-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 21

LKL „Oro karaliaus“ konkursas uždavė svarbų klausimą

Šeštadienio vakarą krepšinio sirgaliai užpildė pirmąjį Vilniaus „Siemens“ arenos aukštą ir vylėsi išvysti intriguojančią oranžinio kamuolio fiestą, tačiau nė viename Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalyje intrigos neišvydo. Šventės pabaigoje surengtas „Oro karaliaus“ konkursas taip pat netapo gražia uoga ant šventinio torto ir kur kas labiau priminė šaukštą deguto ne pirmojo šviežumo medaus statinėje.
Gilvydas Biruta
Rungtynių akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Akivaizdu viena, tokios, kokios yra dabar, šios varžytuvės nėra įdomios. Net ir ne stipriausios lygos komandos tikrai nėra nusiteikę rizikuoti savo krepšininkų sveikata ir nenoriai juos deleguoja į konkursą.

LKL vidutiniokų marškinėlius vilkinčius legionierius galbūt ir galėtų suvilioti įrašas gyvenimo aprašyme, tačiau, kaip rodo Utenos „Juventus“ atstovo  Chavaughno Lewiso pavyzdys, taip nutinka taip pat ne visada.

VIDEO: „Oro karaliaus“ titulo siekusių krepšininkų skrydžiai

Prieš pat šeštadienio konkursą Utenos klubo legionierių pakeitė jo tautietis iš Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ Ramone‘as Moore‘as. Net ir tokiame blankiame kontekste gynėjas atrodė tarsi balta varna. Ne vienas arenoje apsilankęs žiūrovas tik gūžčiojo pečiais ir sutartinai klausė, ką amerikietis šiame konkurse veikia, kadangi įspūdingesnių dėjimų galima pamatyti net ir regioninės lygos pirmenybėse.

Į finalą patekęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjas Rokas Giedraitis bandė nustebinti šuoliu per policijos motociklą, nors jau prieš dešimtmetį slovėnas Marko Miličius tokiose šventėse dėliojo šokinėdamas per automobilius.

VIDEO: Roko Giedraičio dėjimas per motociklą

Konkursą išgelbėjo tik kviestinis svečias iš Lenkijos. Nuo pat pirmųjų bandymų Rafalas Lipinskas pradėjo įrodinėti, kad yra vienas geriausių šios srities specialistų visoje Europoje ir bent dviem galvomis lenkė visus savo varžovus.

Tačiau gerokai aukščiau už oponentus į orą kilusiam lenkui labai greitai teko atsimušti į komisijos suręstas lubas. Susidarė įspūdis, kad komisijos nariai už ausų norėjo ištraukti savo šalies atstovą ir akivaizdžiai efektingiau į krepšį krovusiam R.Lipinskiui teko kaip reikiant pavargti, kad išplėštų pratęsimą.

VIDEO: „Oro karaliaus“ konkurse triumfavo svečias iš Lenkijos

Visgi finale teisybė triumfavo. Lenkas kamuolį į krepšį įgrūdo apsisukęs aplink savo ašį kone du kartus, o R.Giedraitis pasirinko blankų dėjimą nuo baudų metimo linijos, tačiau gerokai ją peržengė.

Įdomu, ar po visko bent vienas komisijos narys pagalvojo, kaip šis konkursas būtų atrodęs, jei jame nebūtų buvę 25-erių vyruko iš Poznanės?

Pirmieji signalai, kad Lietuvoje šis konkursas yra visiškai išsikvėpęs, buvo gauti dar prieš penkerius metus, kai Šiauliuose visus LKL atstovus aplenkė studentas Algirdas Palaima. Nuo to laiko beveik niekas nepasikeitė. 

Jei ši LKL šventė būtų vykusi kiek vėliau ir krepšinio aistruolių atmintyje dar nebūtų tokie gyvi prisiminimai apie neseniai Toronte praūžusį NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalį, kontrastas nebūtų toks ženklus, tačiau kai nesąmoningai pradedi lyginti šių dviejų švenčių vicečempionų Aarono Gordono ir R.Giedraičio pasirodymus, supranti, kad kažką su šiuo konkursu lietuviams reikia daryti kitaip.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius