Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 06 07

Pagaliau pirmąjį titulą iškovojęs „Žalgirio“ įžaidėjas – apie meilę Ukrainai ir ateitį Kaune

Milžiniška LKL taurė atrodė didesnė ir sunkesnė už patį Jerome'ą Randle'ą, tačiau 175 cm ūgio „Žalgirio“ nykštukas ją būtų laikęs visą vakarą. Amerikietis laukė šešerius metus, kol galiausiai paženklino profesionalo karjerą pirmuoju čempiono titulu. „Tiesiog mėgausiuosi. Šį vakarą, rytoj, visą vasarą... Titulo sieki visus metus. Mano atveju – beveik šešerius. Labai gera“, – „Žalgirio“ rūbinėje po triumfo švytėjo J.Randle'as.
Triumfo akimirkos
Triumfo akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

24sek kalbėjosi su, ko gero, LKL finalo serijos MVP. Penkeriose rungtynėse su Klaipėdos „Neptūnu“ J.Randle'as rinko vidutiniškai po 15 taškų ir 15,8 naudingumo balo. Statistiškai jis buvo rezultatyviausias ir naudingiausias finalo žaidėjas.

Naudingiausio finalo serijos žaidėjo titulą iš jo galėtų nugvelbti nebent fantastišką sezoną sužaidęs ir 10-ąjį čempionų žiedą iškovojęs Paulius Jankūnas, pelnęs 10,8 taško ir rinkęs 15,4 naudingumo balo.

Bet pačiam Jerome'ui nėra didelio skirtumo. Svarbiausias apdovanojimas jau jo lentynoje, kuri buvo spėjusi apdulkėti.

„Aš geriau pasiimsiu čempionų titulą nei asmeninį apdovanojimą. Labai didžiuojuosi titulu ir noriu pasimėgauti šia akimirka“, – tikino J.Randle'as.

29 metų įžaidėjas buvo vienas labiausiai finalui motyvuotų „Žalgirio“ krepšininkų. Jis kiekviename mače apsižodžiuodavo su Klaipėdos „Neptūno“ kapitonu Martynu Mažeika. Šis žadėjo „Neptūno“ pergalę ketvirtajame mače uostamiestyje, bet Jerome'as ten jam iškaršė kailį su 17 taškų.

Kolegos iš Ukrainos vos tik J.Randle'ui atvykus į „Žalgirį“ pabrėžė, kad kauniečiai įsigijo bulių. Ir nemelavo – aikštėje legionierius spinduliavo tokiu pasitikėjimu ir sportiniu pykčiu, kad jo motyvacija niekada negalėjai suabejoti.

„Kai tik pasirašiau sutartį su „Žalgiriu“, pasakiau Seibučiui, kad turime tapti čempionais. Tai buvo bendras mūsų tikslas. Šis titulas man reiškia labai daug. Ne tik man, bet ir Reno“, – asmeniniu ir kolegos laimėjimu didžiavosi J.Randle'as.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Krepšininkų sveikinimo akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Krepšininkų sveikinimo akimirkos

Amerikietis graužėsi, kad į Kauną atvyko tik vasario pabaigoje, todėl kol iš pradžių mokėsi savo vaidmens „Žalgiryje“, nespėjo komandai labiau padėti Eurolygoje.

Bet „Žalgiryje“ jam patiko.

„Labai gera žaisti Eurolygos komandoje. Jei „Žalgiris“ norės mane susigrąžinti, galima kalbėtis. Man patiko, – tikino J.Randle'as. – Tai buvo puiki patirtis. Ši komanda paliks pėdsaką mano karjeroje.“

Jei „Žalgiris“ norės mane susigrąžinti, galima kalbėtis. Man patiko.

Tiesa, „Žalgiris“ dar finalo serijos metu paskelbė, kad kitam sezonui sukirto rankomis su įžaidėju iš Prancūzijos Leo Westermannu. Nors „Žalgiris“ teigia, kad naujoko atvykimas neuždaro durų į komandą nė vienam dabartinės sudėties žaidėjui, įžaidėjų grandyje J.Randle'ui greičiausiai bus per ankšta.

Gynėjas visą vasarą planuoja mėgautis tuo čempionišku jausmu, kurį išsiveš iš Kauno. Tiesa, J.Randle'as gali sulaukti šaukimo į Ukrainą – natūralizuotas amerikietis jau pernai padėjo šios šalies rinktinei Europos čempionate, o šiemet ukrainiečiai kausis atrankoje į 2017-ųjų Europos pirmenybes.

„Jie pakvietė mane sugrįžti, bet aš dar nesu tikras. Myliu Ukrainą. Jei viskas susiklostys gerai, prisijungsiu prie Ukrainos rinktinės. Tik dar nesu visiškai tikras“, – patikslino J.Randle'as.

Bet tai jau – kiti rūpesčiai. Dabar J.Randle'as mėgaujasi šlovės akimirka.

Didelė mažylio svajonė išpildyta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius