-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 23

Parkritęs Panevėžyje Tomas Pačėsas į provokuojantį klausimą neatsakė

Likus žaisti 5 minutes Tomas Pačėsas jau sėdėjo ant suolo ir akmeniniu veidu žiūrėjo kažkur toli į rekordinį žiūrovų skaičių „Cido“ arenoje. Asistentas Alberto Blanco dešinėje tik piktindamasis mosavo rankomis, o kolega iš Makedonijos kairėje pasimetęs kažko ieškojo savo lapuose. Nei jie, nei „Lietuvos ryto“ žaidėjai negalėjo atlaikyti Panevėžio „Lietkabelio“ puolimo bangos, kuri prieš pat Kalėdas nuplovė svečius iš Vilniaus 93:85.
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Donatas Tarolis lyg Mauglis karstėsi ant „Cido“ arenos lanko, kai Tomas Pačėsas sušaukė minutės pertraukėlę. Bet rungtynės jau buvo paleistos – „Lietkabelis“ dominavo 83:70.

Kažkur netoli aikštės senyvo amžiaus vyriškis pašoko ir džiaugsmingai sugniaužė kumštį. Iš savo vietų stojosi ir dauguma iš 5002 rungtynes stebėjusių panevėžiečių.

„Eina! Eina!“ – matydami pergalingą krepšinį, vieningai traukė įsidrąsinę miestelėnai.

Panevėžys to krepšinyje dar nebuvo matęs. Nei 5 tūkstančių sirgalių, nei antrosios vietos LKL turnyro lentelėje sezonui įpusėjus.

„Mums tai reiškia nemažai. Reikia pasidžiaugti mažais dalykais. Turbūt tik didžiausi optimistai tuo tikėjo. Bet gaila, kad tai nieko nereiškia. Viskas spręsis vasarą“, – po saldaus revanšo „Lietuvos rytui“ sakė Kazys Maksvytis.

Panevėžio „Lietkabelio“ treneris į interviu sesiją su žurnalistais atšuoliavo lyg didvyris. K.Maksvytis atrodė lyg ką tik bėgimo rungtyje būtų laimėjęs olimpinį auksą.

„Treneris! Treneris!“ – netoliese skandavo smagi kompanija.

Vis dar raudonas, dar neatvėsęs nuo rungtynių įtampos, K.Maksvytis neslėpė džiaugsmo.

K.Maksvytis: esant tiek žiūrovų, esant tokiam palaikymui, nėra kitokių minčių kaip kautis iki galo.

„Fanų klubas: atvažiavo palaikyti žemaičiai iš gimtųjų Darbėnų. Linkėjimai žmonai, sergančioms dukroms ir ypač Godai! – išsišiepęs į kamerą žvelgė K.Maksvytis. – Neįtikėtina žaisti tokioje atmosferoje. Kai tiek fanų, net nejauku pradžioje buvo, kai atsilikome (2:12). Esant tiek žiūrovų, esant tokiam palaikymui, nėra kitokių minčių kaip kautis iki galo.“

Nuaidėjus rungtynių sirenai 21 tašką pelnęs Mindaugas Lukauskis mosavo džiūgaujančiai „Cido“ arenai. Vyresni „Lietkabelio“ žaidėjai čiupo savo atžalas ant rankų ir prasuko garbės ratą aplink parketą – čia išsirikiavo šimtai „Lietkabelio“ gerbėjų.

Kalėdos dar tik sekmadienį, bet panevėžiečiai jau penktadienį išpakavo fantastišką kalėdinę dovaną.

K.Kavolėlio/kklietkabelis.lt nuotr./Broliai Lavrinovičiai
K.Kavolėlio/kklietkabelis.lt nuotr./Broliai Lavrinovičiai

„Labai ruošėmės šioms rungtynėms. Pirmas planas nepavyko, bet pakeitėme gynybą ir žaidėjų noras davė rezultatą. Iš pradžių dvigubinome gynybą prieš Gordoną, bet nepavyko. Pasirinkome taktiką rotuoti aukštaūgiais ir neleisti įsišaudyti snaiperiams“, – pergalės receptą paprastai nupasakojo K.Maksvytis.

Baisu pagalvoti, kaip ten su Kalėdomis bus Vilniuje. Ir ypač „Lietuvos ryto“ įžaidėjams Corey Fisheriui ir Joshui Akognonui, kuriems treneris Tomas Pačėsas turėjo daugiausiai pastabų.

Treneris skalpavo C.Fisherį net ir iškart po to, kai amerikietis pataikė tritaškį, o po krepšiu teisėjai nesportinę pražangą skyrė „Lietkabelio“ vidurio puolėjui Simui Galdikui.

„Klaidos, nepataikytos baudos, labai geras Lukauskio žaidimas, – iš pradžių nenoriai pralaimėjimo priežastis vardijo T.Pačėsas. – Pradėjome gerai, bet prasidėjo keitimai, nesusiklausymas. Turiu labai didelių priekaištų mūsų įžaidėjams. Su tokia gynyba labai sunku. Tiek Fisheriui, tiek Akognonui. Didžiausios problemos mūsų gynyboje kilo iš to. Vaikiškos klaidos ir pramestos baudos neleido laimėti.“

Rungtynes komentavęs Karolis Tiškevičius gudriai paklausė: „Jų blogą gynybą lemia kovingumo trūkumas ar jie tiesiog nesupranta, kaip gintis?“

T.Pačėsas nusikvatojo. Akimirką pagalvojo. Ir tarė: „Sekantis klausimas.“

K.Kavolėlio/kklietkabelis.lt nuotr./Joshas Akognonas
K.Kavolėlio/kklietkabelis.lt nuotr./Joshas Akognonas

„Lietuvos ryto“ strategas į Panevėžį atvyko tik su 9 žaidėjais. Paskutinę akimirką iš rikiuotės iškrito virusą pasigavęs Deividas Gailius.

T.Pačėsas tikisi, kad snaiperis grįš į rikiuotę iki kitų LKL rungtynių su Klaipėdos „Neptūnu“ penktadienį. Nes pralaimėjimo atveju būtų labai liūdna – „Lietuvos rytas“ ir taip LKL čempionate žengia trečias. Ne taip Vilnius tikėjosi pasitikti Kalėdas.

„Tikėjomės laimėti. Puolime žaidžiame neblogai. Su tokiu prastu pataikymu pelnėme apie 90 taškų. Yra potencialo, kur galime dar geriau pulti. Bet ne apie ataką kalba. Labai prastai gynėmės. Elementariausio krepšinyje vienas prieš vieną nesugebėjome padaryti. Tai yra labai labai... Sakau, daug klausimų, kur su tokia gynyba mums labai sunku. Manau, tai didžiausia problema – pirmoje linijoje neturime agresijos ant kamuolio. Bandysime tą gerinti.“

VIDEO: T.Pačėsas apie įžaidėjų gynybą: „... sekantis klausimas“
VIDEO: K.Maksvytis: „Antra vieta kol kas nieko nereiškia“
VIDEO: Rungtynių santrauka : Panevėžio „Lietkabelis“ - Vilniaus „Lietuvos rytas“ [2016-12-23]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius