Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 28

Oficialu: „Lietkabelis“ pratęsė sutartį su Nenadu Čanaku

Panevėžio „Lietkabelio“ stovykloje – džiugios naujienos. 15min pranešus, jog Aukštaitijos klubas baigia derinti paskutines kontrakto pratęsimo detales su vyriausiuoju treneriu Nenadu Čanaku, po kelių valandų oficialiai šią naujieną pristatė ir pats „Lietkabelis“.

Panevėžio klubo išleistame pranešime pažymima, jog naujasis kontraktas su treneriu yra vienerių metų trukmės.

15min žiniomis, Nenadas Čanakas buvo atsidūręs būrio Europos klubų radare, tarp kurių – Podgoricos „Budučnost“ ir Liudvigsburgo „MHP Riesen“ ekipos.

2018-ųjų lapkritį Gintarą Kadžiulį vyriausiojo Panevėžio „Lietkabelio“ trenerio pozicijoje pakeitęs specialistas iš Serbijos ilgainiui tapo Aukštaitijos klubo veidu ir neatsiejama sėkmės dalimi.

Per šį laikotarpį N.Čanako treniruojamas „Lietkabelis“ iškovojo ne vieną skambią pergalę Lietuvoje ir Europoje.

Pirmajame sezone strategas Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) užėmė ketvirtąją poziciją, bet tuomet sekė treji medaliais nutvieksti metai – dvi iškovotos bronzos ir sidabras, kurį „Lietkabelį“ gavo istorinėje kovoje paguldęs Kauno „Žalgirį“.

N.Čanako treniruojama Panevėžio komanda visus keturis kartus lipo ant Karaliaus Mindaugo taurės prizininkų pakylos – dvi bronzos ir du sidabriniai medalių komplektai.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir T.Šležas – apie Šaro kėdę, G.Žiemelio klubą ir Brolių pagerbimo mačą

Per 46-erių trenerio karjeros etapą „Lietkabelyje“ šis klubas du sezonus žaidė FIBA Čempionų lygoje ir du – Europos taurėje. Būtent pastarasis žygis panevėžiečiams buvo sėkmingiausias, kai daugelio nurašyta N.Čanako kariauna antrajame pagal pajėgumą Senojo žemyno turnyre A grupėje užėmė penktąją vietą, o aštuntfinalyje nusileido būsimiems čempionams Bolonijos „Virtus“ krepšininkams.

„Šis sezonas yra man pats geriausias, nors per žaidėjo karjerą esu žaidęs labai aukštame lygyje. Per trumpą trenerio karjerą tai taip pat geriausias sezonas. Nekalbu apie rezultatus – esu laimėjęs taurę su Belgrado „Partizan“, esu laimėjęs taurę su Berlyno ALBA, bet dirbti su tokia grupe žmonių yra nuostabu. Tai geriausias sezonas per mano gyvenimą“, – po pralaimėjo „Betsafe-LKL“ finalo Vilniaus „Rytui“ sakė Nenadas Čanakas.

Kontraktus su „Lietkabeliu“ kitam sezonui turi trys žaidėjai – Kristupas Žemaitis, Panagiotis Kalaitzakis ir Karolis Giedraitis.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir T.Šležas – apie Šaro kėdę, G.Žiemelio klubą ir Brolių pagerbimo mačą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius