Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2020 01 03

P.Ambrazevičius: „Tikiu, jog M.Blaževičius taps svarbiu žaidėju ne tik „Ryte”, bet ir rinktinėje”

Sostinės krepšinio mokykla (SKM) tęsia pažintis su įvairiomis sporto ir šalia jo esančiomis industrijos profesijomis. Paskutiniu 2019 metų „SKM–VitirON KIDS karjeros dienų“ svečiu tapo humoristas, ištikimas Vilniaus „Ryto” sirgalius Paulius Ambrazevičius. 
Paulius Ambrazevičius
Paulius Ambrazevičius / Sauliaus Čirbos nuotr.

P.Ambrazevičiaus ištikimybė pagrindiniam Vilniaus krepšinio klubui yra viena didžiausių svečio aistrų. Jis ne tik stebi pasirodymus stipriausioje šalies lygoje ar Europos taurėje, bet domisi pasiekimais ir Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL).

Žinoma, SKM auklėtinius atviro pokalbio metu daugiausiai intrigavo ne sportas, o humoristo profesija – kaip juo tapti, kaip sugalvoti „bajerį”. Aktyviai diskusijoje dalyvavę SKM auklėtiniai išgirdo atsakymus į visus jiems rūpimus klausimus. Svarbu paminėti, jog „SKM–VitirON KIDS karjeros dienų” tradicijos nesikeičia, tad dalyviai susitikimą užbaigė „karavano” konkursu.

„Man labai patiko. Sužinojau apie humoristo gyvenimą, kokia jo kasdienybė, ką jam reikėjo praeiti iki šio etapo, jog tapo įžymus. Labiausiai įsiminė, kai svečias pasakojo, jog pristatinėjo laidą, o pasportavęs vyriškis nutildė žiūrovą, kuris buvo šiek tiek išgėręs. Iš pačio P.Ambrazevičiaus gyvenimo man patiko pirmosios TV3 laidos, kurios parodė, kad jis buvo visiškai kitas žmogus palyginus su dabartimi”, – įspūdžiais apie susitikimą pasidalino SKM auklėtinis Artūras Tunkevičius.

Sauliaus Čirbos nuotr./Paulius Ambrazevičius
Sauliaus Čirbos nuotr./Paulius Ambrazevičius

„Visą gyvenimą norėjau būti krepšininku, bet supratau, jog man nepavyks dėl ūgio, kadangi nustojau augti. Turiu pomėgį biologijai, chemijai, mama įkalbinėja būti farmacininku. Humoristas pasakojo, jog iki 12-os klasės taip pat norėjo būti farmacininku, o po to viskas pasikeitė. Įdomu tai, kad man taip pat sekasi su anekdotais, juokeliais, visada moku prajuokinti draugus, publiką. Mus sieja labai daug dalykų. Po šiandien supratau, kad mes esame panašūs žmonės. Pabandysiu susisiekti su svečiu per „Instagram” (šypsosi). Bandysiu bendrauti, jei turėsiu kažkokių klausimų”, – entuziastingai kalbėjo A. Tunkevičius.

Treneris Žilvinas Grušas taip pat neliko abejingas susitikimui: „Buvo labai įdomu. Papasakojo pradžią, kaip atėjo idėjos, kaip veikia visas humoro reikalas. Ir man, ir ypač vaikinam buvo tikrai įdomu. Manau, kad humoras padeda atsipalaiduoti, nuima stresą ir tai yra pagrindinis humoro privalumas.”

Paklaustas apie tai, ar juokas padeda susirasti geresnį darbą, merginą, treneris juokiasi: „Sunku pasakyti ar humoras padėtų dėl merginos ar darbo. Dėl merginos gal ir padėtų, bet dėl darbo nesu tuo tikras. Priklauso nuo darbdavio.”

Po susitikimo savo mintimis pasidalino ir humoristas Paulius Ambrazevičius.

Sauliaus Čirbos nuotr./Paulius Ambrazevičius
Sauliaus Čirbos nuotr./Paulius Ambrazevičius

Pauliau, ačiū, kad apsilankėte „SKM-VitirON karjeros dienose”. Kokį įspūdį paliko bendravimas su šiais krepšininkais?

— Smagu. Tikiuosi, labai gerai krepšinį žaidžia, nes mane tai greitai per „karavaną” išmetė.

Kaip vyko pokalbis? Ko klausė auklėtiniai, kas jiems yra įdomiausia?

— Visi klasikiniai klausimai. Kaip sugalvoti „bajerį” – klausimas, kurio visada sulaukiu. O šiaip, kas buvo įdomu, to ir paklausė.

Kodėl svarbu mokėti pasijuokti iš pačio savęs?

— Labai paprastas dalykas. Jeigu tu mokėsi pasijuokti iš savęs, kitas jau niekaip nepasijuoks iš tavęs. Manau, jog čia viskas yra labai paprasta. Aš irgi labai ilgai užtrukau, kol tai išsiugdžiau, kad galėčiau iš savęs pasijuokti, nes skauda kažkaip. Geriausia yra tas, net jeigu nutinka kažkas nemalonaus, nepatogaus ir jeigu tu apie save pajuokauji, tai tada žmonės nesugalvoja, ką dar geresnio pasakyti.

Ką humoras gali duoti žmogui, kaip gali padėti?

— Humoras labai padeda bendrauti. Aš per gyvenimą nesu sutikęs žmogaus, kuris nemėgtų juoktis. Visiems patinka juoktis. Man asmeniškai padeda bendraujant, susipažįstant su žmonėmis. Manau, jog visiems tai padeda. Taip pat padeda išsisukti iš kai kurių situacijų ir panašiai.

Sauliaus Čirbos nuotr./Paulius Ambrazevičius
Sauliaus Čirbos nuotr./Paulius Ambrazevičius

Daug metų gyvenate Vilniuje, sergate už Vilniaus „Rytą”. Turbūt tenka pasidomėti ne tik vyrų, bet ir jaunimo krepšiniu. Ką manote ir ar kažką žinote apie mūsų krepšinio mokyklą?

— Aš žinau ir labai džiaugiuosi, jog Marekas Blaževičius yra baigęs SKM (M.Blaževičius SKM lankė nuo 2008 iki 2015 m. ir šioje mokykloje įgavo krepšinio pagrindus, – aut. pastaba). Man labai patinka, kad yra toks žaidėjas, kuris per keletą metų gali tapti svarbiu žaidėju ne tik Vilniaus „Ryte”, bet ir Lietuvos vyrų rinktinėje. Matėme, ką jis su Suomija padarė, ką dabar daro Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) su kai kuriomis komandomis. Todėl džiaugiuosi, kad SKM davė šitą žaidėją „Rytui”.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Marek Blaževič
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Marek Blaževič

Ką manote apie „Ryto” galimybes antroje sezono pusėje?

— Man atrodo, pernai irgi niekas netikėjo, kad „Rytas” bus Europos taurės „Top 8“ etape, bet jis ten buvo. Šiemet gal irgi bus tas pats (šypsosi). Žinoma, kai mes kalbame dar nėra aiškios grupės, bet yra tiek stiprių komandų „Top 16“ etape, tiek tokių, su kuriomis „Rytas” gali sėkmingai kovoti.

Tuo labiau, jog dabar komanda įgauna gerą formą, tad kas bus Naujaisiais metais – neaišku, bet manau, jog viskas bus gerai. Dėl Karaliaus Mindaugo taurės – tikiuosi, jog laimės (pokalbis vyko dar prieš prasidedant ketvirtfinalio serijai, – aut. pastaba), o LKL – nežinau. Aš visada tikiuosi, jog „Rytas” laimės visus turnyrus, kuriuose dalyvauja, bet ne visada tai pavyksta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius