai mano sritis ir dar ilgai su krepšiniu nesiskirsiu, – pasakoja S.Visockaitė. – Būdavo momentų, kai nebegalėdavau sportuoti, tačiau jau kitą dieną eidavau į sporto salę ir dirbdavau. Didelės pastangas visada atneša kažką gero, o tų minčių, kad nebenoriu ar nebegaliu, vis mažėjo ir galiausiai jų nebeliko. Tėtis man visada sakydavo, kad galiu pasiekti užsibrėžtus tikslus. Visada sulaukdavau palaikymo ir ką esu pasiekusi, esu dėkinga jam.“

Būdavo momentų, kai nebegalėdavau sportuoti, tačiau jau kitą dieną eidavau į sporto salę ir dirbdavau

S.Visockaitė ne tik pirmauja krepšinio aikštėje, tačiau yra ir puikiai besimokanti moksleivė.

„Mokslai sekasi gerai, mano tėtis visada buvo ambicingas, mokslai sekėsi jam gerai ir, manau, kad aš iš jo paveldėjau norą visada būti pirma visose srityse. Sakoma, kad kuo daugiau darai, tuo daugiau suspėsi, o šiuo metu aš suspėju ir gerai mokytis, ir žaisti krepšinį“, – džiaugiasi S.Visockaitė.

Šiuo metu penkiolikmetė su Lietuvos šešiolikmečių rinktine ruošiasi „Always“ Europos jaunučių A diviziono kovoms.

„Džiaugiuosi, kad turiu tokią galimybę pasirodyti ir žaisti už Lietuvos rinktinę. Visą laiką norėjau apsivilkti tokius marškinėlius. Tai mane skatina dirbti dar labiau ir judėti į priekį. Dabar jaučiu didelę atsakomybę. Ir labai norėčiau, kad ateityje Lietuvos marškinėlius tektų vilkėti daug sykių“, – viliasi S.Visockaitė.

Visa Lietuvos rinktinė labai tikisi sirgalių palaikymo.

VIDEO: Olimpinio prizininko dukra pasiruošusi Europos šešiolikmečių čempionatui

„Tikiuosi, kad sulauksime daug palaikymo, žaisime Lietuvoje, atvyks daug draugų ir pažįstamų. Žinoma, jaudulio tikrai netrūks, tačiau tikime, kad namų sienos mums padės“, – sakė S.Visockaitė.

Rugpjūčio 17-25 dienomis Kaune varžysis 16 stipriausių Europos komandų, kurios rungtyniaus Kauno krepšinio mokyklos „Žalgiris“ salėje (Naglio g. 4a) ir Kauno sporto halėje. Lietuvos jaunučių merginų rinktinė kausis D grupėje kartu su Danijos, Vokietijos ir Rusijos rinktinėmis. Lietuvės grupės ir aštuntfinalio rungtynes žais Kauno sporto halėje. Įėjimas į visas rungtynes nemokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius